Poslední diskuze

Poslední https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323623/bmid_posledni-ZBU-323623.jpg 3 607 202

Chtěla zažít dobrodružství. Nikdy by ji nenapadlo, jak daleko všechno zajde… Začalo to jako televizní reality show, nazvaná příznačně Ve tmě. Dvanáct účastníků vysadili v hlubokých lesích a vystavili podmínkám, které měly prověřit jejich sílu, odolnost, vytrvalost. Izolovaní od vnějšího světa netuší, že v něm došlo k něčemu strašlivému...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Last One , 2016


více info...

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

Hanulka25
06.04.2018 3 z 5

Myslím, že pro čtenáře by bylo mnohem lepší, kdyby neznal pointu ještě dřív, než vůbec začne číst.

eva-lupen
31.03.2018 5 z 5

Uf. Nechápu jak tohle může být autorčina prvotina. Skvělá kniha, kterou jsem měla (a stále ještě mám) v hlavě. Vůbec nechápu jak to někomu může připadat jako odpočinková četba. To si neumí představit, že by se to mohlo stát? A nejspíš i jednou stane? Jasně, někomu může vadit střídání děje ob kapitolu, ale má to svůj důvod a používají to i slavní autoři.
Napínavé je to od začátku do konce a i ten konec se mi líbil. Neumřou všichni, zvíře přemohla jedno nemocné (zdá se, že to zasáhlo i šelmy psovité) a nechutnosti jsou nutné. Ono by to tak prostě bylo. Není to Hunger games, ale možná blízká realita.
Pro někoho je to možná moc psychologické a nechápe hrdinčino myšlení, které je ale jen přirozenou obranou, aby se z toho nezbláznila. Neříkám, že bych se ve všem chovala jako ona, ale ona není já a - to by bylo na dlouhou diskuzi :-).
Teď ji čte přítel a také se od ní nemůže odtrhnout :-).


Lena91
24.03.2018 2 z 5

Očekávala jsem od knihy hodně. Příběh podobný Hunger games, plný napětí, boje o život.. a místo toho? Putování soutěžících lesem, hledání stravy a příbytku a završení "prostě jen" úmrtím skoro všech soutěžících na nákazu a přežití jedné osoby. Ne že by to nebylo vcelku čtivé... ale...

LenkaWal
13.09.2017 4 z 5

DoDidDone: Mě přišlo, že to bylo jen klamání smyslů. Ten dům tak moc modrý nebyl. Na konci to vysvětlovali. Mladá matka, tam chtěla oslavit narození dítěte a oba zemřeli na tu nemoc. Proto ty balonky a ty balíčky. A pak je tam hlavní hrdinka našla.

DoDidDone
08.07.2017 5 z 5

Nepochopil někdo ten modrý dům?? :O

burianek
08.05.2017 odpad!

Jak jsem psal v recenzi, mám tísíc a jednu chuť napsat autorce! Nemůžu se zbavit dojmu, že popsala sama sebe a to jen do té míry, kam sahá její IQ. Označit tuto knihu jako světový bestseler je strašný podvod a nebetyčná levárna. Brání mi tomu jen to, že jsem asi ještě větší hlupák, když jsem si knihu koupil a na marketingový podvod skočil.

BarkaS
15.03.2017

Člověk už ani nemá zájem si něco takového koupit. Téma už tisíckrát omleté, na sto způsobů zpracované.