Čtyřka: Divergentní povídky diskuze

Čtyřka: Divergentní povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206214/bmid_ctyrka-divergentni-povidky-am8-206214.jpg 4 1579 240

Dva roky předtím, než Beatrice Priorová podstoupila Obřad volby, to samé učinil i Tobias. Po svém překvapivém rozhodnutí se ocitá mezi Neohroženými – zde konečně může zapomenout na svého tyranského otce, přestat být tím ustrašeným klukem schovávajícím se v koutě a žít šťastný život, nebo si to alespoň myslí. Už jako Čtyřka přichází na to, že ani nová frakce není bez problémů – nejen že pro získání postavení jsou Neohrožení ochotni jít přes mrtvoly, ale zároveň skrývají tajemství, které by mohlo rozvrátit celý systém frakcí. O dva roky později Čtyřka cítí, že by měl něco udělat, ale stále netuší co. Teprve dívka, která jako první nováček skáče ze střechy do záchranné sítě, může vše změnit. S ní dokáže napravit celý svět. S ní by Čtyřka opět mohl být Tobiasem.... celý text

Žánr:
Povídky , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Four: A Divergent Collection , 2014


více info...

Diskuze o knize (20)

Přidat komentář

Havree
02.01.2019 3 z 5

Autorka sama psala, že původně měl být hrdina Divergence Tobias, ale nakonec se zasekla a jako hlavní hrdinku dala dívku. Moc krátké na můj vkus.

japan25
16.05.2017

Zatím jen čtu a podle mě jde jen o souvislosti. Když tak poraďte zda mám číst dál


i.love.books@
02.05.2016 3 z 5

Je to životní příběh Čtyřky.

Knížkařka
07.06.2015 5 z 5

Dám 5*, i když je to spíš na 4* ale tato série je jedna z top best!
Tobias je tu zase ten chlap, který se ničeho nelekne do chvíle než potká Tris! Dalo by se říct, že potom se lekne citům k ní? Tobias je moje oblíbená postava, což je samozřejmě i Tris, ale všichni víme jak dopadla Aliance a prostě asi tak nějak SPOILER: už není mezi námi a je to můj oblíbený neživý hrdina nebo tak něco!KONEC SPOILERU.
Oba dva mám ráda.
Tato kniha je zajímavá dozvíte se víc a já vám mohu říct jen toto: „doporučuji!"

Attia
07.01.2015

Díky :) Pokud bude v knihovnách, sáhnu spíš tam, pořizovat se mi ji přeci jenom nechce :)

Attia
06.01.2015

Pro ty, kdo knihu četli: Vyplatí se Čtyřku pořizovat a číst, nebo byla stvořena spíš už jen pro peníze?

Roselunda 1928
31.10.2014 5 z 5

Mona...: Nezapomělas ještě na Johna Flanagana? :)

asanita
30.10.2014 4 z 5

Já si myslím, že to bude nářez. Na knihu už se moc těším a rozhodně to nebude jenom tím, že jsem si během čtení trilogie Tobiase velmi oblíbila.

Teri books
21.10.2014 4 z 5

Knihu jsem ještě nečetla, ale ta anotace tady? Vždyť je úplně nespisovná!

Patw
12.08.2014

Neumím si představit, že bych si knihu přečetl. Už ty části od Čtyřky v Alianci mi dělají velké potíže a nudí mě... doteď to nemohu dočíst protože se to stále střídá z Tris na Čtyřku...

Evča Korejka
04.08.2014

Nevím,nevím...
Mám radši povídání od Tris.

LoverOfBooks<3
30.07.2014

Já fakt nechápu,proč se tady hádáte :D ´Tahle knížka je pro fanoušky Divergence.Nám je naprosto jedno,jestli se vám to nelíbí...Fanouškům se to prostě líbí, a proto to mají rádi a mají radost z další knihy.A jentak mimochodem,buď jste nečetli Divergenci,nebo Stmívání a Hunger Games,protože všechny tyhle knížky jsou něco úplně jinýho...A vážně bych chtěla přečíst knihu od těch,kteří píší,že Aliance je jako psaná jako desetiletým dítětem.Já sama píšu a můžu říct,že spisovatele fakt obdivuju,protže napsat knížku je pravdu práce.

pobijecmuch
27.07.2014 odpad!

