O dívce Grace diskuze

O dívce Grace https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358805/bmid_o-divce-grace-V8u-358805.jpg 4 507 158

David Winkler, tichý chlapec okouzlený nestálostí počasí a posedlý sněhem, žije na Aljašce ve městě Anchorage. Někdy vidí události ještě předtím, než se stanou ? muže s krabicí na klobouky srazí autobus, sám David se v supermarketu zamiluje do krásné ženy. Sen o tom, že se mu nepodaří zachránit svou malou dceru při záplavách, ho naprosto zdrtí. Odjede tisíce mil daleko, opustí svou rodinu, domov i budoucnost, aby vyplnění tohoto snu zabránil. Na ostrově v Karibiku, kde skončí sám a bez peněz, navíc netuší, jestli jeho dcera přežila a jestli mu manželka útěk kdy odpustí, mu poskytne přístřeší rodina s mladou dcerou. A právě ta ho nakonec probudí zpět k životu a přiměje ho hledat všechny, jež opustil. Doerrovy postavy jsou plné smutku a nenaplněných tužeb, ale také laskavosti. Jeho pochopení pro lidskou slabost je až neuvěřitelně jímavé.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

About Grace , 2004


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

MarieVanda
19.04.2022 5 z 5

Na rozdíl od některých čtenářů se mi knížka líbila. Líbila a moc. Mám tento styl psaní ráda. Krásně popsané pocity, pochody v mysli ... Je to výzva k přemýšlení o životě, o odpouštění, o laskavosti, o přátelství. Je to čtvrtá kniha, kterou jsem od spisovatele přečetla a každá je jiná, ale každá stojí za přečtení.

Gabba99
01.08.2017 4 z 5

Četla jsem předchozí tři knihy autora a moc se mi líbily,cítím v nich emoce,život,který je někdy lehčí a někdy naopak. Na novou knihu se už teď těším,mám ráda,když kniha vyvolává otázky,které nás nenapadne si položit.. Co bych dělal(a) já na místě hrdiny...?