Pod kůží diskuze

Pod kůží https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15633/bmid_pod-kuzi-tio-15633.jpg 4 264 61

Isserley vyjíždí denně z farmy ve své červené toyotě a křižuje silnici Skotskou vysočinou. Hledá stopaře - zásadně muže. Nezáleží na věku, chlapík musí být urostlý a svalnatý: vhodný je osamocený či rozvedený, bezdětný a nezaměstnaný. Mladá žena ale nevyhledává sexuální dobrodružství. Ulovené chlapíky odveze na farmu a vyráží na nový lov. Mistrně napsaný příběh s prvky sci-fi má blízko k psychologickému románu stejně jako k hororu. Autor přichází s podobenstvím, při němž běhá mráz po zádech, okamžiky hrůzy se střídají s vytříbeným černým humorem. Dokonale vystavěný románový děj nás pomalu vtahuje do svých útrob, svého mystéria - co se vlastně odehrává za vraty Ablachovy farmy?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Under the Skin , 2000


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

nothing_forever
06.03.2023

Film je neuveriteľne iný. Nedá sa s ničím porovnať. Akoby ho natočili mimozemšťania. Drsné... Ukazujúce skutočnosť, čo tu vlastne všetci robíme.
PS. Ako vábničku uvidíte hneď na začiatku filmu moju obľúbenú herečku, a dokonca nahú. To je dôkaz, že aj ja by som dopadol rovnako.

YouthDecay
04.07.2015

Knihu som ešte nečítal, ale všetkých ktorým sa kniha páčila (alebo aj nepáčila), chcem upozorniť na filmovú adaptáciu Jonathana Glazera Under the Skin - podľa môjho názoru najlepší film posledných desiatich rokov.


Ameliii
16.01.2013 2 z 5

Nejdříve jsem si myslela, že "Pod kůží" ani nedočtu. Lidé lovení přerostlými "lasičkami" z jiné galaxie, návnada - velká prsa a oholený obličej. Důvod? Výstřelek mimozemských gurmánů. Dlouho mi trvalo, než jsem si uvědomila, že je to jinotaj, fakt dlouho (a to jsem si fandila jak citlivý jsem čtenář:-) ). Je namířená proti nám, sami se tak chováme ke spoustě živočichů. Ta směšnost místo zamýšleného dramatu, ten podivný nápad s "lasičkou" přeoperovanou na sexbombu našich měřítek,... To ne. To je moc. Chápu a podporuji toto téma, ale zpracování Michela Fabera mě neoslovilo.