Město ze skla diskuze

Město ze skla https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167988/mid_nastroje-smrti-mesto-ze-skla-So4-167988.jpg 5 2490 243

Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré své síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město, ale je to vůbec v jejích silách?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

City of Glass , 2008


více info...

Diskuze o knize (23)

Přidat komentář

AriaLissa
11.02.2017 5 z 5

Laura Krivdova
děkuji za odpověď. hned v úterý běžím do knihovny :-D

Laura Krivdova
11.02.2017 5 z 5

AriaLissa Pokud to musíš vědět...
Ne, nejsou a rozhodně stojí za si to přečíst. Tenhle díl je nejlepší.


AriaLissa
10.02.2017 5 z 5

Zatím jsem se k tomuto dílu ještě nedostala, ale nevím, nejsem si jistá, jestli budu číst dál, protože si nejsem jistá tím sourozeneckým vztahem mezi hlavní dvojicí. Jsou tedy doopravdy sourozenci nebo ne? :-(

MonMicu
06.03.2016 4 z 5

Mám dotaz. Jsem asi v třetině knihy a pořád se píše, že je Krasomil zamilovaný do Aleka a opačně. Kam se poděl Magnus, když vy tady píšete, že se vztah Magnuse a Aleka rozvíjí? Nějak v tom mám zmatek. Nebo je vydání z nakl. Mladá fronta jinačí než Knižní klub? Liší se i počtem stránek. Zná někdo odpověď? Díky.

BigReader
12.08.2015 5 z 5

OBSAHUJE SPOILERY
Wow! Zatím asi nejlepší díl. Konečně se mnohé objasnilo i vyřešilo a jsem za to ráda, protože nevím, jestli by mě bavilo, kdyby se to všechno natahovalo ještě další knížky. Z děje jsem nadšená, zase jsem ho doslova hltala. Idris jsem si zamilovala, úžasné místo děje, ale přece jen se mi i trochu stýskalo po New Yorku. Jsem úplně šťastná za vztah Magnuse a Aleka, je super, že se k tomu konečně odhodlal. Simona mám celkem ráda a ta část se Samuelem, pardon "Samuelem" ve vězení byla celkem zajímavá, ale netuším, jestli se teda Simon vyspal s Izzy nebo ne. Taky je super, že se dal Luke dohromady s Jocelyn!! Bylo mi líto Maxe a některých dalších :/ Sice jsem čekala, že Clary a Jace nejsou sourozenci, ale rozhodně jsem nečekala tu část se Sebastianem alias Jonathanem a všemi podrobnostmi kolem toho...A Clary a Jace to je samostatná kapitola :) Když se v nějaké scéně objeví spolu, tak mám hned radost, i když se jdou třeba pohádat. Tuto knihu miluji taky pro jejich vztah. Ty věci, které si mezi sebou říkali, jak by bez sebe nemohli žít, že ke štěstí jim stačí pouze ten druhý...jindy by mi to připadalo sentimentální, ale tady je to naprosto boží ♥ Hlavně ta asi nej scéna, kdy Valentýn objeví zrcadlo, zabije Jace a povolá Raziela a Clary mu v tom zabrání a požádá Raziela, aby přivedl Jace zpět a oni pak budou spolu....TOP! Knížka byla zase skvělou kombinací lásky, přátelství, boje, krve a nadpřirozena. Těším se na další díly, tipuji, že roli záporáka obsadí Sebastian.

