Povznesení diskuze

Povznesení https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415603/bmid_povzneseni-MkA-415603.jpg 4 678 188

Scott Carey vypadá stále stejně, přesto ale neustále ztrácí na váze. Je tu také pár dalších podivností. Váží stejně v oblečení i bez něj. Se svým problémem se svěřuje doktoru Ellisovi. Kromě toho se Scott ve městečku Castle Rock, kde se odehrává celá řada Kingových příběhů, potýká s problémy s lesbickým párem, jejichž pes pravidelně vykonává svou potřebu na Scottově trávníku. Jedna z majitelek je přátelská, druhá studená jako led. Snaží se otevřít v Castle Rocku restauraci, místní komunita je však vůči homosexuálnímu páru zaujatá. Když Scott pochopí předsudečné myšlení včetně vlastního, snaží se pomoci. Nepravděpodobné spojenectví, každoroční běžecký závod a tajemství Scottova trápení nakonec probouzí v lidech, kteří sobě i ostatním „dopřávali“ tolik zlého to nejlepší.... celý text

Literatura světová Horory Novely
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Elevation , 2018


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Greenfingers
14.12.2019 5 z 5

Nedovolil bych si tvrdit, že jsem expertem na Stephena Kinga, i když jsem přečetl většinu jeho knížek u nás vydaných. Přesto jenom skromně poznamenám, že ačkoliv je autor pasován na "mistra hororu", existuje celá řada jeho děl, kde se hororové scény nevyskytují nebo jenom okrajově.
King hlavně vypráví příběhy a nutno podotknout, že to dělá přímo brilantně. Přitom není důležité, zda má kniha 100 nebo 1000 stránek.
Povznesení je kniha, která nastoluje řadu otázek k zamyšlení. Po jejím přečtení jsem měl z toho (jak se lidově říká) plnou hlavu. A právě to většinou od knihy očekávám. Je to něco, co má hlubší přesah a neslouží pouze k chvilkovému pobavení.

DennisMoore
25.09.2019 5 z 5

Jaká vlna politické korektnosti, probůh? Vždyť je to prostě o lidskosti - ke každému se chovat stejně, ať je jakýkoliv, to by přece měla být samozřejmost. Nelíbí se mi, že když na to někdo upozorní nebo to vyzdvihne, hned je za aktivistu :(


karinga
24.09.2019 3 z 5

Po dlouhé době je to jedna z knih mistra, po jejímž dočtení jsem se usmívala a cítila se tak nějak lehce a šťastně. Krásné vyprávění o životě na maloměstě a o tom, jak dobré srdce k sobě poutá další, když to nejméně čekáme.

Ten King to nemá lehké - jednou je to moc rozvleklé a jindy zas moc krátké. Bez šance se zavděčit všem.
Víc v recenzi v odkazech nebo na https://karingaknihomolka.blogspot.com/2019/09/stephen-king-povzneseni.html.