Macbeth diskuze

Macbeth https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371872/bmid_macbeth-v8g-371872.jpg 3 1065 340

Sedemdesiate roky, ponuré priemyselné mesto sužuje chudoba a úpadok mravov. Zatvára sa jedna továreň za druhou, po uliciach sa potácajú narkomani a vysoko postavení občania figurujú na výplatných páskach dílerov. Macbeth je policajt s temnou minulosťou. Lady jeho milenka a majiteľka luxusného kasína. Hekate nie je bohyňa kúziel, ale mocný vodca drogového kartelu. A trojica odporných žien mieša v kotle namiesto čarovného elixíru tie najsilnejšie narkotiká... V podaní bestsellerového nórskeho spisovateľa Jo Nesboa sa miesto a postavy slávnej Shakespearovej tragédie menia, ale najdôležitejšie prísady – ambície, vášne a zrada – zostávajú rovnaké. Aj po viac ako štyroch storočiach. Z anglického překladu Dona Bartletta překlad do slovenštiny Jozef Zelizňák.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Práh
Originální název:

Macbeth , 2018


více info...

Diskuze o knize (12)

Přidat komentář

ladaol
26.01.2020 3 z 5

Nevím, snad sem můžu dát odkaz na původní dílo, protože po přečtení dávám o jednu hvězdu víc, než jsem původně chtěla.
Možná jsem měla začít obráceně, nejdřív si přečíst o čem by to mělo být a potom toto moderní pojetí. Je to moje prvotina od tohoto autora a četla se mi opravdu těžce, ale oceňuji, že se docela věrně držel předlohy.
Doporučuji si pod knihu dát lavor, až ji budete číst, i když nejspíš přeteče :)

Nočnípták
25.10.2019

Klarinecka:
Modrina:
Já Harryho nemusím, Macbetha jsem začala číst právě proto, že mám ráda Shakespeara. Ale že by to byla pocta Shakespearovi? Poctu si prostě asi představuju jinak.


Modrina
14.07.2018 2 z 5

Klarinecka: Protože spousta lidí si nepřečte, že se vlastně jedná o remake Shakespeara. Což je vzhledem k názvu kapku nepochopitelné. Sáhnou prostě po "módním" autorovi, a hele, ono je to něco jiného, no fuuuj! Já jsem z té knížky byla taky velmi rozpačitá, ale rovnou jsem přiznala, že originál jsem nečetla.

Klarinecka
07.07.2018 5 z 5

Já vůbec nechápu, proč má knížka tak špatné hodnocení. Když jsem se rozhodla i číst, tak jsem věděla, že to nebude Harry Hole. Je to pocta Shakespearovi. To mi došlo velmi brzy a podle toho jsem si to i užívala. A užila jsem si to od první do poslední strany. A nechápu tu negativní kritiku. Každý, kdo četl Shakespeara musí přece ocenit tu docela zdařilou adaptaci na dnešní podminky.

pankaplan
09.04.2018 5 z 5

Mou recenzi najdete v záložce Recenze, ale překvapuje mě, jak málo to tu má tato kniha hodnocení po týdnu, kdy se začala prodávat...

Trip
08.04.2018

Tak aspoň zanechali štýl obalu ako bolo u ostatných kníh.
Inak mi iné vydavateľstvo nevadí, len som bol trochu prekvapený..

Jacinda
07.04.2018

Je to jak píše Yardak, Práh má licenci na celou edici Shakespeare 400 a tím i tento titul

Yardak
07.04.2018 4 z 5

Trip: Podle mě je to kvůli tomu, že nakladatelství Práh má licenci na sérii Shakespeare 400, proto to vydává u nás i na Slovensku. Třeba Kniha Zlín má práva na většinu děl od Nesboa a toto, že patří do té specifické série o Shakespeareovi, je vyjmuto.

Trip
07.04.2018

Mňa dosť prekvapilo, že tohto Nesba nevydal v slovenčine Ikar, ale Práh. To vidím asi prvýkrát, čo jedno vydavateľstvo vydalo ako aj český, tak aj slovenský preklad.
Neviete niekto k tomu niečo bližšie?

encyklopedie
15.03.2018 5 z 5

...dočteno, co napsat? Nic, musel bych prozrazovat děj a to já nedělám...
Harry Hole je Harry Hole, Macbeth - to je jiný soudek prachu.....a bouchá, jenže na opačnou stranu......

babicka_amalka
14.03.2018

encyklopedie: tak to jsem zvědavá na vaše dojmy - podle anotace na buxu mi to připadá jako imitace Dextera s tím, že opilce Harryho nahradil feťák....; ta anotace věru ke čtení knihy aspoň mě nijak neláká, takže by mě zajímal váš názor ;-)

encyklopedie
09.03.2018 5 z 5

...dostal jsem dnes reklamní, neprodejný výtisk ..... tak jdu číst.... a jsem hodně zvědavej, co nesbo zase vymyslel ...........