Poslední kolébka diskuze

Poslední kolébka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458991/bmid_posledni-kolebka-pyK-458991.png 4 20 20

Příběh ženy, která se vydává na Bali, aby našla odpověď na to, proč se jí po celý rok, téměř každou noc, zdá jeden a tentýž sen. Ocitá se v něm na Bali, uprostřed rýžových polí, kde k ní přichází tamní šaman. Pokaždé jí chce něco sdělit, ale ona se pokaždé probudí dřív, než ji stihne něco říci. Až jednou zaslechne jeho hlas a ve snu zůstává. Šaman jí předává tajemný vzkaz v jazyce, kterému ale ona nerozumí. Její pobyt na Bali zkomplikuje světová pandemie, kvůli které jí není umožněno cestovat do hor za šamanem, jenž jí měl rozkrýt celý příběh o snu, včetně tajemného vzkazu. Nejenže Sofie zůstane na ostrově bohů déle, ale to, co se zprvu zdálo být překážkou, se ukázalo jako veliký dar. Do Sofiina života zcela nečekaně vstupuje místní Mág a sny, které se jí opakovaly několik měsíců, tajemný vzkaz a světová pandemie jí najednou začínají dávat smysl. Mág provází Sofii změněným stavem vědomí, otevírá jí dveře k základním životním pravdám a dává jí klíč k tajemství Tvořivé síly, kterou má uvnitř sebe každá lidská bytost a která byla po věky v lidech potlačena.... celý text

Diskuze o knize (14)

Eliška680
Eliška680
30.05.2021 odpad!

Přečetla jsem si celou diskuzi, protože se v ní autorka zmiňuje i o mně. A přesvědčila jsem se, dle reakcí a další její sebeprezentace o tom, že i na mých slovech bude asi krapek pravdy. Myslím si, že takhle útočně a zbytečně se "vyrovnaný" a "vyklidněný" autor, který píše o vyrovnanosti a klidu v duši, nechová...

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
05.05.2021

LenkaSofie: to je dobře. Pokud by jste se vyjadřovala ještě víc, akorát by vám to samotné uškodilo ještě víc...
(Chránit fanoušky tím, že sama na sebe házíte špatné světlo, podle mě není správná cesta...hlavně v okamžik, kdy je to zpochybňováno, skutečnost fanoušků. Být příliš asertivní se nehodí do každé situace..)
Hezkej den..


baroch
baroch
05.05.2021

Dobrý den,
v podstatě všechno, co jsem k tomu chtěla napsat, už napsali diskutující přede mnou, takže by to bylo jen zbytečné opakování argumentů, takže jen velmi stručně.
Na knihu mě upozornila kamarádka, kterou "pobavilo" její hodnocení na databázi. Dala jsem si tu práci s projela všech sedmnáct profilů, které ji hodnotí. Pouhé dva vykazují ještě jinou aktivitu u jiných knih, ostatní byly založeny ten den a jejich aktivita také ten den skončila. Navíc se u hodnocení se nápadně často opakují stejná slovní spojení, což samozřejmě evokuje dojem, že je psal stejný člověk (anebo od sebe uživatelé navzájem opisovali, což se upříjemně nejeví příliš pravděpodobné).
Podobné praktiky mi nepřipadají fér, ani důstojné, proto jsem na ně upozornila. Udělala jsem to slušným způsobem s použitím věcných argumentů, reakce autorky je bohužel na velmi osobní rovině a stejně jako Lence mi nepřipadá adekvátní, proto se k ní nechci vyjadřovat.
Hezký den :-)
Bára

LenkaSofie
LenkaSofie
05.05.2021

Lenka.Vilka. Můj komentář byl v klidu a bez emocí a rozhodně ne útočně. Jen jsem pojmenovala skutečnost. A hvězdy jsem vysvětlila. Navíc, moc sem nechodím a nesleduju hvězdy. Nevím co přesně máte na mysli "naloženo", ale to je asi nepodstatné. Respektuji váš názor, jen jsem chránila fanoušky, co psali své komentáře tím, že jsou reální. To je celé. Děkuji všem za vaše názory, ale já se víc už se k tomu vyjadřovat nebudu, už jsem řekla vše.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
05.05.2021

Ina: právě proto u nás mají autoři tu velkou nevýhodu. Sice mohou víc cílit na čtenáře. Předčítání, povídání s lidmi, snáz se k nám dostane s nimi rozhovor, ale na druhou stranu vidíme to, co nemůžeme u zahraničních autorů, protože se to "schová za hranicemi", že se chovají jako malé děti, když jde o jejich knihy...a víc se ukáže jejich charakter (většinou takový není, ale ta část, která je schovaná, ale leze ven jenom občas a občas toho člověk potom akorát lituje).
Možná autorka už dostala naloženo jinde, nevím, jinak si jinak její reakci vyložil neumím. Není ta kniha o vnitřním vyklidnění nebo nějak tak? (V tomhle plavu a vůbec mě podobné knihy nazajímají.) A reakce mě o to víc překvapila. Proto jsem taky zmínila, že to může akorát uškodit autorovi. Možná by vážně bylo lepší, aby autor na chvíli utekl od reakcí lidí....

