Podivná smrt Evropy diskuze

Podivná smrt Evropy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383332/bmid_podivna-smrt-evropy-If4-383332.png 5 116 32

Douglas Murray brilantně líčí příběh masové imigrace do Evropy – její počátky v poválečném nedostatku pracovní síly, její zintenzivnění při slučování rodin a konečně humanitární ospravedlňování otevřených hranic. Od druhé světové války až po současnost vznikají a rostou ohromné nepřizpůsobivé přistěhovalecké kolonie, navzdory tomu by ale „příchod milionů nemusel být hlasem polnice posledního soudu, kdyby Evropa neztratila víru ve svou civilizaci, tradici a legitimní právo na vlastní existenci“. Vyčerpaný a historickou vinou kolonialismu a rasismu posedlý Západ není schopen hájit občanské svobody a práva proti nábožensky sebejisté kultuře islámu, jež nezná odluku církve a státu. Murray vykresluje dramaticky narůstající spor většinové společnosti s intelektuální elitou, která hodlá evropský lid vyměnit. Důkladně analyzuje její akademické šibolety, vytáčky a lži i její ideál „morálně nadřazeného univerzálního lidství“ bez kulturního rozlišení, utopickou vizi nesoudržné, multietnické společnosti pouhých lidských práv. Jak prorocky napsal G. K. Chesterton, proti ideologii bezbřehého splynutí všech se všemi se jednou instinktivně vzbouří miliony a rozpoutá se střet mezi davem a posedlou internacionální třídou. Ať už nadcházející konflikt dopadne jakkoli, podle Murrayho to pak nebude Evropa, jakou jsme dosud znali.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Politologie, mezinárodní vztahy

Vydáno: , Leda
Originální název:

The Strange Death of Europe , 2017


více info...

Diskuze o knize (27)

helena8303
helena8303
31.10.2021 4 z 5

Ještě bych doplnila, že to co jsem napsala níže, ani zdaleka neplatí pro všechny muslimy. Jenom ty normální, umírněné, anebo sekulární nevidíme. Stejně jako nevidíme asimilované Indočechy, protože nápadní jsou právě a jenom “ ti druzí”.
Matka Příroda už to tak zařídila, že se vyhýbáme nebezpečí. Maminka poučí batole, že kamna jsou hajs, i když zdaleka ne ve všech kamnech je zatopeno.
Proto si myslím, že když si nějaká entita stihne vybudovat blbou firmu, tak to má potom složité. Nikdo neví co s tím, já taky né.
Multikulti ideologii považuji za nešťastný omyl.

helena8303
helena8303
31.10.2021 4 z 5

Myslím si, že už je pozdě. Že dojde k afrikanizaci Evropy, kdy vlády už neovládají celé území spravované země. Ve Francii, ale i ve Švédsku a jinde, už pomalu vznikají enklávy, kam policie ani nepáchne. Nehodlá se nechat přizabít, ani běhat po soudech za rasismus.
V německém Frankfurtu už muezzín svolává věřící k modlitbě.
Oni to neberou jako ústupek, ale jako známku podrobení.
Osmiletý muslim si za dobré vysvědčení smí u příležitosti Ramadánu sám zaříznout svého prvního beránka. . Stejně starý Evropánek by se hrůzou pozvracel.
Je to opravdu jiná kultura, ani netušíme, jak jsou jiní. Některé národy a některá náboženství jsou s dnešní Evropou dobře kompatibilní, třeba Vietnamci, nebo obecně většina Asiatů. Slované jsou nám dokonce blízcí.
Ale muslimové , stejně jako ortodoxní Židé, v žádném případě nechtějí splynout s majoritou cizí země. Proto také si smí muslimka vzít jenom muslima ( náboženství se dědí po otci) a žid si smí vzít jenom židovku, náboženství se dědí po matce.
Kdyby Ivanka Trumpová nekonvertovala k judaismu, tak by si jí Jared Kushner nevzal.
Křesťan je trouba, který se vyspí s každou. ( vtip).


