Stráž diskuze

Stráž https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301981/mid_straz-pohranici-aQD-301981.jpg 4 54 13

Pohraničí série

1. díl >

Centrum. Centrální svět vesmíru obklopují další světy jak okvětní lístky, jedním z nich je i naše Země. Centrum bylo kdysi veliké a silné, to všechno ale vzalo zasvé při katastrofě. Tady na křižovatce tisíců a tisíců civilizací drží vartu Sbor pohraniční stráže, který hlídá hranice mezi světy. Pozemšťan ocitnuvší se na Centru nemá zrovna moc na výběr: může být buď pašerák, nebo pohraničník. A že se tyhle profese tu a tam moc neliší! Dřív nebo později je ale třeba se rozhodnout, co pro člověka pohraniční služba vlastně znamená. Zemi totiž hrozí stejná pohroma, jaká kdysi zasáhla i Centrum… První titul nové Lukjaněnkovy série Pohraničí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Argo , Triton
Originální název:

Застава , 2014


více info...

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

Koza3
20.02.2018 4 z 5

Reverz vyšel a už je na cestě ke mě. Těším se :-)

Koza3
04.09.2017 4 z 5

Tak co? Nějaký update? Už je to skoro rok a druhý díl v češtině v nedohlednu? Nebo se pletu?


Koza3
10.10.2016 4 z 5

Díky, to jsou informace, které jsem hledal

Garagun
10.10.2016

to Koza3: Pohraničí je sdílené uiversum, příběhy z tohoto prostředí píše víc autorů. Čistě jen samotný Lukjaněnko je podepsán pouze pod tímto první dílem, u dalších dvou se uvádí jako spoluautor (i když co se mě týče, je to asi trochu sporné), no a u následujících dílů už mezi autory není vůbec. V Rusku zatím vyšlo celkem osm románů z cyklu Pohraničí, další by měly pravděpodobně následovat.

Co se překladů do češtiny týče, práva byla zatím koupena na dvě knihy (na první, čili tento, a na druhý díl). Druhý díl se prý právě překládá, do Vánoc bude český text (snad) hotový, ale k vydání zřejmě dojde až na začátku příštího roku. (Tohle je ale samozřejmě nezaručená informace.)

Koza3
10.10.2016 4 z 5

Louskám tuhle knihu a paralelně hledám informace o dalších dílech. Bohužel neumím rusky, ale vypadá to, že už existují další díly, každopádně na stránkách Argo ani Triton jsem nenašel, zda je plánují přeložit a vydat v češtině. Nemáte někdo bližší informace?