Návrat krále diskuze

Návrat krále https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29881/bmid_navrat-krale-UHk-29881.jpg 5 7129 408

Pán prstenů série

< 3. díl

Tato třetí a poslední část, Pána prstenů, bude vyprávět o střetnutí Gandalfovy a Sauronovy strategie až po konečnou katastrofu a konec Velké tmy. Síly dobra a zla se utkávají v rozhodující bitvě. Statečný hobit Frodo, jemuž byl svěřen kouzelný Prsten, a všichni jeho přátelé bojující na straně dobra se zúčastní obrovské Války o Prsten. Bude mít více síly Sauron, nebo Gandalf? jak skončí Velká tma? A skončí vůbec? Ocitne se překrásná Středozemě se všemi svými trpaslíky, elfy, hobity, enty a dalšími pozoruhodnými bytostmi v područí temných sil Mordoru – nebo se skutečně navrátí spravedlivý král a usedne na trůn svých předků?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Return of the King , 1955


více info...

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

siena
27.07.2019

dany_21, trilogii Pán prstenu autor vydal v letech 1954-55. Opravdu myslíte, že na její čtenosti má tak velký vliv jejich filmová podoba z počátku nového milénia? Zkuste se podívat kolikrát, do roku 2001, kdy byl natočen první film, byly tyto knihy vydány...Já bych to viděla spíše obráceně. Kdyby knihy nebyly tak populární, tak by se možná ani pan režisér Peter Jackson do jejich adaptace nepouštěl.

siena
06.06.2019

Já se s paní překladatelkou "seznámila" u románů Edith Pargeterové, s panem Tolkienem jsem začala vlastně až teď, na stará kolena. A ano, je obdivuhodné, jak si s překlady dokázali pohrát ti, kteří živý kontakt s tím, kterým jazykem, neměli. O to víc mi přijde dnes trestuhodné, že procházejí paskvily ala anticena Skřipec...


siena
06.06.2019

Jestli mohu...Lectore, souhlasím s Vámi, překlady paní Pošustové-Menšíkové je radost číst. Překládala i paní Pargeterovou.

tester
30.12.2015

Nic z toho jsem nečetl, ale komentátoři mně opět utvrdili o svých kvalitách tím, že napsali výstižné komentáře. Vítězství dobra nad zlem, to každému lahodí a působí dobře na psychiku. Děj probíhá podle představ čtenáře. Je to něco jako červená knihovna v hobiťáckém prostředí. Vidím že existují knihy, které jsou pro lidi čtivé a uklidňující. A takové se budou číst stále a budou stále v oblibě. Skrytá touha po spravedlnosti se u čtenářů k jejich radosti naplňuje. Celkem dobrý přehled o knihách a o čtenářích mám z komentářů. Knihy bych přečíst nestíhal.

tyzik.cejka
23.07.2013 3 z 5

nikdo nemůže dát takové knize odpad si myslím a za myšlenku si 4 hvězdy zaslouží