Jackjelly
Jackjelly
28.07.2020

Milan3144
Asi bych v tom nehledal nějaké extra spiknutí, na mapy.cz jsou místa, které jsou na google mapách rozmazané, zcela normálně viditelné. Jedno je třeba univerzita, druhé nějaký průmyslový areál. Ono vysvětlení bude asi trochu jiné, než že by "Soros a NWO" tajili uprchlické tábory. V dnešní online době by to ani moc nedávalo smysl. Sice to zní hodně přitažlivě, ono "než to smažou" , případně "na Čt to neuvidíte" , ale realita bývá většinou prozaičtější.

siena
siena
14.03.2020

Hobo, že by EU mohla za koronavirus? Či o jaké zkáze to píšete? Vzhledem k vaší zdejší aktivitě nepředpokládám, že byste patřil snad k nějakým potřebným, takže vaše hlásání o hladu, považuji za celkem nechutné. Naposledy jsem cosi podobného slyšela od pana poslance Klause ml. Ano, vypadneme z EU, mnoho lidí říká. Ještě jsem se ale od žádného, nedozvěděla co se bude dít potom...mohl byste tedy alespoň vy nastínit? Jakou představu máte?

siena
siena
31.12.2019

ddkk, děkuji, ráda si svůj názor ponechám. Ponechám si i volbu literatury.
Ale na oplátku bych Vám mohla doporučit, pohledat v archívu ČRo Plus, záznam jedné nedělní debaty komentátorů (https://plus.rozhlas.cz/poslechnete-si-nedelni-diskusi-u-kulateho-stolu-8067545)... a tam si poslechnout, s jak velkým despektem, přezíravostí, se vyjadřuje pan Tomský o Skotech, o Irech a o lidech, kteří žijí v Severním Irsku...Koho prý vůbec zajímá nějaká hranice mezi Severním Irskem a Irskou republikou, koho zajímá, jak tam budou po brexitu žít tamní obyvatelé, vždyť já jsem ten "pravý" Angličan! Hodně smutně se mi toto poslouchalo, a jak jsem již napsala v předchozím příspěvku, opravdu mne potom napadá, které to jsou, ty evropské, civilizační hodnoty, o kterých i pan Tomský rád mluví, o které přicházíme kvůli těm zlovolným západním politikům:( Nevím, ale co je už je více "elitářské", než to, co v této diskuzi předvedl právě pan Tomský? Ona to není jen migrace, islám, a tím neříkám, že to nejsou závažné problémy, které rozkládají naši společnost. Na ten rozklad, či "smrt", abych použila z názvu knihy, si docela vystačíme sami, bohužel...

ddkk
ddkk
31.12.2019 5 z 5

siena: Dekuji za vasi reakci a doporucuji precist si knihu, pripadne poslechnout si prof.Kellera. Samozrejme kazdy mame pravo na vlastni nazor.

newtory
newtory
30.12.2019

Viete aká je situácia v MR a v PR a v čom je "problém" ich vzťahu s EU ?
Odpoviem Vám vtipom. Vlak a líška sa rozhodli že zbijú zajaca. Budú od neho pýtať cigarety a ak nebude mať tak ho zbijú a ak áno tak tiež. Keď ho stretli, pýta sa ho líška: "Zajac máš cigarety ? Áno a aké si prajete s filtrom, alebo bez filtra ?"
Nato sa vlk zahnal na zajaca labou a hovorí : "Pozri sa na toho usmrkanca, už zase nemá čiapku".

