Město světla diskuze

Město světla https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432496/bmid_mesto-svetla-iq6-432496.jpg 4 122 32

V jihoamerickém městě San Cristóbal se náhle objeví skupina 32 dětí. Nejstarším je třináct let, mluví neznámým jazykem, oblečené jsou ale současně. Nemají vůdce, chovají se jako roj včel. Skupina se sice dopouští výtržností, ale zpočátku jde jen o drobné přestupky a nedorozumění. Každý večer navíc děti mizí v pralese, kde mají nejspíš svůj úkryt. Když se ovšem šéf místního sociálního úřadu pokusí jedno z dětí chytit, ostatní ho začnou zuřivě bránit a později dojde k prvnímu vážnému napadení. Policie pročesává okolní prales několik dní, ovšem bez úspěchu. Zdá se, že tlupa nadobro odešla. Pak ale začnou mizet i děti občanů městečka San Cristóbal. Román španělského autora spojuje sociální naléhavost s tajemnou atmosférou a díky tomu bývá přirovnáván jak ke slavné knize Pán much, tak i k tvorbě Javiera Maríase.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Paseka
Originální název:

República luminosa , 2017


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

-Pečivo-
12.11.2022 3 z 5

Není to tak dlouho, co jsem s hispánskou spisovatelskou obcí uzavřel mír. Došlo mi, že je dost hloupé, abych hejtoval knihy podle původu. To bych pak musel volit SPD a jít se oběsit a to by z toho byl svinec a rodina by byla smutná a nemohl bych psát recenze na blbý knížky, jako je tahle.

Pan Barba si totiž moje mírové ujednání svým Městem světla opět vzal a utřel si s ním el culo! 32 dětí terorizuje město, vymyslí si vlastní řeč, lidi se bojí, pak je najdou a konec. Šokující to bylo stejně, jako když nám nedávno praskla žárovka v obýváku.

5/10.

Štítky knihy

děti záhady španělská literatura tajemství Jižní Amerika zmizení lidí zmizení dětí

Autorovy knížky

Andrés Barba
španělská, 1975
2020  76%Město světla

Kniha Město světla je v

Právě čtených1x
Přečtených150x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených6x
Knihotéce69x
Chystám se číst99x
Chci si koupit18x