InaPražáková
InaPražáková
05.05.2021

LV: Reaguju obecně - "Když jste spisovatel, musíte..." by byla krásná poučka z nějaké etikety pro spisovatele. V praxi autoři čehokoliv v jakémkoliv počtu nemusejí nic, nanejvýš by měli, chtějí-li se jevit na úrovni určitému segmentu čtenářů (který se nemusí nutně shodovat se segmentem, který čte díla dotyčného autora). I tu lásku k prvotině, která je nekritická a přecitlivělá, lidsky chápu, ale nejlepší řešení je zkrátka dát si rok pauzu a nečíst recenze jiné, než pošle vydavatel. Nebo radši vůbec žádné.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
05.05.2021

Tohle je holt ta nevýhoda českých autorů. Je víc vidět jejich ego (toto je čistě obecná rovina). Jde to vidět právě na autorech prvotin (podle mě po prvotině není člověk spisovatel, ale pouze autor, natož v případě samonákladu, spisovatelem se člověk stává jindy, ne automaticky vydáním první knihy), kteří ještě nemají jasno, pro koho jejich knihy jsou. Chápu, že to jsou jenom lidi, ale tím, že se z vás stane spisovatel, je to vaše práce, musíte se chovat podle určitého standardu. Možná proto je úplně běžné, že pokud někdo napíše něco špatného, hned má autor potřebu se k tomu vyjadřovat. A neškodí to tomu, kdo napsal něco špatného, ale jenom a pouze autorovi.

InaPražáková
InaPražáková
05.05.2021

Edit: odpověď pro LenkuSofii. Nějak je tu těch Lenek moc... :-)

Lenko, já taky o marketingu něco vím, vím, že lidi píšou sami, když jsou hodně naštvaní, ale když jsou spokojení, musí se k tomu pobidnout. Jenže DK není typ média, kde by dobře vypadalo větší množství krátkých, sobě podobných pochval. Z toho se dá vybrat pár vět na e-shop, tady to působí prostě jen uměle. Ostatně tu bohužel není výjimečné, že si málo známý autor nakliká desítky pětihvězd a stručných komentářů k vlastní knize. Těžko se pak rozlišuje, co je takovéto selfpromo a co skutečně psali různí lidé, takže to v uživatelích vzbuzuje nedůvěru.
Mimochodem jsem si mezitím přečetla ty tři kapitoly, které máte dostupné volně. Z toho se běžný komentář napsat nedá, ale poznámku sem přihodím.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
05.05.2021

Ina: přesně jak píšete, důvěře ani moc nepřidá, pět hvězd od samotné autorky...Ale je pravda, že by jiné hodnocení vypadalo blbě, že? ;) to je to, co nechápu zase já. Proč když mám zde na databázi už (často později, aby si knihu mohli vložit), proč mají potřebu knihu hodnotit? Samy tím vytvoří už jedno hodnocení, kterému nelze věřit. Tak logikou věci se to nabaluje a člověk si potom říká: "Hele, ale proč bych měl věřit ostatním hodnocením?!".

(A nejde jenom o to, že teď zmizelo, autorka hvězdy na svém profilu musela celou dobu vidět, takže "ups, jsou tam, nekontroluju si to po sobě", je sice hezké, ale akorát to nahrává lidem jako baroch, a jeho komentář chápu. Nechápu ale velice útočnou reakci autorky, to nebylo moc profesionální...)

