Relikvie diskuze

Relikvie https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23479/bmid_relikvie-fAZ-23479.jpg 4 566 88

Pendergast série

1. díl >

Expedice v Amazonské džungli pátrá po tajemném kmeni Kothogů. Nalezne chatrč s kultovními předměty kmene, mezi nimiž je dokonale propracovaná soška podivné bytosti. Celá expedice ale skončí tragicky, někteří členové se ztratí v džungli, ostatní zahynou při leteckém neštěstí. Z celé výpravy zbylo pouze několik beden nálezů, které se dostanou do muzea a skončí v depozitáři. O pět let později se v Muzeu připravuje velkolepá výstava o přírodním náboženství. Má za úkol přilákat co nejvíce návštěvníků, proto je většina exponátů do expozice umístěna až na poslední chvíli. Těsně před zahájením výstavy dojde ale v muzeu k sérii záhadných vražd....... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Horory

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Relic , 1995


více info...

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

Jack Bauer
03.06.2016 1 z 5

TOTO JE MŮJ KOMENTÁŘ KE KNIZE A NEPATŘÍ DO DISKUSE, TAK MI HO NEUSTÁLE NEPŘESOUVEJTE, PROSÍM. Kniha je velmi čtivá, barvitě popsané prostředí muzea, doslova se v něm ocitnete a to zachránilo před mým hodnocením dát odpad, protože je to neskutečná ptákovina, navíc se vše čtenář dozví z přebalu knihy. Sice Douglas Preston a Lincoln Child píší velmi čtivě s dobrými tématy, ale i ti nejlepší spisovatelé občas napíší nějaký úlet. Autoři patří k mým nejoblíbenějším tak jsem knize dal šanci, ale opět jsem ji nedočetl. Kdyby místo obživlé figurky Mbwuna v muzeu řádil raději nějaký psychopat nebo se něco třeba vylíhlo z vajíčka, prostě něco aspoň trochu uvěřitelnějšího, bylo by to mnohem zajímavější než tohle nereálné nadpřirozeno. A ještě v celé sérii pokračují.

Ječmínek
25.05.2016 4 z 5

Mně se Relikvie líbila. Nejlepší kniha od těchto autorů, dal jsem jí 4 hvězdičky. Proč neskutečná ptákovina? Spíš dobrý akční horor. Preston a Child napsali později mnohem větší ptákoviny.


Rawen616
29.04.2016 5 z 5

Mám takový pocit, že Jack Bauer četl opravdu jen ten úvod. Žádná figurka Mbwuna v knize nevraždí:-) Naopak je pachatel, v rámci scifi, logicky vysvětlen a nic nadpřirozeného na něm není.

Jack Bauer
05.02.2016 1 z 5

Douglas Preston a Lincoln Child píší velmi čtivě s dobrými tématy, ale i ti nejlepší spisovatelé občas napíší nějakou ptákovinu. Čtenář se vše podstatné dozví v úvodu, takže knihu nemá cenu číst dál. Autoři patří k mým nejoblíbenějším tak jsem knize dal šanci, ale opět jsem ji nedočetl. Kdyby místo obživlé figurky Mbwuna v muzeu řádil raději nějaký psychopat nebo se něco třeba vylíhlo z vajíčka, prostě něco aspoň trochu uvěřetelnějšího, bylo by to mnohem zajímavější než tohle nereálné nadpřirozeno. A ještě v celé sérii pokračují.

Jack Bauer
28.01.2016 1 z 5

Velmi pěkně a čtivě napsaná ptákovina. Čtenář se vše podstatné dozví v úvodu, takže knihu nemá cenu číst dál. Autoři patří k mým nejoblíbenějším tak jsem knize dal šanci, ale opět jsem to nedočetl. Kdyby místo obživlé figurky Mbwuna v muzeu řádil raději nějaký psychopat nebo se něco třeba vylíhlo z vajíčka, prostě něco aspoň trochu uvěřetelnějšího, bylo by to mnohem zajímavější než tohle nereálné nadpřirozeno.