Koření pro chuť a vůni
kniha od: Dagmar Lánská
KoupitKoupit eknihu
Sůl nad zlato čili bez soli se nedá vařit – kdo by neznal nesmrtelnou pravdu klasické pohádky?! Ale nejen sůl, totéž platí o koření. Koření dodává pokrmům chuť a to v nekonečné škále variací a odstínů. Prospívá dobrému trávení. Kvůli svým chuťovým kvalitám bylo odnepaměti předmětem výnosných obchodů. Stalo se prostředkem, jímž demonstrovali své umění kuchařští mistři. Odlišuje národní kuchyně po celé planetě. Uplatňuje se ve všech pokrmech – slaných, sladkých, kyselých, teplých, studených, pečených atd. Zkrátka bez koření není vaření. Ing. Dagmar Lánská, CSc. je vyhlášenou odbornicí v oboru koření, zabývá se jím déle než třicet let. Nejenže je ovládá botanicky, ale především gastronomicky a je i autorkou řady speciálních kořenicích směsí, jejichž obliba sahá až za naše hranice. V této publikaci shrnula své dlouholeté zkušenosti a popsala šedesát druhů koření, tradičních i novějších, ale především je spojila se 180 recepty z celého světa. Volila takové pokrmy, ve kterých nejvíce vynikne svérázná chuť a vůně příslušného koření. A díky tomu si lze nejen skvěle pochutnat, ale zároveň vychutnat atmosféru krajů, odkud koření pochází. ...celý text
https://www.databazeknih.cz/images_books/98_/98990/koreni-pro-chut-a-vuni-98990.jpg 52Žánr | Literatura naučná, Kuchařky |
Vydáno | 2009, TeMi CZ |
více informací... |
Štítky
Autor a jeho další knihy
- Zelené koření II. - Plané druhy 2000
- Plané rostliny v kuchyni 1990
- Jedlé rostliny z přírody 2006
- Koření pro každé vaření 1994
- Rok na naší zahrádce 1970
- Z lesa i ze zahrady od jara do zimy 1987
Kniha Koření pro chuť a vůni je v
Přečtených | 1x |
Knihotéce | 4x |