Neuromancer diskuze

Neuromancer https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11288/bmid_neuromancer-bic-11288.jpeg 4 531 94

Sprawl série

1. díl >

Sprawl, kniha 1. Román desetiletí, oceněn Nebulou a Hugem. Dnes již kultovní kniha příznivců kyberpunku. Jedinečná možnost seznámit se se stěžejním dílem kyberpunku v perfektní podobě, kdy můžete vychutnat brilantnost a bohatost Gibsonova jazyka. Ústřední postavou románu je Case, computerový zloděj, který vstupuje do celosvětové sítě počítačů a manipuluje s uloženými daty. Příběh sleduje snahu dvou mocných programů umělé inteligence o nelegální spojení do jednoho celku, schopného rozluštit poselství mimozemské civilizace. Mistrovských děl science fiction je hodně, ale Neuromancer je jen jeden.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Neuromancer , 1984


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

paulhunter
12.04.2011 5 z 5

Pokud by měl někdo zájem, zde přikládám odkaz na zajimavou studii Neuromancera, kapitolu po kapitole. Je to sice v angličtině, ale věřím, že většina angličtinu zvládá.

http://www.wsu.edu/~brians/science_fiction/neuromancer.html

p.mihoc
21.01.2011 1 z 5

no porovnal jsem odstavce obou překladatelů a Rauvolfův se mi zdá mnohem čitelnější a jasnější než Neffův, který jsem četl. To mi dává trochu naději do druhého pokusu v novém vydání. Protože v Hyperionu je zrovna kyberpunk parádní.