Poirot a já diskuze

Poirot a já https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262595/bmid_poirot-a-ja-ewe-262595.jpeg 4 188 72

Hercule Poirot, puntičkář s typickým knírkem, je jednou z nejlepších postav Agathy Christie a ve světě patří mezi nejoblíbenější detektivy. Více než dvacet let je s tímto „malým Belgičanem“ neodmyslitelně spjat i David Suchet, jeho představitel v seriálu britské společnosti ITV. Když mu v roce 1988 roli nabídli, nikdo nebyl pravděpodobně překvapen více než Suchet sám. Nakonec ji však přijal, přečetl všechny Poirotovy příběhy a vymyslel řadu rysů chování, jimiž svoji postavu charakterizoval. Postupně si k Poirotovi vytvořil velmi úzký vztah a zamiloval si jej. Výsledkem je sedmdesát televizních adaptací všech příběhů, které Christie o Poirotovi napsala, včetně posledního dílu Opona, kde se Suchet s velkou lítostí musel s Poirotem rozloučit. V knize Poirot a já vzpomíná, jak kultovní seriál vznikal, a přemýšlí, co pro něj detektiv po všechny ty roky znamenal.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Poirot and Me , 2013


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

dexterman
03.11.2020

Pokud má prosím někdo na prodej napište

Marvyk
14.07.2016 3 z 5

Jonna zvláštní ty jsi zase nepochopila komentář od Game ;) , Dáma nemá s lady nic společného jsou to naprosto odlišné tituly. Jak píše Game když bya jmenována C.B.E získala právo na titul dáma v originále se to píše Dame (ženský ekvivalent titulu sir). Titul lady (ženský ekvivalent slova lord) jí připadl až později. Titul lady se nepřekládá nikdy kdežto titul dame/dáma vždy nebo alespoň většinou.


Jonna
04.05.2016 4 z 5

Pro Game:
Četla jsem tvůj komentář, ale ty jsi nedočetl/a (nepochopil/a) ten můj. Právo na titul Agátě neupírám, a vím že ho nosila, jen nechci, aby ho překládali, a když už, tak všem ;-)

game
30.04.2016 5 z 5

pre "Jonna":

ona totiž byla "dáma" ...
"V roce 1956 byla jmenována C.B.E. (Velitel britského imperia) a roku 1971 jí královna Alžběta II. udělila titul „Dáma britského impéria“ – z nějž vyplývalo právo na titul dáma.
Díky tomu, že byl její druhý manžel Max roku 1968 pasován na rytíře, a tak se stal sirem, mohla užívat titul lady."

kniha sama je malý klenot.