Na dostřel diskuze

Na dostřel https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400909/bmid_na-dostrel-Vls-400909.jpg 4 528 195

Další kniha od Taylora Adamse, autora strhujícího thrilleru Není úniku, mistra příběhů o mezních situacích, napínavých v každé vteřině a dramatických až do překvapivého závěru. Mladí manželé James a Elle Eversmanovi projíždějí Mohavskou pouští vstříc novému životu. Nečekaně se jim porouchá auto a oni uvíznou uprostřed pustiny, bez vody, mobilního signálu a jakékoli šance na záchranu. Z více jak kilometrové vzdálenosti je drží na mušce chladnokrevný a děsivě přesný odstřelovač. James s Elle jsou uvězněni za rozbitým autem a ze všech stran je obklopuje jen otevřené prostranství. Není kam se schovat ani kam utéct a nikdo nepřichází na pomoc. Dá se tohle vůbec přežít?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Eyeshot , 2014


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

ElissEm333
10.11.2022 5 z 5

Tato kniha je autorovou prvotinou, jenom u nás byla vydaná až jako druhá.. A teď dokonce koukám, že Není úniku byla až třetí v pořadí.. Tak možná proto ten rozdíl.. A já už se nemůžu dočkat knihy další! :)

adam6249
29.04.2019

Je to diskuse, takže budou SPOILERY :-)

Knížka byla akční a děj letěl raketovou rychlostí. Líbila se mi. Ale konec mě přecejenom docela zklamal, a to hned třema věcmi:

1. Způsob, jakým se James dostal k šerifovi - posledních několik minut běžel do prudkého kopce a šerif, který předtím na kilometr a půl trefoval víčko od láhve ho najednou nemohl zasáhnout. Ano, byla tma a dole hořelo, nepoužíval puškohled. Ale i kdyby to měl udělat postaru a mířit jenom mířidly na zbrani - tak musel být robocop James desetkrát mrtvý. Tady si autor mohl dár práci s vymyšlením nějaké finty, kterou by se James dostal šerifovi na kobylku.

2. Šerif, když viděl, že se k němu do kopce blíží James, tak zbytečně rozděloval pozornost na manželku, která umírala u policejního auta, místo aby nejdříve zastřelil Jamese. Byl to trochu retard, ale tohle by podle mě pochopil i přihlouplý trouba, že se nejdříve musí vypořádat s aktuálním nebezpečím.

3. Smrt šerifa. Jako čtenář jsem tohodle chlapa taaak nesnášel, a autor jeho smrt odbyl jednou jedinou větou, a to ještě nepřímo (podle všeho asi šroubovák bodnutý do krku). Přimlouval bych se za více spektakulárnější závěrečný souboj, když už to autor rozbalil takhle po americku :-)

Napiště, jak tyhle body vidíte Vy.


Autorovy další knížky

Taylor Adams
americká
2018  77%Není úniku
2019  72%Na dostřel
2022  68%Most sebevrahů
2024  %Poslední slovo

Kniha Na dostřel je v

Právě čtených7x
Přečtených672x
Čtenářské výzvě89x
Doporučených14x
Knihotéce344x
Chystám se číst257x
Chci si koupit51x
dalších seznamech3x