siena
siena
30.12.2019

ddkk, mohu se zeptat? Sledujete, co se děje dnes v Maďarsku? Co se děje v Polsku? Že to nejsou kvóty na migranty, co je hlavní kritikou těchto zemí, která zaznívá z evropských institucí? Já samozřejmě rozumím, že jsou lidé, kteří nestojí o to žít v liberální demokracii, nestojí o to žít v právním státě. Protože Maďarsko již nastoupilo cestu k autoritářskému systému vládnutí. Mluvit ale pak o nesvobodě v západních zemích a vyzdvihovat svobodu zdejší, není zcela na místě.
Také jsem nedávno byla v Německu, v Rakousku, setkala se s "kolegy" z Velké Británie, kteří mimochodem nijak nejásali nad brexitem, protože si uvědomují problémy, které s ním nastanou. A nepotkala jsem se s lidmi, kteří by byli vystrašení, kteří viděli za každým rohem nějakého "veriaciho", který jde tvrdě po nich, který je nahlašuje do EU, že si myslí něco jiného než tam. Ani nikoho natolik vystrašeného muslimy, že by raději, než na přecpaný adventní trh před vídeňskou radnicí, zůstal doma. Všude jsem viděla nápisy Adventní trh a Vánoční trh, žádné Zimní trhy, nadále se v Rakousku, ve Vídni, zdraví běžně v obchodech, Grüss Gott...Nechci nic nijak zlehčovat, můžete říct, že jsem se setkala jen se svou sociální bublinou, ale minimálně se "stejnou", s kterou argumentujete zase Vy.
Samozřejmě, že Evropa, celý svět, není zdaleka tak poklidné místo, jak se ještě před 20-30. lety mohlo zdát, jak jsem se i já naivně domnívala, že snad to nejhorší již máme za sebou. Že uspořádání, které se zdálo, že zabrání konfliktům, a také zabránilo, tu zůstane beze změny. Jen si nemyslím, že existují jednoduchá řešení, že existují jednoznační viníci, přeloženo, vládnoucí západní politici. A že bychom měli my sami střízlivě rozvažovat o tom, co se děje kolem nás, nejen slepě nálepkovat, ironizovat, ty, co vidí svět jinak. Dokonce jim podsouvat zlé, až kriminální, úmysly. A také se zamyslet nad tím, co že to jsou ty křesťanské hodnoty, jak my sami si představujeme, co to je, jak by měla vypadat, křesťanská Evropa. Nemyslím si, že všichni ti, kteří se jimi ohánějí, vůbec o tyto hodnoty stojí, že vůbec tuší, o čem vlastně mluví. Stačí se i porozhlédnout po zdejších diskuzních vláknech...

siena
siena
30.12.2019

newtory, vy jste tu v počátku, ve svých diskuzních příspěvcích předestřel, proč považujete EU za nedemokratickou, komunistickou, já jsem jen reagovala některými články, které tu vaši představu poněkud narušují. Jsem srozuměna s tím, že mnoho zdejších uživatelů s vámi souhlasí, že na svět nahlíží stejně jako vy. Jen si nemyslím, že zdejší prostor je tedy určen jen vám. Zvláště, když ta vaše "fakta" žádnými fakty nejsou. A už vůbec si nemyslím, že je nutné druhé dehonestovat tak, jak to činíte. Už jsem vám to napsala před časem, že na to není zde vhodné místo.

newtory
newtory
30.12.2019

Žiaľ na "veriacich" fakty nezaberajú.

ddkk
ddkk
30.12.2019 5 z 5

Doporučuji přednášku prof. Jana Kellera, který se dlouhodobě zabývá problematikou imigrace a multikulturalismu.
A také problémy, které se týkají (ne)fungování EU.

siena
siena
01.12.2019

Newtory, ještě k té nápravě věcí v polské justici. S dovolením ocituji vaše slova:
"...A dnes v Poľsku zakazujú deboľševizáciu. Ľudia ktorí prijímali zákony za vynimočného stavu a nielen vtedy a ohýbali zákony ako sa len dalo proti občanom nemôžu odísť do predčasného dôchodku a to je podľa Vás v poriadku ? Dobre Slovensko a Česká republika je spokojná s komunistickými sudcami (pretože niekomu to zrejme vyhovuje). ..."
Členem ústavního soudu se minulý měsíc stal Stanislaw Piotrowicz, bývalý komunistický vojenský prokurátor za doby výjimečného stavu, člověk, který koncem 70. let minulého století vstoupil do polské komunistické strany (PZPR).
Vím, že to s knihou přímo nesouvisí. Ale souvisí to s diskuzí o Evropské unii, o její kritice, o kritice jejích pravidel a jejich "vymáhání". Zdá se tedy, že opravdu o debolševizaci polské justice nejde. Těžko by mohli, do instituce jako je, jako by měla být, Ústavní soud, zvolit člověka, který v minulosti mravní integritu neprokázal. Jak ostatně ve svém příspěvku sám píšete...Teď jsem četla v jednom komentáři, že Polsko by snad ještě nemuselo sejít zcela z cesty a rezignovat na demokratickou správu země, z principů právního státu, na rozdíl od Maďarska, o kterém se již v této souvislosti nedá mluvit. Protože kdyby ano, nebyla by to nijak dobrá zpráva pro nás pro všechny.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/polsko-parlament-pravo-a-spravedlnost-pis-ustavni-soud_1911221044_pak