LenkaSofie
LenkaSofie
05.05.2021

Ino, děkuji za Váš komentář. Já neříkám lidem, aby napsali něco hezkého, to se ke mně nehodí, není to můj styl. Svojí profesí i životem chodím s kůží na trh a nedělám test oblíbenosti. Dělám si reklamu, a dělám, reklamu i databazi knih. A je zcela normální, že si autor řekne o reference, je to jedna z marketingových strategií a je to normální. Lidi sami od sebe reference píšou málokdy, to je zkušenost úplně všech podnikatelů. Dávám výzvu, mohou napsat zpětnou vazbu mně do emailu, na Kosmas nebo Databazi knih. Asi je i moje chyba, že je neoslovím konkrétními otázkami tak, aby recenze splňovala oficiální podmínky. Dávám tomu prostor a svobodu. Lidé píšou spontánně a já neovlivním, pod jakým nickem se zaregistrují. Navíc jsou tam recenze od velmi sečtělých lidí, například od ženy, která dělá recenze knih, o pár lidech vím, protože mi dali na vědomí, že recenzi napsali, ale hodně jich vůbec neznám a netuším, kdo za tím je, ale respektuji je. Já rozhodně nemám problém s jakoukoliv recenzí, i negativní, respektuji názor Elisky680, přestože sama vím, že veškeré myšlenky jsou mé, hluboce odžité, transformované do života a také z mé praxe s klienty, opravdu nemám zapotřebí někde něco opisovat, ale stejně nemám potřebu o tom Elišku přesvědčovat, je to její názor a je to v pořádku. Ona to tak vnímá. Ostatně mohla leccos číst i ode mě, neboť se často vyjadřuji veřejně. Ale co se týká Barocha, je to v jiném modu, jeho/její komentáře považuji za absolutní nerespekt k lidem a jejich názorům. To je celé. A já dala sama pět hvězdiček? :))Tak to ani nevím, asi jsem jen zkoušela, jak to funguje, pokud přijdu na to, jak je odstranit, udělám to :)

InaPražáková
InaPražáková
05.05.2021

Baroch: Nemusí to být 15 účtů jednoho člověka, ona stačí výzva třeba na nějaké sociální síti nebo blogu, aby všichni, kterým se knížka líbila, napsali komentík na tenhle odkaz, že to autorku nebo vydavatele moc potěší a pomůžou dobré věci (rozuměj reklamě). Takže je to 15 originálních jednorázových účtů, jejichž vypovídací hodnota je zcela zkreslená, ale nelžou.

LenkaSofie: Netvrdím, že všechny komentáře psal jeden člověk, ale už ta opakující se jména profilů (jméno a tři nebo čtyři čísla) nebudí moc důvěry a kdo si profily prokliká, uvidí, že naprostá většina z nich tu byla jen jednou, proto, aby ohodnotila Vaši knihu. Ostatně i to, že autorka hodnotí vlastní knihu (samozřejmě pěti hvězdami), mi přijde poněkud malicherné.
Hodnocení máte krásné, ale nevypovídající a nemělo by Vás udivovat, když to někdo řekne nahlas. Jestli stojíte o důvěryhodnější profil knihy, bylo by asi lépe počkat na aktivitu těch, kteří sem přispívají i jinak a mají nějakou historii četby, aby to tolik nevypadalo jako splnění zadání "autorka mě poprosila, abych napsala něco hezkého". Nebo alespoň získávat komentáře a recenze, které o knize opravdu něco řeknou.

LenkaSofie
LenkaSofie
05.05.2021

Jsem autorka knihy a sděluji vám, pane nebo paní Baroch, že žádné falešné profily tu nejsou. Zdá se mi, promiňte, že asi máte nějaký problém. (Mimochodem komentář od Elišky680 by se ale podle vás měl jevit také jako falešný profil, neboť je tam pouze hodnocení mé knihy stejně tak jako u mnohých.) Vy, který/á tu osočujete druhé, vystupujete anonymně, nemáte odvahu postavit se sám - sama za sebe, ale útočit anonymně, to odvahy máte na rozdávání. Pokud se vám moje kniha nelíbí, respektuji to, je to v pořádku, co člověk, to názor. Můžete napsat svůj názor mně, jako autorce, ale nezpochybňujte ty, kteří svůj názor do těchto komentářů napsali a nevíte, kdo za nimi je.. Přijde mi dětinské napadat něco, o čem nic nevíte a pouze usuzujete z vašich domněnek. hovořím s vámi, i když nevím jaké osobě nyní odpovídám, narozdíl od vás, protože hovoříte přímo se mnou, s autorkou. Tedy respektujte i ostatní, a raději hledejte to, co je na světě krásné, než abyste si vytvářel/a smýšlené konspirace. Užijte každý den a vždy je lepší měřovat svou energii k tomu, co dělá radost v srdci, ne v egu.
Lenka Fuentes

baroch
baroch
03.05.2021

Už zas? :-D Nelichotivý komentář a okamžitá reakce z falešného, ten den vytvořeného, profilu... Proboha už žádná "hluboká životní moudra" a "životní bible" :-D

baroch
baroch
26.02.2021

Typický příklad velmi nepodařeného selfproma. Kompletně všechny komentáře (samozřejmě stoprocentně nadšené) pochází z falešných profilů, které vznikly v den komentování a nevykazují už žádnou jinou aktivitu - o opakujících se výrazech, slovních spojeních a stylistice ani nemluvě.

Štítky knihy

magie šamani Bali pandemie

Autorovy další knížky

Lenka Fuentes
česká, 1967
2020  89%Poslední kolébka
2021  40%Srdcem k novému životu

Kniha Poslední kolébka je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x