Christie
17.11.2014 5 z 5

paja5:
(POZOR, MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY)
V prvních dvou dílech mi vztahy (nejen mezi Jacem a Clary, ale vztahy mezi skoro všemi postavami) přišly v pohodě. V prvním díle to bylo přímo perfektní. Nikdy jsem nečetla o vtahu, kdy ústřední milostná dvojice dozví, že jsou sourozenci! Čím dále se ale série dostává, tím více předvidatelné vztahy jsou a myslím, že autorka trochu spadává do typických vzorců používaných snad v každé knize.
Tím myslím to, jak se postavy k sobě navzájem chovají. Už nepřemýšlejí rozumě a moc se nechávají unášet emocemi, které v daný moment cítí a chovají se přesně tak, jak se chová každý puberťák. ("Ach, já tě miluju!.... Ne, nech mě, jsem naštvaná...Co si jen počnu?!") Je to hrozné klišé. Neříkám, že je to špatné, jen to pro mě osobně trochu ubíralo na požitku z knížky.

paja5
17.11.2014 5 z 5

Christie:
Co tím myslíš?? Jak jako neoriginální?? Promiň, ale ja žádnou podobnou knihu neznám....
Jestli ty ano, řekni mi prosím název.... s radostí si ji přečtu...

Evča Korejka
18.10.2014 5 z 5

Těším se na něj!!

paja5
12.06.2014 5 z 5

Je to vážně úžasné. Vysětlilo se mi zde spoustu nejasností a vše do sebe skvěle zapadá.:-D
Když jsem se v 1.díle dozvěděla, že Clary a Jace jsou sourozenci, vůbec se mi nechtělo číst dál. Nakonec jsem to překousla a pustila se do dalších dílů a musím říct, že jsem NEudělala svým rozhodnutím chybu:D.
PS: Já už jsem se s té knihy úplně zbláznila!!!

AmyVelvet
06.02.2014

holky nechci Vas rozcilit, 3.díl je z první trilogie nejlepší, ale 4 je jeste lepsi a 5 je uplne super...6.shanim, ale zatím bezúspěšně a nevím jak vy, ale Jamie Campbell Bower je prostě dokonalý Jace..škoda, že jsou to jen knihy a něčí fantazie :-)

Babouš
10.01.2014 4 z 5

to kikyy222: třetí :)

kikyy222
10.01.2014

Ahoj:)) jenom se chci zeptat,jestli je mesto ze skla druhy nebo treti dil ? Ocenila bych hned odpoved,dekujuu:))

Iryss
08.12.2013 5 z 5

Phelan: Jo díky už jsem to i někde četla a neví někdo kde mám ty knihy koupit? někteří už četli i pátý díl a já všude vidím jen první a druhý :/ (v knihkupectví)

Iryss
29.11.2013 5 z 5

Ví někdo jak to dopadne ohledně Clary a Jace?? Vím, že bych si to měla přečíst a dovědět se to, ale "mučí" mě to :D nechci aby ti dva byli sourozenci :(( a doufám, že to tak nebude...

Natt S
22.09.2013 5 z 5

:O Tak tenhle díl byl prostě nejlepší ze všech a všem co ho četli je asi úplně jasné proč! Dva díly jsem se mučila tím, že i přes společnou krev musí být spolu a nakonec jsem se dočkala! Do Sebastiana bych to neřekla, takže to byl opravdu šok a to s tím vzkříšením Jace: „Mohla jsi mít cokoli na světě, a ty jsi požádala o mě.“ tak to mě totálně dorazilo a já se rozbrečela štěstím! Byla jsem hrozně ráda i za Magnuse a Aleka. Takže nejlepší díl zatím a už se nemůžu dočkat dalšího!! :)

Zaara
03.06.2013 3 z 5

3,5/5

Musím souhlasit s komentářem od pet-kyval. Kniha je rozporuplná, od začátku jsem se do ní musela nutit, protože ta záhada kolem sourozenecké dvojice zase tak záhadná nebyla a přišlo mi to celé příliš překombinované a umělé. Stejně tak se nemůžu ubránit lehkému znechucení z Jace a jeho ufňukaného chování (já jsem přece ten špatný, tak proč mě nenecháte se obětovat, aby mě pak všichni mohli opěvovat). Nadruhou stranu jsou zde světlé chvilky, závěrečná scéna s Valentýnem se mi líbila + Alek a Krasomil to jistí (škoda, že se jim nedostalo trochu více prostoru).