siena
siena
03.10.2019

newtory, řekla bych, že necháme druhým na posouzení, kdo kam tuto diskuzi zavedl. A mohl by si, případný posuzovatel, rozvinout celou Diskuzi, na první zdejší příspěvek...
Vy jste tu, v příspěvku z 23.10. 2018 (V čom je deficit demokracie v EU ?...), napsal, jak je Polsku nesprávně vytýkána jejich reforma justice. Zdá se, že tato reforma, její důvod, i její provádění, neprobíhá tak, jak ji v tomto příspěvku popisujete. O tom je příspěvek pana Janyšky. Vzhledem k tomu, že je to člověk, který se Evropou, dění v ní, dlouhodobě zabývá, i jako bývalý diplomat, považuji jeho komentář za relevantní do této diskuze.

newtory
newtory
03.10.2019

Prepáčte siena ja chápem že sa Vám moje komentáre nepáčia, máte na to právo, práve tak ako ja mám právo nesúhlasiť s Vami.
Ale ak sa kriticky pozriete na našu "diskusiu" tak ja som sem vložil príspevok o obsahu knihy a depresii plynúcej z jej obsahu a neskôr o jej úspechu na knižnom trhu ku ktorej je táto diskusia a pozrite si Vaše reakcie naň a kam ste vo vašom nesúhlase zaviedli diskusiu až po Váš posledný príspevok kde ma z toho čo je Vaším dielom obviňujete.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

siena
siena
03.10.2019

newtory, nechte si tento způsob psaní komentářů, podobné reakce, do diskuzních vláken. Tady na ně není to správné místo. Alespoň doufám, že v komentářích u konkrétních knih, zůstane prostor pro konkrétní diskuzi nad tématem. Že zůstane u toho, že když někdo něco napíše, ten druhý má nárok na případnou korekci, nesouhlas a že k tomu může použít i slova těch, kteří mají k věci co říci. Pan Janyška, dle mého, takovým člověkem je. O nic jiného mi nešlo.

newtory
newtory
03.10.2019

Akosi som nepochopil čo je na konzervatívnom portále Postoj závadné,
https://www.postoj.sk/25361/redakcia
ale to bude tým, že dnes sa už nesúhlas s "progresívnym" názorom považuje za prejav nepriateľstva.
Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale budu do smrti bránit vaše právo to říkat.
Voltaire.
Vnitrodruhová agrese sa vyskytuje len u potkanov a človeka.
Páchnete inak ste nepriateľ (!)
Brave New World.
Hanbil by som sa...ale to progresívci nepoznajú, len súhlas alebo nesúhlas.
Nesúhlasíte ste nepriateľ.

siena
siena
03.10.2019

newtory, tomu říkám argument. Ale rozumím, že čtenář serveru postoj.sk dost těžko bude číst a poslouchat lidi jako je např. pan Janyška. Pro vás jsem odkaz také nedávala. Možná si ale přečte někdo jiný a možná si dá do souvislosti, s tím, co jste v této diskuzi napsal, a nejen v té.

newtory
newtory
03.10.2019

Akosi mi uniká súvislosť na druhej strane v dnešnej dobe manipulovaných a manipulujúcich mainstreamových médií je verejnoprávny rozhlas naozaj relevantný zdroj informácií len pre "hlboko veriacich".

siena
siena
03.10.2019

I při čtení tohoto komentáře, jsem si vzpomněla na tuto diskuzi...
https://www.irozhlas.cz/komentare/polsko-ohrozeni-justice-soudci-pravo-a-spravedlnost_1909051315_zit

newtory
newtory
31.12.2018

Zdá sa, že kniha má úspech:
https://www.amazon.com/product-reviews/1472958055/ref=acr_search_see_all?ie=UTF8&showViewpoints=1
https://www.amazon.de/product-reviews/3959721056/ref=acr_search_see_all?ie=UTF8&showViewpoints=1
https://www.amazon.co.uk/Strange-Death-Europe-Immigration-Identity/dp/1472958004/ref=la_B001JP4BBY_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1546217995&sr=1-1

