Láska je jen slovo diskuze

Láska je jen slovo https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83498/bmid_laska-je-jen-slovo-roB-83498.jpg 4 1505 300

Děj je zasazen do prostředí soukromého školního internátu, kam většinou přicházejí děti z "lepších rodin" celého světa, zhýčkané přepychem, ale často ochuzené po citové stránce. Děti, na které neměl nikdo čas a které vždycky cítily svou osamělost. Špatná výchova některé pokřivila a zkazila. Profesor Florian, vynikající pedagog a zakladatel školy, však nad nikým neláme hůl. Věří, že v každém lze probudit něco dobrého. Že má pravdu, o tom svědčí epizoda, v níž se žáci solidárně zastanou svého učitele dějepisu, jehož by se někteří rodiče, poznamenaní nacistickou minulostí, rádi zbavili. Páteří celého příběhu je něžná a hluboká láska mladého Olivera ke krásné Vereně, manželce bohatého bankéře. Láska, která musí zůstat utajena a stane se tak předmětem vydírání - citového, ze strany některých Oliverových spolužáků, finančního ze strany služebnictva. Stále víc se zatahuje smyčka kolem nešťastné dvojice, pro kterou není v daných podmínkách východisko.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Práce
Originální název:

Liebe ist nur ein Wort , 1962


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

LutherKing
04.09.2017

U Simmela jsem si zvykl na špatné konce.

Alix
06.05.2012 4 z 5

Tak ji odlož a nečti. Možná se k ní za pár let vrátíš, kdo ví? Poprvé jsem ji četla asi tak v sedmnácti, podruhé ve třiceti. Ale krásné Vereně bych předtím i potom s chutí dala přes hubu!


machrus
01.01.2012 3 z 5

Z této knihy mám strašně špatný pocit.Nemůžu se dočíst konce. Nejde mi to. Mám ji rozečtenou asi 3 měsíce a jsem těsně u poloviny. Neříkám, že se nedá číst ale je hrozně skličující a už to že začátek prozrazuje,že hlavní hrdina je mrtev je pro mě depresivní.