Pro mě zatím nejslabší kniha ze série. Ze zvědavosti asi nakouknu i do dalších dílů a budu doufat, že když už máme v těch rodinných vztazích jasno, tak se autorka bude soustředit na nějakou porádnou akci proti démonům.

Krisí
09.04.2013 5 z 5

Překrásné, úžasné, kvalitní čtení, které doporučuji všem, kteří se chtějí nechat unést příběhem, promyšleným tak, že sama nechápu jak nějaké takovéhle dílo mohlo vzniknout. Jak už jsem jednou psala v komentářích ke knihám Cassandry, tato spisovatelka je důkazem toho, že literatura má ještě naději, a nápadů na téma, zápletky a rozhřešení jsou nevyčerpatelná materiál. Jen málokterý rádoby spisovatel, dokáže tak kvalitně téma zpracovat tak jak to má (ne)uspořádáno v hlavě, což Cassandra očividně má. Má talent, důvtip a rozmanitou představivost. Spoiler: Osobně mě nejvíce nadchla "scéna" s uvězněným andělem, jelikož kamarád četl napřed prozradil mi v radosti a spěchu že Jace a Clary nejsou sourozenci ( sama jsem tomu nevěřila) takže mě to tolik nepřekvapilo, jako onen zmíněný Anděl. Kdybych dokázala převést na papír to co se mi v té době z popisu scény objevilo před očima, myslím, že by to bylo neuvěřitelné co bych stvořila - bohužel. Prostě jedním slovem - úžasné. Těším se na pokračování, i přes obavy, které mi vyvstaly na mysli, když jsem si přečetla popis knihy, tady na databazeknih.cz bojim, bojim. Mějte se krásně a čtěte. :)

manau
17.11.2012 5 z 5

Nádhera!!! Tenhle díl byl ze vsecho nejlepsi hlavne kdyz vezmu v uvahu ze Clary A Jasse jsou spolu... no upe uzasna knizka :D Jenom by me teda zajimalo jak to dopadne s tim Jonathanem... Nevite nahodou nekdo jestli bude i dalsi dil??? asi ne co??? to uz by davno vysel... to je jedina vec ktera se mi na teto knizce nelibila ze tam nebyl definitivne oknec ze Jonathana nenechala proste mrtveho...
PS.: Ještě jedna zprava pro tu holku s tim divnym jmenem (pet-kyval) JEN TI CHCI RICT AT TY KNIZKY NEPOMLOUVAS KDYZ SE TI TO NELIBÍ TAK TO REKNI NORMALNE PROSTE "tahle knizka se mi moc nelibila" (nebo tak neco...) ALE PAK UZ TO NECH PLAVAT!!!! NA TY TVY NARAZKY NENI NIKDO ZVEDAVEJ!!!

Megii
25.01.2012 5 z 5

Mě se tyto tři knížky moc líbily. Další díly jen uvítám, ale hlavní postavou Simon? Nemám ho moc ráda, spíš bych uvítala, kdyby to byl třeba Alek.

SPOILER:
Byla jsem nadšená z toho, že nakonec Clary a Jace nejsou sourozenci a mohou být spolu. A samozřejmě to taky přeju Lukovi a Jocelyn.

Aria85
01.01.2012 5 z 5

podle mych informaci by mely byt dalsi tri.. bude to volné pokračování, kde by měl být takovou tou hlavní postavou Simon.. kazdopadne ja mam tuhle serii rada a trojka je moc pekne zavrseni.. na dalsi dily se celkem tesim, o ctyrce jsem zatim slysela jen chvalu, ale v anglictine se mi do toho nechce.. nicmene, je dost mozne, ze se dalsich dilu ani nedockame, protoze nakladatelstvi zatim zadne info nevydaly a myslim si, ze to ani nemaji v planu - prave proto, ze to je "jen volné pokračování"..

