Na Větrné hůrce diskuze

Na Větrné hůrce https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44693/bmid_na-vetrne-hurce-Agb-44693.png 4 4691 737

Děj románu slavné anglické spisovatelky se odehrává v tajuplném, ponurém prostředí samoty uprostřed mokřin, na usedlosti Větrná hůrka. Její majitel Heathcliff získal nového nájemce pro svůj statek v Drozdově. Pan Lockwood se shodou okolností dostává na Hůrku, kde prožívá strašidelné noční dobrodružství. Hrubost a nevlídnost obyvatel samoty ho tak udivuje, že začíná pátrat po jejich osudech. Od své hospodyně se dozvídá Heathcliffův příběh o nenaplněné lásce ke Kateřině Earnshawové, o citu, který jako zhoubný oheň zažehl jeho duši i srdce, až shořely docela. Slyší i historii Heathcliffovy nenávisti a nenasytné touhy po pomstě, která se po Kateřinině smrti stává jedinou náplní jeho života. Do dramatických osudů hrdinů však znovu zasahuje láska - tentokrát jako spravedlivá odplata. Zlo hyne, dobro zůstává na zemi, aby obrodilo ubitá a utýraná srdce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Wuthering Heights , 1847


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Naďa2411
10.04.2024

Nadějná britská spisovatelka publikovala pod mužským pseudonymem Ellis Bell avšak kvůli zákeřné tuberkulóze se nedočkala úspěchu svého jediného románu : Na Větrné Hůrce.

Kabuky
11.06.2022 5 z 5

Palec nahoru


Lenyaa
29.12.2018 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože jsem si chtěla poprvé přečíst něco z klasické literatury, abych vzápětí zjistila, že tento styl opravdu není pro mě. Knihu jsem sice dočetla, ale bude uložena v mé knihovničce hodně hluboko a už po ní nejspíš nikdy nesáhnu.

tsal
23.10.2017 3 z 5

V částečné reakci na uživatele ddkk za sebe doporučuji filmovou verzi z roku 1939. Podle mého nádherně vystihla atmosféru knihy i charakterů.
https://www.csfd.cz/film/9940-na-vetrne-hurce/prehled/