Mlok 2017 diskuze

Mlok 2017 https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349940/bmid_mlok-2017-mcb-349940.jpeg 5 14 4

Mlok (Cena Karla Čapka) série

< 22. díl >

Cena Karla Čapka za rok 2017. Nová sbírka české sci-fi a fantasy prozrazuje, že známe vítězné autory a jejich práce. Už tradičně tři mikropovídky, pět krátkých povídek, pět povídek a jedna novela... Sledujte počasí, fakt velkou ponravu, tajná přání z notebooku. Udiví analfabetka v časové smyčce, skutečný život podle filmu, zakázkové stavění hradu z písku, šaman daleko od Moskvy a vážně podivný psychopapír. Brutální léčení upírem, steampunkové romantické putování, svatojánské sexování i obětování blond panen. K tomu všemu pak lidožravé město a pomsta Olympských... to všechno a ještě daleko více na vás čeká v této knize v podání autorů, kteří už jsou, nebo se možná brzy stanou, legendami.... celý text

Žánr:
Povídky , Sci-fi , Fantasy

Vydáno: , Nová vlna
více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

vlkodlaq
01.06.2021

Největší problém antologií ceny Karla Čapka je, že povídky vybírá a hodnotí komise složená ze zaujatých komisařů. Jsou to převážně profesoři literatury a autoři, jejich hodnocení je tak na hony vzdálené skutečnému vkusu skutečných čtenářů. Pokud by povídky vybírali a hodnotili přímo čtenáři, vypadala by takováto kniha úplně jinak, dokonce si troufám říct, že by ani jediná povídka nebyla stejná. Proto pro mě tyto literární soutěže, kde tvorbu hodnotí dost subjektivně malá komise, nemají žádnou literární ani vypovídající hodnotu.
Důkazem této mé teorie Vám může být, že ačkoliv se má jednat o nejlepší povídky ze stovek, ne-li tisíců prací, hodnocení je až na vyjímky jako je 2017 spíše slabší.