newtory
newtory
23.10.2018

V čom je deficit demokracie v EU ?
Napríklad v Lisabonskej zmluve ktorá nanovo definuje kvalifikovanú väčšinu uplatňovanú pri hlasovaní v Rade a po novom aj v Európskej rade. Kvalifikovanú väčšinu má tvoriť aspoň 55 % členov Rady, ktorý zastupujú členské štáty, predstavujúce najmenej 65 % obyvateľstva Únie, pričom blokujúcu menšinu musia tvoriť najmenej štyria členovia Rady, inak sa podľa Lisabonskej zmluvy považuje väčšina za dosiahnutú. Tento model kvalifikovanej väčšiny sa uplatňuje od 1. novembra 2014.
Uvedomme si, že sa tu jedná o štáty a rozhodnutia sú pre členov záväzné, to nie je divadielko ako v OSN.
1.) Tak napríklad rozhodnutie EP (12.08.2018) ohľadne Maďarska a deficite demokracie v ňom. Predkladateľka spomínanej rezolúcie z Holandska sa ani neobťažovala tým, aby sa fyzicky išla pozrieť na "miesto činu" t.j. do Maďarska. (Fidesz ktorý EU parlament "odsudzuje" má v národnom parlamente 2/3 väčšinu 133 poslancov zo 199, volebná účasť vo voľbách do EU parlamentu 43% čo nie je veľká legitimita)
2.) Európska komisia 24.09. 2018 rozhodla, že „poľský zákon o najvyššom súde je nekompatibilný so zákonmi EÚ, keďže podkopáva princíp nezávislosti justície“. Viete si predstaviť, žeby po skončení druhej svetovej vojny nedovolili západní spojenci vykonať v Nemecku denacifikáciu ? A dnes v Poľsku zakazujú deboľševizáciu. Ľudia ktorí prijímali zákony za vynimočného stavu a nielen vtedy a ohýbali zákony ako sa len dalo proti občanom nemôžu odísť do predčasného dôchodku a to je podľa Vás v poriadku ? Dobre Slovensko a Česká republika je spokojná s komunistickými sudcami (pretože niekomu to zrejme vyhovuje).
3.) Podpora Palestínskej samosprávy na západnom brehu Jordánu v Gaze. Hamas tu vládne s jednými vyhratými voľbami od roku 2007. Jeho hlavná náplň práce je vraždenie Izraelčanov židovskej národnosti, hlavným sponzorom je EU.
4.) EU parlament má tri sídla Štrasburg, Luxemburg, Brusel, každý rok zasadá postupne vo všetkých troch. Kompletné sťahovanie stojí ročne 180 miliónov euro (pre lepšiu predstavu sú to 4. 650 390 000 CZK áno takmer 5 miliárd CZK ročne). Skúste to vynásobiť počtom rokov odkedy je ČR (SR) v EU, teda 14 rokov x spomínaná suma...
V tomto videu máte tvorbu zákonov krátko a múdro (keby to nebola pravda bolo by to smiešne):
https://www.casopis-sifra.cz/video-vynikajici-satira-nemecke-televizi-grandhotel-evropa-muze-obcan-neco-ovlivnit-nijak-zadna-demokracie-jen-sami-lobbisti/
Alebo napríklad toto:
https://www.postoj.sk/20939/sest-problemov-europskej-unie
https://www.postoj.sk/29695/dusi-nas-vizia-falosnej-europy
Toto bol rok 2006, to ešte veľa vecí nebolo tak vyhrotených:
http://www.konzervativizmus.sk/article.php?1137
Nechce sa mi rozpisovať, bolo by to na seminárku a Vás aj tak nepresvedčím, tak ako Vy nepresvedčíte mňa.
P.S. Lepšie by som to asi "narýchlo" nenaformuloval:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-diktatura-s-jakoby-lidskou-tvari-fdc-/p_zahranici.aspx?c=A190124_230835_p_zahranici_wag

