My proti vám diskuze

My proti vám https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379923/bmid_my-proti-vam-TbR-379923.jpg 5 1330 349

Medvědín / Medveďovce série

< 2. díl >

Je tak snadné přimět lidi k nenávisti, až je nepochopitelné, že se vůbec navzájem snášejí. Volné pokračování románu Medvědín. Román My proti vám vypráví o měsících následujících po událostech, které otřásly Medvědínem v předešlé knize. Nejlepší kamarádky Maya a Ana tráví léto na odlehlém ostrově a snaží se nechat celý svět za sebou, ale nic nedopadne tak, jak doufaly. Řevnivost mezi Medvědínem a sousedním městem Hedem přerůstá v zuřivý boj o peníze, moc a přežití, který vypukne naplno ve chvíli, kdy se střetnou oba hokejové kluby. Zároveň vyjde na povrch tajemství jistého mladého hráče a celé město musí ukázat, zač vlastně stojí. Bude se říkat, že toho roku přišlo do Medvědína násilí, ale není to pravda. Násilí tam totiž už dávno bylo. Román My proti vám empaticky popisuje ničivé lidské vztahy na malém městě. Je to vyprávění o oddanosti, přátelství a lásce, která se nebojí čelit ničemu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Vi mot er , 2017


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Durancie
05.04.2021 5 z 5

Letos by měl vyjít třetí díl ze série Medvědín.

essidaven
05.09.2019 4 z 5

Přesně toto mě na konci knihy zasáhlo nejvíce. Sice to není přímo řečeno, ale je to naprosto jasné. V prvním díle jsem myslela, že se jedná o Zachariase, díky té podivné zmínce o myšlenkách na sebevraždu. A jelikož se Benji stal mou oblíbenou postavou, tak mi tento konec hodně vadil. Myslím, že to ani nebylo nijak zvlášť nutné v rámci příběhu.


Missy666
09.05.2019 5 z 5

Na konci Medvědína se píše:
"Kluci si prohlížejí medvěda pod svýma nohama. Když byli malí, báli se ho a občas se ho bojí i teď. Amat, Zacharias, Bobo a Benjamin: dvěma z nich bylo zrovna šestnáct, dvěma z nich bude brzy osmnáct. Za deset let budou ze dvou profíci. Jeden bude táta. Jeden bude mrtvý."

Na konci téhle knihy je tedy úplně jasné, co se stane s Benjim..

A to je to jediné, co můžu vytknout oběma dílům, které jsem přečetla jedním dechem.