Klub divných dětí diskuze

Klub divných dětí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422847/bmid_klub-divnych-deti-7xv-422847.jpeg 4 639 168

Klub divných dětí série

1. díl >

Mila, Petr, Katka a Franta jsou divní. Nebo si to o nich aspoň ostatní myslí. Desetiletá Mila má ráda zvířata - zvlášť hmyz a ze všeho nejvíc pavouky. Taky se umí „ztratit ze světa“. Když se na něco soustředí, všechno ostatní pro ni přestane existovat. Petr chodí do čtvrté třídy, ale vypadá na prvňáka. Umí skvěle kreslit a v noci nemůže spát. Bojí se totiž tmy nebo spíš toho, co se v ní skrývá. A když už usne, zdají se mu hrozné sny. Katka nemá žádné kamarády, připadá si tlustá a ošklivá. Bojí se mluvit s lidmi a šťastná je jenom tehdy, když si čte. Franta má nemocné nohy a musí chodit o berlích. Je naštvaný na své postižení a bývá na lidi zlý. Baví se natáčením videí na YouTube, kterými rád provokuje ostatní. Tihle čtyři se náhodou potkají. Na začátku nejsou ani přátelé, spíš divné děti, co spolu tráví čas. Pak ale společně zažijí něco, na co se nezapomíná.... celý text

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Chesterton
18.01.2023 4 z 5

Našla jsem tuto diskuzi náhodou a nezbývá mi než se přidat. Metla patří mezi zdejší lidičky, co mají originální vidění světa a osobitý humor. Přijde mi, že moje oblíbenost mnohých zde, plyne zejména z toho, že se často vyjadřují právě optikou vlastního života k příběhům, které by mi (kdybych k milé společnosti zde nepatřila) ani nenapadlo číst. Nebo poslouchat.
Metlo-Jani díky za rozšířený pohled na knižní příběhy, je moc fajn, že nás to tady baví a můžeme si zpestřit svět.
Jmenovkyně Jana-Chesterton :o)

Nočnípták
18.07.2021 4 z 5

Také si ráda čtu v komentářích ke knihám, které mě zaujaly. Ocenit je mohu palci. Jenomže jsou komentáře, kde je tohle ocenění jaksi nedostačující. Mezi takové pro mě nedoceněné komentátory patří nejen Metla, ale i mirektrubak/viz komentář z 16. června/.


Metla
28.02.2020

1amu: Díky, Jirko, rdím se a dmu pýchou, div neprasknu! Počkat... no jo, to byla asi jen polední zelňačka :-)
Kdybych měla odpovědět na nepoloženou otázku, proč tady na Databázi píšu, odpověděla bych slovy uhlobarona Ptáčka: "Mě to baví!" Dělám to pro sebe, ale moc mě těší vědět, že mám "své čtenáře" a někdy pobavím i je.
Děkuji za milá slova (také za to, jak se díky Tobě dozvídám zajímavé informace ze sfér, co často nespravedlivě zůstávají na okraji mého zájmu - cestování po světě i doma, různé osobnosti atd.) a s poklonou nápodobně.

1amu
26.02.2020

Dlouhodobě sleduji komentáře Metly a musím říci, že je čtu pořád raději a není to kvůli tomu, že patří mezi mé oblíbené komentátory. Proč ? Protože je svá-originální a zejména vtipná. Originální proto, že jsem zatím nepostřehl podobný styl, respektive vyjádřit se svou mluvou buď k přečtenému, nebo slyšenému. A její komentář k této knize je přesně takový. Neváhá odskočit roky zpět a podělit se s čtenáři o chvilky i delší chvíle, kdy se necítila být "kingem" zde spíše královnou v houfu vrstevníků.
Jaký je to obrovský rozdíl mezi jejími komentáři (tím myslím napsaný pocit s myšlenkou) a tím, co vůbec komentáři nazvat nelze, bohužel (dyk voni mi kámošky dají plný pytel palců, že jó) a napráskají ke kvantu přečtených knih buď jedno slovo - super, úžasné, dvě (což je pokrok) - nemám slov a málinkato více - kniha se mi líbila .
Všichni kdo máme tento výborný web rádi, to vidíme každý den, opět bohužel !
Tak tedy: proto přeji Metle nejen plno krásných knih, ale zejména hodně palců od skutečných příznivců !