Brisingr diskuze

Brisingr https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46936/brisingr-46936.jpg 4 3527 274

Uplynulo jen pár měsíců, co Eragon poprvé vyslovil slovo „brisingr", které ve starověkém jazyce znamená oheň. Od té doby se nenaučil pouze kouzlit pomocí slov – musel bojovat celým svým srdcem. Po kolosální bitvě proti vojákům Království na Hořících pláních Eragon se svou dračicí Safirou jen o vlásek unikli smrti. Tím to však pro mladého Jezdce a jeho draka nekončí, protože Eragon je vázán mnoha sliby, které možná nebude moci splnit. Především se jedná o Eragonovu přísahu bratranci Roranovi, že pomůže zachránit jeho milovanou Katrinu ze spárů krále Galbatorixe. Ovšem Eragon přislíbil svou věrnost i dalším. Vardenové zoufale potřebují jeho schopnosti a sílu – stejně jako elfové a trpaslíci. Když se rebelů zmocní neklid a nebezpečí hrozí ze všech stran, Eragon musí udělat rozhodnutí, která ho poženou přes celé království a ještě dál, rozhodnutí, která mohou vést k neuvěřitelné oběti. Eragon představuje největší naději, jak zbavit zemi krutovlády. Dokáže tento kdysi prostý farmářský chlapec sjednotit vojska vzbouřenců a porazit zlovolného krále?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Brisingr , 2008


více info...

Diskuze o knize (8)

Přidat komentář

KateChatt
26.09.2016

Možné SPOILERY:
Díl to byl lepší než předchozí, což jsem vážně ráda.
Bylo mi hrozně, strašně líto Glaedra, když Oromis umřel.
Bylo hrozně zvláštní jak když to bylo napsané z pohledu draka tak-tam-byly-tyhle-pomlčky.
Tak to je vše, co jsem vám chtěla sdělit, díky za pozornost.

Arya26
27.12.2014 5 z 5

Asi můj nejméně oblíbený díl z celé série , ale to neznamená že by byla kniha špatná. Knížka se mi líbila až na závěr kdy tragicky zemřel Oromis a Gleader. Jediné mínus bych dala za to že se příběh z větší části odehrával u trpaslíků a někdy to pro mě bylo dost nezáživné.(Možná ta část nebyla až tak dlouhá , ale já moc trpaslíky nemusím.) Jinak kniha byla po kvalitě dobrá , ale místy až moc zdlouhavá.


Domča
07.11.2011 5 z 5

30. března 2012 :)

http://www.databazeknih.cz/novinky/christopher-paolini-zamiri-do-prahy-210

Lusa
07.04.2011 5 z 5

Na začátku příštího roku :)) Konečně

sketa
06.03.2011

kdy vyjde poslední díl?.....prosím napište lidi

KateCullen
01.02.2011 5 z 5

Už se těším na poslední díl, nemůžu se ho dočkat - snad to bude nějaké velkolepé zakončení :)

motycek
30.11.-0001 5 z 5

Po druhém přečtení musím změnit názor. Přechody do pohledů jiných lidí v eldestovi nebyli nic moc, a Paolini tohle moc nezvládl, ale tady mě Roran opravdu bavil! Sice jsem pochopil že Galbatorix využil Murtagha k zavraždění Oromise a Glaedra stejně jako když Rhunon přes Eragona kovala meč, ale stejně ho NENÁVIDÍM! Ve čtyřce, hádám, bude hodně pohled Murtagha a zbytek obléhání měst, a na to se těším.

bery237
30.11.-0001

ještě jsem neměla příležitost si ji přečíst, ale podle kvality eragona a eldesta se na to chystám :)