Krv elfov diskuze

Krv elfov https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294873/bmid_krv-elfov-n1K-294873.jpeg 5 4915 435

Zaklínač série

< 3. díl >

Zaklínač: sága série

1. díl

Po nemilosrdnom krviprelievaní zostala Cintra v troskách a Geralt z Rivie spolu s princeznou Ciri našiel útočisko v tajomnom sídle zaklínačov. Učia ju tam narábať s mečom a bojovať proti nepriateľom, a keď odhalia jej zvláštne schopnosti, čarodejka Yennefer ju zaúča i do tajov mágie. Ochrániť toto Dieťa Prekvapenie, ktoré Geraltovi určil osud, bude ťažké – pátrajú totiž po ňom dobré i zlé mocnosti. Vlastné plány majú s dievčinou čarodeji, tajné služby, panovníci Redanie i Temerie a nilfgaardsky vládca Emhyr, ničiteľ a uzurpátor Cintry, ju chce dostať za každú cenu. Podľa proroctva totiž všetci vedia, že Ciri má zohrať rozhodujúcu úlohu v ďalších osudoch sveta…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Plus
Originální název:

Krew elfów , 1994


více info...

Diskuze o knize (11)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
04.10.2021

Jerisno: pokud uživatelka četla jiné vydání a správně vybrala, má to na profilu s obálkou daného vydání. Vy jste četl tohle, proto vám přijde upozornění a rozkliknutí vidíte toto. Ano, proto se může stát, že někdo komentuje hezké ilustrace v HP, ale vám se to ukáže u vydání, které jste četl vy bez ilustrací.

Nemohla jsem vědět, že to je reakce na někoho konkrétního,nebylo tam oslovení uživatele :( jinak by mi došlo, že to je buď přesunutá reakce nebo reakce do diskuse :)

Ale taky hezký den :)

Lenka.Vílka
04.10.2021

Jerisno: a proto jsou u knihy dvě série. Jak se to čísluje s povídkama a bez nich jenom sága. U knihy to jasně vidíte. Já mám jasno v tom, kdo si začal první a fakt to nebyl Eldar80. Stačí jenom číst informace, které jsou u knihy vedené :)

https://www.databazeknih.cz/serie/zaklinac-saga-7063
https://www.databazeknih.cz/serie/zaklinac-139

Třetí díl Zaklínače, první díl Ságy. Nevím, kde je logický problém :(

Tu další serii sem dávat nebudu, ta je u povídek. Tyhle dvě jsou u téhle knihy. A je to tak správně. Ať si každý vybere, kde chce začít...

A pokud vám vadí, že je na obálce trojka v jiném vydání, není to chyba téhle databáze a doporučuji se ohlásit u vydavatele a vysvětlit mu to, ať knihy stáhne, kde jsou ve vydání ještě v oběhu. To byl vtip, ale skoro to na mě tak působí, jako kdyby jste myslel jenom na sebe, a už vůbec ne na začínající čtenáře, který jsou z těhle debat akorát stále dokola zmatený. Prosím, zkuste se do nich vžít. To není ostuda narodit se později ne bočíst až později. Hlavní je číst... :)


Nočnípták
02.10.2021 4 z 5

Samozřejmě, že se dají povidky přeskočit, ale bez nich budete v začátku sagy tápat a hledat souvislosti. Možná, že ti, co viděli seriál budou hned v obraze, ale dost pochybuju. Pro mě byl Sapkowski úžasný objev. Docela ostuda, že až teď v důchodcovskem věku. Ovšem lepší pozdě, než nikdy.
A těch povídek si cením možná víc než dalších dílů.

Eldar80
02.10.2021 4 z 5

jerisno: Proč tak moc lžete? Celá sága navazuje na předchozí dva soubory povídek, takže to co tady tvrdíte je sprostá lež. Ještě druhý díl ságy čerpá z povídek. Akorát zbytečně klamete lidi, kteří pak neví jakým dílem začít a opakovaně kvůli tomu vznikají zbytečné diskuse.

wullcann38
27.06.2021 5 z 5

Mé hodnocení:90%

Lenka.Vílka
30.12.2020

LadyCharlene:

Stačí si zadat Zaklínač do vyhledávání a odpověď znáte hned:

https://www.databazeknih.cz/search?q=Zakl%C3%ADna%C4%8D&in=forum

Ale je to jako s každou jinou sérií. Začít od prvního dílu.

LadyCharlene
30.12.2020

Prosím, miláčkové, tak, co mám přečíst jako první, když jsem absolutní neznalec? :) :D

Eldar80
25.05.2020 4 z 5

V komentářích se objevují stezky po chybějící mapě. Ta je však tady:
https://i.imgur.com/iBPt9.jpg
Nemělo by tohle být případně v Zajímavostech? Myslel jsem, že to je obecně známá věc, ale hodně lidí očividně o mapě nic netuší.

Lenka.Vílka
04.01.2020

Eldar80:
https://www.databazeknih.cz/serie/zaklinac-saga-7063
Takže jo, je to začátek série dá se to říct i takhle, když povídky a knihy dřív vyšly zvlášt v samostatných sériích a teprve nové vydání číslování dalo všechno do jedné série. Mmch, povídky už četl taky, takže...

Eldar80
04.01.2020 4 z 5

PetrCepek: Nemáte pravdu. Jedná se o třetí díl jak lze vidět na všech nových vydání. Sáze předchází povídky.

katerina6982
30.12.2019 4 z 5

Přečteno jako audiokniha, vypravěč měl příjemný hlas. Byly to 3 příjemné večery :). Oceňuji hlavně rychlost čtení, sama čtu pomalu.