Vidořád diskuze

Vidořád https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247901/bmid_vidorad-LZd-247901.jpg 4 748 155

Kostičas série

< 2. díl >

Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří... Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně. Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, vidopáni a vidopaní městských gangů jsou pozváni na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství. Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných katakomb Camdenu dřív, než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

The Mime Order , 2015


více info...

Diskuze o knize (10)

Přidat komentář

Chladnetka
14.07.2017

Autorka zatím napsala 3 díly. Ten třetí u nás vychází 3.10. a jmenuje se A zrodí se píseň.

Terez_hr
05.04.2016

Nevíte jak se budou jmenovat další díly? A pokud vyjde 3. díl, tak mi prosím dejte vědět, děkuji moc


katerina0321
16.03.2016 5 z 5

Já si myslím, že nemá moc smysl vést debatu ohledně toho, proč Vazač Paige vysvobozoval, protože (a za to vám ručím), to bude všechno úplně jinak, než si myslíte! Proto věty typu, "že je příběh nedomyšlený", jsou za mě naprosto nemyslné! V tom je právě ta krása té knížky - že je to nádherně domyšlené že autoka vodí čtenáře za nos, nechává ho, aby si něco myslel, ale ve skutečnosti se ten příběh krásně rozplete a všechny naše otázky budou zodpovězeny. Pak ale skončí to krásné - ty úvahy o tom, proč se to děje a co je za tím skryté. Jakmile budou všechny knihy dopsané, bude se nám ještě stýskat po tom, jak jsme čekali na třetí knihu a nevěděli, co bude dál (podobně, jako to bylo u Harryho Pottera) :) Těším se na pokračování a na rozpletení příběhu o Bílém Vazači, Bledém Snílkovi a Černé Můře :)

Chladnetka
18.02.2016

Právě jsem si přečetla, že Kostičas je heptalogie, tak to bude velmi dlouhé čekání. Jinak 3. díl vychází v zahraničí v březnu 2017!

lenkaknel
07.02.2016 5 z 5

Kariol: Zkus to, nemůže se stát nic horšího, než že ho nedočteš :-)

rencovav
07.02.2016

Tady jsou na Vidořád samé pozitivní recenze, ale já jich taky četla dost negativních. Tak nevím, jestli se do toho pustit. :)

lenkaknel
28.11.2015 5 z 5

Bulma: Opravdu je nutné to prozrazovat? Já po přečtení anotace po této informaci taky prahla, ale to poslední, co bych chtěla, je přečíst si ji v něčím komentáři (takhle mám pokažený zážitek z Cinder). Vždyť ta anotace přímo vybízí k tomu, aby si potenciální čtenář kladl otázku: "Bude tam? Nebude tam?" a došel k závěru, že: "Teď hned si tu knížku nutně potřebuju přečíst, abych se to dozvěděl/a!"

Jinak obálka je opět dokonalost sama, tak jako v případě Kostičasu mi i teď začala dávat smysl až po přečtení.

lenkaknel
27.11.2015 5 z 5

Já myslím, že to vysvobozování bylo jenom divadýlko, protože jinak si nedokážu vysvětlit, proč mu tak hrozně moc záleželo na tom, aby si Paige nechala zážitky z Prvního Šeolu pro sebe...

Bulma
27.11.2015 5 z 5

Tak dočteno.
Málokdy se to stává, ale ano stává se to, aby druhý díl byl ještě lepší jak první!
Druhý díl začíná ve chvíli, kdy skončil první. Tedy ve vlaku s našimi uprchlíky z otroctví. Takže kniha vás ihned vtáhne přímo do akce, žádný pomalý rozjezd jako u jedničky.

Mysleli jste si že Hra o trůny je plná intrik? Tady v této knížce jich není o moc méně. Autorka má všechno hezky promyšlené i když je pravda, že některé věci pořád mi nedávají smysl, ale vsadím se, že ve třetím díle mi to osvětlí. :)
V druhém díle naše malá Skokanka, dospěla, je fajn, že se zbavila té naivity a narostla ji páteř. Pořád věří však ve spravedlnost. Zajímalo by mě jestli i o tuhle iluzi nakonec přijde. :)
Trochu mě však zamrzelo že Strážce se objevil znovu až v polovině knížky. Moje oblíbená záhadná postava. :D Co se z něj nakonec vyklube? :P Bohužel zatím však jeho a Peiginu (píšu to jméno správně?) budoucnost nevidím moc růžově. Mám takové podezření, že jejich vztah neskončí Happyendem. :( Doufám, že se mýlím. Ať už je to klišovité jak chce já mám ráda šťastná konce. :D

Další věc co mě udivila je Vazač. Sakra to je, ale parchant co?! :D Rozhodně jsem nečekala co se na konci stalo! :D To je na prd. Měla jsem toho psychopata ráda. :) Rozhodně to celé bude ještě zajímavé. Nevím tedy jak budu snášet čekání na třetí díl. :D Snad bude brzy. :)

Knihu doporučuji. :) Lidi překousněte nudný začátek prvního dílu a pusťte se do toho! :D Myslím, že o hodně přicházíte. :)

todilka
25.11.2015 5 z 5

Přátelé jasnovidci ;-) Také jste se někdo zamýšlel nad tím, jak je možné, že Jaxon je na jednou dávným přítelem Nashiry a spojenec Sargasů, když od nich v prvním díle vysvobozoval Paige a tím v podstatě pomáhal ve vzpouře proti Prvnímu Šeolu? Nevím buď to všechno hrál a nebo mi to přijde lehce nedomyšlené...Co myslíte?