Jak můžete něco hodnotit co ještě u nás nevyšlo !! Víte vůbec co hodnotíte ?
Veronica Roth vydala dne 9.7.2014 pouze jako e-knihu soubor povídek pod názvem "Four: A Divergent Story Collection". Jedná se o 4 povídky Four: The Transfer, Four: The Initiate, Four: The Son a Four: The Traitor.
Pochybuji, že devět hodnotitelů je v originále už četlo před jejich vydáním.
Chápu, že někteří fanoušci (hlavně fanynky) se nemohou dočkat, kdy jejich "Guru" Veronica Roth ze sebe vymáčkne další "zbloudilý" text o milovaném hrdinovi. Kolegové z Databázeknih buďte soudní a prosím nedělejte tady z toho "binec".

Evus
21.07.2014

Mona: tak jsi asi nečetla pořádně. Já našla dvě. A čtyři v tom druhém příspěvku :D

EsTaVa
11.07.2014

Spoustě lidí vadí, že tato kniha už je jen taková dodatková, nezapadá do této trilogie. Já jsem za její vydání ráda a těším se, že si ji přečtu. Když si myslíte, že na tom vydělává, tak si tu knihu nekupujte a nečtěte, hold někdo má tuto sérii rád a chce si přečíst něco dalšího :)

dariana2000
30.06.2014

kdy ta kniha vyjde v češtině???

Barbra06
26.06.2014 4 z 5

Jako většinu mě Aliance sice taky zklamala, ale celkově jsem s celou sérií spokojená a líbila se mi. Ano, podoba s Hunger games je určitě jasná, ale se Stmíváním to nemá absolutně nic společného. Ono je asi celkem těžké vymyslet příběh, který by se ničemu známému nepodobal a každý by ho nespojoval s jinou knížkou. A pokud jde o Hunger games, tak když se z celé série stal světový hit, tak je jasné, že ostatní autoři budou psát knihy na podobné téma, protože je oblíbené u čtenářů. A ano, Rothová napsala knihy pro peníze, na tom nevidím vůbec nic špatného, proto většina autorů píše, je to jejich práce.

Chápu, že ne všem se série líbila, každému se líbí něco jiného, ale asi většina by zase ocenila, kdyby slečna sama psala komentáře k Povstalecké trilogii, protože její druhý komentář opravdu k tématu není. A názor si mít můžeš, ale musíš pochopit, že ostatní ho mají taky a sama se tady dohaduješ. Každý má nárok na svůj názor, stejně jako dva komentáře, které reagovali na ten tvůj negativní komentář ,a se kterými souhlasím.

Scarycrowie
24.06.2014 3 z 5

Podle mě Rothová nekopírovala Stmívání ani Hunger Games. Je jasné, že nějaká ta podobnost se vždycky najde, protože kdo hledá, najde. Je možné, že ve zmiňovaných knihách našla inspiraci, ale co je na tom? Její knihy mají docela jiný děj, a když si přečtete HG rozhodně nevíte jak Divergence dopadne a lidé, co čtou tento druh literatury mohou být jen rádi, že mají co číst. Jednoduše momentálně střídají tyto knihy z budoucnosti už poměrně ohrané a všudypřítomné upíry, tak se s tím smiřte a nehejtujte tu kniu, kterou jste ani nečetli. A co, že píše kvůli penězům, upřímně kdo to v dnešní době nedělá... A jen tak pro zajímavost, vy byste odmítli možnost vydělat si slušný balík? :)

noun
23.06.2014

Dle mého názoru se to ani v nejmenším nepodobá stmívání, stmívání mi nepřišlo tak dobrý, obecně nemám zrovna ráda upíry, podle mě by měli být děsivými přízraky noci co nám vysajou krev. Nechci tu knihu urážet, každá kniha je dobrá,jen záleží na tom kdo ji čte. Ale každopádně, ano Hunger Games se to trochu podobá ale Divergence je lepší, v Hunger Games bylo příliš málo lásky,ale přesto se mi ta kniha líbila, Ale řekla bych, že Divergence je jinak o něčem úplně jiném ne? Ok v obou je válka, a co? Války jsou ve spoustě knih, a nejen v knihách. A řekla bych,že z takových knih by jsme si měli vzít příklad, když se nad tím zamyslíš, postavy prožívají lásku i v nejhorších momentech jejich života, mělo by nás to naučit přestat si stěžovat jak je život nefér. Taky by jsme se měli naučit pravopisu. Vím, že nějaká ta chybička v mém textu bude, ale co. Myslím si že je od tebe sobecký urážet knihy a spisovatele. Někdo si dal tu práci ji napsat, odtrhnul děti od počítačů a dal jim chuť číst. Zamysli se než zase něco napíšeš. Nevidím Rothový do hlavy, ale Divergence je podle mě mnohem lepší než Hunger Games a Stmívání dohromady. A navíc spisovatelka je mladá, asi víc rozumí nám náctiletým, že?

Roselunda 1928
19.05.2014 5 z 5

Co nejdřív si ji přečtu, moc se těším!!!