newtory
newtory
23.10.2018

AD:
Já za sobectví považuji, newtory, životní postoj - co je tvoje, je i moje, co je moje, do toho ti nic není - resp. výhody bychom chtěli všichni, povinnosti a solidaritu si můžete strčit za klobouk. A je jedno, jestli se jedná o rodinné vztahy, či mezinárodní smlouvy a dohody. Postoj, já nebudu na nikoho doplácet, aniž si zároveň uvědomuji, jak je dopláceno za mne samotného, a je jedno jestli je to soused, Rom, obyvatel jižní Itálie, či Španělska, východní Evropy, obyvatel Afriky atd., zkrátka co se zrovna hodí. To nás, dle mého, ohrožuje a hlavně, to z nás nakonec dělá ty slabé a čeho se později chopí ti mocnější. Vždycky si říkám, až konečně nastane ten vytoužený ráj na zemi, my se zbavíme jha EU, jak ten bude potom komentován, např. i vámi, newtory...
Poviem to takto, my (všetci) máme v podstate len jednu základnú povinnosť a tou je :
Uchovávať a zveľaďovať odkaz predkov a postarať sa o budúcnosť našich detí, aby sme im ten dar, ktorý nám nepatrí (máme ho len v držbe) odovzdali našim deťom.
Solidarita je niečo celkom iné. To je naša ochota podeliť sa zo svojho stola s potrebnými. Ale solidarita nie je výpredaj. Vždy musíme mať na zreteli svojich najbližších.
Tak za:
1.) Západná časť sa s nami nedelí, rozhadzuje peniaze svojich občanov, daňovníkov a ony sú nehospodárne míňané. Pričom vopred určuje nezmyselné požiadavky kam musia byť investované.
2.) Západná časť získala oveľa viac ako stráca, pretože produkuje obrovské prebytky potrebuje odbytištia a tak získali (píšem to len z hlavy) :
35 mil. trh Poľska,15 mil. trh bývalého Československa, 10 mil. trh Maďarska, 25 mil. trh Rumunska, 12 mil trh Bulharska 15 (?) mil. trh bývalej Juhoslávie 14 mil. (?) skrátka minimálne 125 mil. trh na odbyt svojich výrobkov (nerátam bývalú NDR a Pobaltie).
Kedy to "Vaše" solidárne Nemecko zrušilo pracovné víza pre našich občanov mám na mysli Strednú Európu (pracovné vízum len tlačivo, ktoré umožní držiteľovi v danej krajine pracovať, teda žiadna charita) ?
Poviem Vám 01.05.2011(len tak pre zaujímavosť vstúpili sme do EU 01.05. 2004, tomu hovoríte solidarita ?)
Raj na zemi ? Ja na RAJ neverím akurát tak peklo, ktoré dokážu pripraviť tí, ktorí neustále operujú predstavou Raja t.j. budovatelia "světlých zítřků" Žime tu v reále a ten nepotrebuje barličky ružové vidiny.

siena
siena
23.10.2018

Ještě si dovolím...jak přesně nedemokratický je mechanismus tvorby moci v EU?

siena
siena
23.10.2018

Jen na okraj, anotaci jsem nedoplnila, maximálně upozornila na to, že tu není.

Svou poznámku o brexitu jsem smazala, protože jsem nestihla rozvést. Nebyl totiž tím prvotním, proč jsem zareagovala, jen jsem si vzpomněla na, vzhledem k tomu, že se jedná o britského autora, i zdejší, oslavovače britského referenda, a na to, jaká diskuze probíhala na britských ostrovech před ním. A také na následnou reakci lídrů kampaně pro brexit. Domnívám se, že z toho všeho bychom si měli vzít ponaučení.
Já za sobectví považuji, newtory, životní postoj - co je tvoje, je i moje, co je moje, do toho ti nic není - resp. výhody bychom chtěli všichni, povinnosti a solidaritu si můžete strčit za klobouk. A je jedno, jestli se jedná o rodinné vztahy, či mezinárodní smlouvy a dohody. Postoj, já nebudu na nikoho doplácet, aniž si zároveň uvědomuji, jak je dopláceno za mne samotného, a je jedno jestli je to soused, Rom, obyvatel jižní Itálie, či Španělska, východní Evropy, obyvatel Afriky atd., zkrátka co se zrovna hodí. To nás, dle mého, ohrožuje a hlavně, to z nás nakonec dělá ty slabé a čeho se později chopí ti mocnější. Vždycky si říkám, až konečně nastane ten vytoužený ráj na zemi, my se zbavíme jha EU, jak ten bude potom komentován, např. i vámi, newtory...