Klarv
28.09.2011 3 z 5

Souhlasím tímhle dílem to mohlo skončit taky nevím čím to chce ještě prodlužovat.. Ještě 2 knížky?? Proboha!! A o čem je chce psát??

Claire
08.08.2011 4 z 5

Po tomto dílu by měly být napsány ještě dvě knihy (city od fallen angels- která je už v angličtě a city of lost souls) tak by mě zajímalo co tam autorka chce přidat. Třetím dílem by to klidně mohlo být už uzavřené :)
Navíc k tomuto světu začala psát Mechanického anděla, který je myslím z 19. století. tak nevím jak to dopadne, když se její psaní postupně vyvíjelo..
No uvidíme :) je na co se těšit :)

pet-kyval
24.06.2011 2 z 5

[060/11] (ebook) Neumím si ani domyslet o čem bude čtvrtý díl, protože kromě jednoho ubohého negativně naladěného plaváčka v říčce nám nikdo záporný, kdo by stál alespoň za pohled, nezbyl. Kdyby ho raději nechala stoprocentně mrtvého a třetím dílem to ukončila definitivně. Ale to ne… Ono se to musí nadstavovat další neslanou a připálenou kaší.

Třetí díl je… rozporuplný. Alespoň pro mě, protože od začátku až po útok na město je to jeden velký kýč vedle druhého. Vztahové spojitosti mi došly hned po teleportaci do hlavního města nefilim a tím pádem bylo to HROZNÉ tajemství, okolo kterého se kniha motá, úplně odhaleno. Jak to? No, je to chyba autorky, protože její “náznaky“ nejsou vůbec náznaky, ale svítí jako sperma pod UV zářením. (SPOILER: Černá barva na konečcích prstů a navíc další děcko ve stejném věku… ale prosím vás, to by viděl i slepý.)

Když jsem si do svého chatrného bločku na poznámky zapisovala jednotlivé vady knihy, úplně mně to čtení znechutilo. Není to o tom, že bych po knihách chtěla vyloženě šlapat, ale člověk si udělá lepší obrázek o tom, proč to špatně hodnotí a navíc se tím sám učí nedělat hloupé chyby. Vezměme si třeba fakt, že 1) Simon je odeslán portálem ve dne, ale nikdo mu nevěří, že mu světlo nevadí. 2) Spoluvězeň ví, že upírek viděl dům Penhallowových, ale vědět by to neměl. 3) Neumím si představit, jak démoni - mašiny na zabíjení - plení pro radost obchody s cukrovím a kdo ví čím ještě 4) a už vůbec nechápu, proč děti, které jsou cvičené k boji (nikdo mi nenakecá, že jsou ve městě jen čtyři puberťáci) se nedokáží při napadení přesunout do Síně, která má (prý) vlastní “silové pole“ (které mimochodem později stejně nefunguje s strop se tříští jakoby nic).

I když jsem si v pár bodech všimla, že to jakýsi pokrok udělalo, je to stále pro děti prvního stupně základní školy a na něco víc si to jen hraje. Ty dialogy… Ty myšlenkové pochody… Ach jo. Když Clary oznámila: ,,Za poslední měsíc jsem aspoň desetkrát málem umřela…“, hned mi naskočilo: ,Škoda, že jen mále!‘ A když Alek pronesl: ,,Snažíte se tady navzájem zabít?“ šla jsem jim vystavět gladiátorskou arénu. Ano, usnadnilo by to mnohé.

Ale abych jen nenadávala, závěr se povedl. I když výstup na pódium a velký proslov mladé dámy mě rozesmál k pláči a představa hubičkujícího se mága s osmy sty zářezy na urničce jsem si představit nedovedla, konec byla zábava, která mi těch tři sta nic neříkajících stran vynahradila. I když, dialogy autorce prostě nejdou a nejspíš ani nepůjdou.