My proti vám diskuze

My proti vám https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388548/bmid_my-proti-vam-cwi-388548.jpg 5 1330 349

Medvědín / Medveďovce série

< 2. díl >

Do Medvědína přišlo násilí a jeho obyvatelé musejí ukázat, zač vlastně stojí. Pokračování románu Medvědín líčí měsíce následující po událostech, které otřásly městečkem v lesích na sklonku zimy. Nejlepší kamarádky Maya a Ana tráví léto na odlehlém ostrově a snaží se nechat celý svět za sebou, jenže nic nedopadne tak, jak doufaly. Řevnivost mezi Medvědínem a sousedním Hedem tiše přerůstá v boj o peníze, moc a příležitosti. Konflikt vypukne naplno ve chvíli, kdy se střetnou oba hokejové kluby. Na povrch navíc vypluje jedno překvapivé tajemství a celé město musí ukázat, zač vlastně stojí. Bude se říkat, že násilí přišlo do Medvědína až v létě, ale není to pravda. Už tam totiž dávno bylo. Román My proti vám empaticky popisuje ničivé lidské vztahy na malém městě. Je to vyprávění o oddanosti, přátelství a lásce, která se nebojí čelit ničemu. A taky o hokeji, jak jinak.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Vi mot er , 2017


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Durancie
05.04.2021 5 z 5

Letos by měl vyjít třetí díl ze série Medvědín.

essidaven
05.09.2019 4 z 5

Přesně toto mě na konci knihy zasáhlo nejvíce. Sice to není přímo řečeno, ale je to naprosto jasné. V prvním díle jsem myslela, že se jedná o Zachariase, díky té podivné zmínce o myšlenkách na sebevraždu. A jelikož se Benji stal mou oblíbenou postavou, tak mi tento konec hodně vadil. Myslím, že to ani nebylo nijak zvlášť nutné v rámci příběhu.


Missy666
09.05.2019 5 z 5

Na konci Medvědína se píše:
"Kluci si prohlížejí medvěda pod svýma nohama. Když byli malí, báli se ho a občas se ho bojí i teď. Amat, Zacharias, Bobo a Benjamin: dvěma z nich bylo zrovna šestnáct, dvěma z nich bude brzy osmnáct. Za deset let budou ze dvou profíci. Jeden bude táta. Jeden bude mrtvý."

Na konci téhle knihy je tedy úplně jasné, co se stane s Benjim..

A to je to jediné, co můžu vytknout oběma dílům, které jsem přečetla jedním dechem.