A nakonec ještě poznámku k vašemu poslednímu odstavci. Tím, že jsem si dovolila s vámi nesouhlasit, dovolila jsem si upozornit, že ta nálepka vítač, ostatně jako všechny ostatní, je nesmysl a velké zjednodušení, tím jsem vám sebrala snad nějaké právo? Já snad psala o nějaké nenávisti? Pouze jsem si dovolila, a není to vás zdejší první podobný příspěvek, napsat, že vaše vidění světa nesdílím, a že i přesto mdlá duchem nejsem. I když rozumím, že to je subjektivní hodnocení, nakonec úplně stejně subjektivní, jako to mínění vaše, vaší osoby.

newtory
newtory
23.10.2018

Co vyvolalo Brexit ? EU. Ako ? Prečítajte si niečo od Margaret Thatcher, nech nemusíte opakovať tie nezmysly mainstreamových médií.
Migrácia z východnej Európy síce bola masívna a určite mohla pôsobiť na domorodcov znepokojivo, faktom je, že je jednoduchšie "obuť sa" do niekoho na koho platí "naša" exekutíva, ako do niekoho kto je absolútne nevypočitateľný a nebezpečný. Ak budete mať v dome dvoch problematických susedov, napríklad Rómov (netvrdím že všetci sú rovnaký, ale pre tento príklad sa hodia) a "bielych". Na Rómov si asi nebudete otvárať ústa tak ako na bielych, pretože riziko, že vám ich "zavrú" je o dosť väčšie. Navyše v UK a nielen tam ešte pretrváva určitá zasnenosť a romantická predstava Orientu, ktorá je len vidinou západného sveta. Ale stačí si prečítať W. Churchilla, G.K.Chestertona, E. Burka a máte jasno v tom čo predstavuje Islam a vždy predstavoval. Prečítajte si:
https://www.databazeknih.cz/knihy/islamska-rozpinavost-vcera-dnes-a-zitra-93929
https://www.databazeknih.cz/knihy/muhammad-zivot-allahova-proroka-24875
Prosím,tu je anotácia k autorovi,aj knihe ktorá tento dialóg "spustila":
http://konzervativnilisty.cz/index.php/154-cisla/zari-2017/1679-douglas-murray-podivna-smrt-evropy
Naše sobectví by som redukoval na našu nekompetentnosť a ideologickú zaslepenosť. To čo robí EU slabou je, že sa vedenia chopili (je správny výraz ak viete mechanizmus tvorby moci v EU o demokracii sa nedá hovoriť) neschopní (a zároveň všetkého schopní). Áno, naša civilizácia je unavená, ale príčin ktoré ju likvidujú a deštruujú je viacero a vítačstvo je jednou z nich.
Nehovorím "špatní lidi" hovorím zaslepení (Die Blendung, Caneetti)
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/88548/islam-je-nabozenstvim-valky-napsal-elias-canetti-nositel-nobelovy-ceny-za-literaturu-dostal-by-cenu-i-dnes.html
a to je rozdiel, ale nevedomosť nie je ospravedlnením aj keď pomáha pochopiť pohnútky.
Nepotrebujem komukoľvek čokoľvek "nandávat" jednoducho konštatujem, vyjadrujem svoj názor. Ešte zatiaľ sa to smie, alebo už ani to nie ? Nesúhlas je už dnes považovaný za nenávistný prejav. Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla. Orwell 1984. To sme to dopracovali...
P.S. Ďakujem za doplnenie anotácie.

siena
siena
23.10.2018

newtory, jestli jste nečetl originál, anotace není, životopis autora "jakbysmet". Těžko soudit...ale, mezi jednodušší bych mohla klidně zařadit ty, kteří jen nálepkují, protože to je samozřejmě velmi jednoduché, nějakého zamyšlení prosté. Takže, kdo tu tedy spí nějakým spánkem spravedlivých? Ti, kterým není jedno, že se Evropa rozpadá hlavně díky našemu sobectví, protože ona by se začala samozřejmě rozpadat bez migrace, nebo ti, kteří vše hodí na ty tzv. vítače, na ty "špatné" lidi, a mnou si spokojeně ruce, jak v tom mají jasno a jak to těm druhým nandali?

Anotace doplněna...

newtory
newtory
23.10.2018

To zas bude čítanie. Depresia na entú. A vítači spinkajú spánkom spravodlivých, O, sancta simplicitas. (!)