Zátiší s vránami diskuze

Zátiší s vránami https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23484/bmid_zatisi-s-vranami-rbk-23484.jpg 5 461 80

Pendergast série

< 4. díl >

Medicine Creek, Kansas. V městečku, kde se nic neděje a na hlavní třídě jsou jen dva bloky starých a zaprášených obchodů, se stala příšerná vražda. Neznámá oběť byla nalezena na vymýceném prostoru v obrovském kukuřičném poli, zohavené tělo se stalo součástí propracovaného živého obrazu. Do čtyřiadvaceti hodin ubezpečuje šerif spoustu reportérů od novin a nervózních místních obyvatel, že je to ojedinělá smrt. V dusném srpnovém dni však přijíždí zvláštní agent Pendergast a oznamuje, že vražda je dílem masového zabijáka. Zanedlouho začínají mizet sousedé – najdou je potom mrtvé uprostřed nepopsatelně ohavných scén. Vyděšení místní obyvatelé si začínají šeptat o legendárním prokletí Pětačtyřiceti. Nikdo není před vrahem v bezpečí – své oběti vyhledává za příkrovu noci… na jeho groteskní zločiny pod nemilosrdným letním sluncem upozorňují kroužící černí ptáci. Pendergast s pomocí Corrie Swansonové, místní osmnáctileté „ztracené existence“, odhalí tajemství tohoto odlehlého města – od temné historie jeho obyvatel po ještě temnější záhady ukryté v bezmezných kukuřičných polích. A konečně odhaluje místní prokletí a pravdu o největší záhadě Medicine Creek, přízračného masakru Duchů válečníků z roku 1865, a ocitá se tváří v tvář nepředstavitelnému zlu v srdci tohoto maloměsta.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , BB art
Originální název:

Still Life with Crows , 2003


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

gaston4
15.05.2019

Rád bych si knihu přečetl, jestli by bylo možné tak bych ji od některého z čitatelů koupil. Děkuji

HonzaT
01.05.2017 5 z 5

Už to pomalu dočítám...Jaký je pocit z Pendrgasta? Něco jako, že to je upír, který místo krve pije zelený čaj. Navíc i on se mně zdá má nadpřirozené schopnosti viz, když se "zmeditoval" u třech mohyl a nahlédl do historie roku 1865 a zjistil v podstatě vše - pointu. Čili na jednu stranu zklamání ze zjednodušené dedukce, na druhou stranu mám rád Douglase P., tak nevím esli pokračovat. Ty příběhy o agentu P. jsou prakticky všechny stejné, byť jsem četl jen 5 knih.
Ta jednoduchá elegance agenta je možná návyková.


Mako123123
11.10.2016 4 z 5

Celkom dobré čítanie. Začiatok a stred sa dali, ale zase som postrehol taký ten typický záver ktorý sa strašne vlečie, uprostred nekonečne spletitých uličiek pri dopadávaní vraha (niečo podobné si pamätám aj z Relikviáru- tam boli monštrá v podzemí New Yourku ak sa dobre pamätám....) skrátka tá omáčka na záver kdo kde koho stretne zraneného a kdo kde sa zase v labyrinte stratí aby nanho mohol vrah číhať, to som preskočil a hladal som priamu reč. :D P.S: (spoiler) dôvod prečo vrah hentak vraždil som tušil už odvtedy čo vyšlo na povrch že má starajúcu sa mamu... agentovi nadprirodzene inteligentnému to malo dôjsť už hned. No čo už zopár dalších strán sa kvoli tomu potiahlo. ;)

Štítky knihy

vraždy thrillery horory

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956

Kniha Zátiší s vránami je v

Právě čtených4x
Přečtených645x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených52x
Knihotéce220x
Chystám se číst93x
Chci si koupit33x
dalších seznamech5x