Přemožitel neviditelných dravců diskuze

Přemožitel neviditelných dravců https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158869/bmid_premozitel-neviditelnych-dravcu-8gX-158869.jpg 5 49 20

Podtitul: Ludvík Pasteur, muž čtyřikrát nesmrtelný a jedenkrát věčný. Životopis Loiuse Pasteura je i životopisem prvního desetiletí "nového lékařství". Kniha líčí napínavý boj se záhadami morů a nemocí, objevitelovy zápasy s nepochopením, zištností a zlobou, ale i spojenectví některých osvícených vědců tehdejší doby.

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

siena
18.02.2019 5 z 5

aktijnov, souhlasím s Vámi. Dokonce si myslím, že pan Gel, byl ještě "aktivnější", než musel (poznámky služebnictva Napoleona III, byly do očí bíjící). Při čtení se mi vybavovali naši vědci, jako např. pan profesor Wichterle, kteří byli šikanováni, zavíráni, kterým byla v té samé době, kdy pan autor knihu psal, znemožněna jejich vědecká kariéra. Přesto jsem nakonec ohodnotila knihu 5*, protože si myslím, že právě takto, samozřejmě odmyslíme-li si nesmyslně vnesenou ideologii, by měla vypadat populárně naučná literatura pro děti a mládež. Věřím, že se touto knihou nechalo inspirovat nejedno dítě, a že se přání autora v doslovu, tím zajisté vyplnilo.