Tanec s draky diskuze

Tanec s draky https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124835/bmid_tanec-s-draky-OaI-124835.jpeg 5 2699 230

Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli do hrůzné dospělosti. Nyní, když je známo místo jejího výskytu, se mnozí vydali Daenerys a její draky hledat. Mezi nimi i trpaslík, Tyrion Lannister. Mezi další hledače patří dornský princ, železný kapitán i tajemný modrovlasý mladík, který zdaleka není tím, za koho jej vydávají... Na severu stojí velká Zeď z ledu a kamene – stavba pevná jenom tak, jako jsou pevní ti, kdo na ní slouží. Jejím 998. velitelem byl zvolen nemanželský syn Eddarda Starka, Jon Sníh, který má nepřátele jak v Hlídce, tak za Zdí, kde se šikují k útoku armády divokých... A za Zdí je i malý chlapec, jeho bratr Bran, obdařený dosud netušenými schopnostmi.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

A Dance with Dragons , 2011


více info...

Diskuze o knize (13)

Přidat komentář

protokol
26.12.2022

mame tu pomali rok 2023 a pokračovanie tejto sági je v nedohlednu. tak snad se dočkáme než autor nezemře .

LucinkaBook
03.04.2022 5 z 5

Obrovské překvapení. Čekala jsem nudný výčet jmen, ale dostala jsem naprosto živý svět, který bych si přála poznat důkladněji. Takže se moc těším, až bude hotov druhý a případně třetí díl. Byť to asi bude vykoupeno nedopsáním hlavní série.


protokol
01.07.2021

mam dojem že táto séria skončí nedokončená . dedek to asi típnul. ako sa vraví. tak dobre začal a tak blbie skončil :)

Ali84
21.06.2017

Už nevím, kde se zeptat...PNutně potřebuji Tanec s draky jako ebook. Jinak ty bichle už nemůžu číst :-) Ale nikde není dostupná. Nevěděl by někdo? Děkuji

Arya26
22.09.2016 5 z 5

Eumenida - Taky si myslím, že to nakonec asi tak dopadne a dřív se podívám na seriál :D. Stejně z HBO tam toho tolik přepsali, tak asi z toho ve finále budou dva různé konce :D !

Eumenida
03.09.2016 5 z 5

Arya26: dívat se na 6.sérii! Čekání může zabrat možná několik let, s tímhle tempem. :-)
Knihy se dají číst bez problémů, i když je předtím viděna zfilmovaná série. Mám to ověřeno, taky jsem nejdřív viděla seriál a pak se dostala ke knihám.

Dáma s hrnstjm
07.09.2014 5 z 5

Na podzim má vyjít: http://www.edna.cz/game-of-thrones/clanky/george-r-r-martin-chysta-knihu-o-historii-sveta-game-of-thrones/

Zajda
06.08.2012 5 z 5

!!! SPOILER !!!

Viserys byl Targaryen a přesto zemřel na žár z roztaveného zlata. Na icefire.cz jsem četl v komentářích diskuzi na stejné téma a kdosi tam psal, že Martin údajně řekl, že Dany přežila plameny díky náhodě. Ovšem zda je to pravda... A co soudíš o Varysovi a Malíčkovi? Z posledních kapitol jsem měl pocit, že ve skutečnosti oba usilují o docela šlechetné věci.
Na původ Tyriona a Cersei/Jaimeho jsem taky zaznamenal několik narážek. Nepamatuješ si podrobněji pasáže, ve kterých se o tom mluvilo? Vůbec jsi nejsem jistý, zda si to správně pamatuji, nebo zda jsem ty informace správně vstřebal ale měl jsem za to, že Šílený král využil při svatbě Tywina Lannistera právo první noci, a Jaime s Cersei jsou jeho a pouze znetvořený Tyrion je Tywinův vlastní...?
Třeba se přes celé Západozemí proženou armády Jiných a žádné otázky se nebudou muset zodpovídat :D

Minas
05.08.2012 5 z 5

!!! SPOILER !!!

Řekl bych, že Martin vymyslí nějakou překvapivou kulišárnu (ostatně jako většinou) a Jon se přemístí do svého zlovlka, přičemž oživení Melisandrou způsobí spíše nějaké potíže než jednoduché pokračování Jonova života. Co se týče jeho zpřízněnosti s Daenerys, začínám o tom čím dál více pochybovat. Protože Martin přichází s takovými vytáčkami a překrucováním děje.. a právě Jon + Dany je příliš nabíledni, řekl bych, že Jon Targaryenem nebude.. ostatně v Hře o trůny si Jon spálí ruku (pravého Targaryena by ale nic pálit nemělo, ne?) Spíše bych se přikláněl k spekulaci, že Tyrion nebude Lannisterem.. na co pár lehkých znamení odkazuje :))
To je celý Martin, takto nám zavařit mozkové závity bádáním nad pokračováním příběhu (a až bude sága uzavřena, vsadím se, že řada otázek stále, možná úmyslně, nebude zodpovězena).

Zajda
04.08.2012 5 z 5

!!!SPOILER!!!

Jaké jsou vaše názory ohledně poslední kapitoly Jona Sněha? Opravdu ho nechá Martin zemřít (osobně pochybuji). Zůstane v kůži svého zlovlka? (Podobně jako měnič v prologu) Nebo jej Melisandra obdaří "polibkem života" na způsob nesmrtelnosti psance Dordariona? Na icefire.cz byli velmi dobře podložené spekulace o tom, že Jon a Daenerys jsou příbuzní a právě v nich by se dalo očekávat ono spojení "ohně a ledu." Konec se odhadovat téměř nedá (mimochodem, máte jakékoliv nápady jak celý příběh skončí?) ale právě jakési spojení Matky draků a Velitele noční hlídky, kteří by přinesli mír celému západozemí jsem trošičku očekával. Ovšem vsadil bych všechno zlato Lannisterů, že nás Martin překvapí něčím úplně jiným :)

Minas
13.06.2012 5 z 5

Mystery13: Neboj, až bude přečteno, bude i komentář :))

pistalka
31.05.2012 5 z 5

Mají ji už i v ostravské Betě.

paulhunter
31.05.2012 5 z 5

Již dnes je možné knihu zakoupit v nakladatelství Talpress (Praha).