Léčivá moudrost ptáků diskuze

Léčivá moudrost ptáků https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123135/mid_leciva-moudrost-ptaku-Ulf-123135.jpg 4 10 3

Ptáci jsou věrnými společníky člověka po celou historii lidstva: sova byla ve starém Řecku symbolem moudrosti, labuť je v hinduistické filozofické tradici spojována s dokonalostí a jestřáb ve starověkém Egyptě doprovázel slunečního boha Re. Vrabec, slavík, pěnkava, skřivan, střízlík, vlaštovka, vrána, holub, červenka či plameňák, kolibřík anebo papoušek – u více než čtyřiceti druhů se dozvíte, jakou roli hráli v historii a mytologii lidstva a jak jejich moudrosti využívá šamanismus.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Healing Wisdom of Birds , 2011


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

Gnomo
14.06.2013

Taky jsem si náhodou vzpomněl a co nevidím. Téměř po X měsících je tady odpověď. To je paráda. Já občas takhle někde něco šoupnu, když mě něco zrovinka trkne, nebo napadne a časem se k tomu i vrátím. Vím-vím, že je lepší psát do pošty, ale říkal jsem si, není to nijak důležité a pokud na to herdekfilek někdy natrefí, třeba něco napíše. No a je to tady - napsal... Každopádně díky za odpověď, mnohé se tím nevysvětlilo :-))

herdekfilek
30.04.2013 4 z 5

A na co člověk náhodou nenarazí.
Lepší psát do pošty nebo aspoň upozornit, že se po člověku někde něco chce, aby pak nevyzněl jak hulvát. Anebo bych mohl tuhle knížku sledovat. Nu, když tu ta funkce je, proč ne. Ale to se koukej rozkecat, abych z toho aspoň něco měl.
S tou smrtí je to jednoduchý. Stojí to tu za hovno a nějakým ulpíváním na duchovních větvičkách se to nijak podstatně nezmění. Je naivní věřit, že potom něco bude a je stejně naivní tomu nevěřit. Ne proto, že by potom třebas i něco bylo (a když jo, tak aspoň bude mít jeden alibi, že), ale protože víra dělá člověka. Bez víry jsme jaksi slabí a nelidští. Kniha byla lazená do duchovna a já se prostě zakecal. Se mi někdy stává. Toť můj vnitřní vůl.


Gnomo
15.11.2012

herdekfilek « Ahoj. Komentář (úvaha) pěkný, ale tak nějak zůstal viset nad mou kebulí a ne a ne dosednout. Nejsem z toho 2 x moudrej. Třeba věta "Smrtí nic nekončí, ale ani nic nezačíná" - to fakt visí na mrtvém bodě, když se nad tím zamyslím. Možná to má nějakou spojitost s těma "ptákama", knihu jsem nečetl. Jen bych potřeboval trošičku popostrčit :-)

Štítky knihy

ptáci, ptactvo

Autorovy knížky

Lesley Morrison
kanadská, 1980
2012  80%Léčivá moudrost ptáků

Kniha Léčivá moudrost ptáků je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst26x
Chci si koupit5x