Mezi elfy proti své vůli diskuze

Mezi elfy proti své vůli https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308313/bmid_mezi-elfy-proti-sve-vuli-xL9-308313.jpg 4 445 113

Panův tajemný odkaz série

1. díl >

Felicity Morganová je ta nejobyčejnější holka z celého Londýna. Je jí sedmnáct, ještě nosí rovnátka a móda je pro ni cizí slovo. Je pořád nevyspalá, protože vypomáhá mámě v jejich hospodě. Když se ve škole objeví nový kluk, krasavec, ze kterého jsou všechny holky naprosto paf, je jí to nějak jedno. Jenže on je jí pořád v patách, jako by byla jediná holka na celém světe. Někdy se na ni podívá tak, jakoby uměl číst její myšlenky. Krásně voní senem a rašelinou, a navíc je vtipný a chytrý. Když jí jednoho dne řekne, že právě ona je podle věštby předurčená, aby zachránila říši elfů, pomyslí si, že se asi zbláznil. Zblázní se i ona a vydá se s ním na cestu za tajným posláním?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Das geheime Vermächtnis des Pan , 2013


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Elizza
23.11.2018 odpad!

Tuhle knihu mi půjčila z knihovny mamka a mě se do ní zezačátku vůbec nechtělo.
No, asi to byla intuice.
Začátek vypadal moc dobře. Sice mi okamžitě došlo, že půjde o to, že se Felicity s Leem budou tak moc nesnášet, až se nakonec vezmou, ale říkala jsem si, že takové malé klišé snad neuškodí.... No, neuškodilo by, kdyby bylo jediné, což bohužel nebylo.
Od dob J. R. R. Tolkiena se elfové stali stejně profláklou disciplínou, jako například draci. Jen málokdo se vytasí s něčím novým. Dělala jsem si naděje, že to bude i tenhle příklad. Uznávám, že elfy cestující v čase jsem ještě neviděla. Jenže tento námět se objevoval tak řídce, že to knize spíš ubralo, než přidalo
Moje hlavní výtka: Z názvu se zdálo, že se holčina nějak dostane mezi kvantum elfů. Skutečnost, že se tam objevili pouze dva půlelfové, mě dost zklamala.
Celá kniha je vlastně jedno velké klišé. Na školu nastoupí nový naprosto boží kluk, do kterého se okamžitě zabouchnou všechny holky. On se ale zajímá jen o tu jednu odstrčenou, nevýraznou šmudlu. Šmudla se o sebe začne kapičku víc starat a- světe div se - téměř okamžitě sbalí slavnou filmovou hvězdu. Tím jí začíná dilema, které zná z běžného života snad každý: má si vybrat pana božského nebo pana dokonalého? Později se ukáže, že její halucinace nejsou příznakem začínající schizofrenie, ale že umí cestovat časem.
Je to typický holčičí románek, který někdo "ozvláštnil" trochou elfovitosti a cestočasovosti. Děj má místy trhliny a vyvztává tam několik nevysvětlených otázek:
Proč u Morganových už dávno nezasáhla sociálka? Matka, která očividně patřila spíš do blázince by se vážně neměla starat o dítě. Proč musela Felicity pomáhat v hospodě, když tam stejně nikdy nikdo nebyl? Jak to, že hospodu už dávno nezabavil exekutor? Ti tři ožralové nemohli vydělat ani na nájem. Chápu, že Lee skrýval, že má špičaté uši, ale nějak nechápu, jak se mu je povedlo skrýt. Ať máte jakkoli dlouhé vlasy, stejně se vám z uší občas shrnou. Obzvlášť, když chodil s Felicity běhat.
Mě osobně vadil i fakt, že vztah Felicity a Leea předpovědělo proroctví. Tím pádem pro mě byly pasáže s Richardem dost zbytečné, protože bylo jasné, že s ním stejně nebude. Už ze začátku je zřejmé, že Lee je půlelf. Proč trvá tak dlouho, než proběhne "šokující odhalení?"
Ve zkratce: napsané je to hezky a nápad je taky celkem dobrý, ale způsob zpracování to dost pohřbil.

Tenebien
07.11.2017 1 z 5

Tak jsem se podívala na ukázku. A hned na první stránce byla pravopisná chyba jako hovado. Má to vůbec cenu číst?


Mícala179
20.02.2017

Kniha se mi moc líbí.(přestože je mi teprve 11)Jenže kdo ji četl,ví jak končí.
Prosím kdyby někdo věděl o tom kdy má být přeložená,dejte mi prosím vědět. :-)
Předem děkuji.

Štítky knihy

přátelství elfové pátrání v minulosti

Autorovy další knížky

Sandra Regnier
německá, 1974
2016  82%Mezi elfy proti své vůli
2017  84%Dračí proroctví
2017  84%Ztracené insignie
2019  85%Magická brána

Kniha Mezi elfy proti své vůli je v

Právě čtených12x
Přečtených669x
Čtenářské výzvě56x
Doporučených65x
Knihotéce212x
Chystám se číst318x
Chci si koupit83x
dalších seznamech10x