Kdybychom se neviděli diskuze

Kdybychom se neviděli https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257599/bmid_kdybychom-se-nevideli-257599.jpg 4 342 86

Lex byla šťastná. Měla kompletní rodinu. Kluka, co milovala. Kamarády, kteří se na ni nedívali, jako by se měla každou chvíli zhroutit. Teď je z ní holka, jejíž bratr spáchal sebevraždu. A vypadá to, že už taková bude navždycky. Lex se teď pokouší poskládat si život dohromady a snaží se vytěsnit, co se stalo té noci, kdy Tyler zemřel. Ale je tu tajemství, které nikomu neprozradila, esemeska, kterou Tyler poslal, co mohla změnit všechno. Lexin bratr je pryč. A ona zjišťuje, že duchové nemusí být skuteční, aby vám nedovolili jít dál.... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Last Time We Say Goodbye , 2015


více info...

Diskuze o knize (3)

Přidat komentář

rarášek
20.11.2015 5 z 5

Lex prožívá těžké období. Její bratr Ty spáchal sebevraždu, v mobilu má zprávu, kvůli které obviňuje nejen sebe, ale i svého přítele Stevena. Na doporučení terapeuta píše deník, kde popisuje vzpomínky na Tye před tou tragédií, vidí často Tye a přeje si, aby neodešel. Snaží se smířit s jeho smrtí a bolí ji to, má noční můry, kde jeho bratr neustále umírá. Znovu se dá dohromady se svou kámoškou z dětství Sandie. Obě jsou to naprosto rozdílné protipóly. Lex je racionální, miluje matiku, je geniální, skeptická, má vysoké cíle (MIT). Sandie je svobodomyslná, má tři bratry, má víru v nadpřirozeno, je zábavná. Přesto to dají zase dohromady, jako když byli ještě děti. Líbilo se mi, že se Steven a Lex dali dohromady. Konec se mi moc líbil. Tenhle příběh je taky o to zajímavější, protože vychází z autorčiny zkušenosti.
PS. : Strašně moc bych si přála takový luxusní domeček na stromě, jako měli Lex s Tyem. :D

IvettKremrová
10.09.2015

Kniha sice ještě nevyšla ale určitě si ji přečtu,bude hodně zajímavá a myslím si, že se tam toho bude dít hodně. Přesně jak říká citát nahoře na přebalu ,,nikdy nevíte,kdy to může být naposledy.." Velice pravdivé,protože nikdo z nás nemůže vědět co se stane za měsíc,za týden..nebo třeba zítra. Moc se na ni těším,určitě se autorce povedla stejně,jako předešlé tituly. :)


senbja
25.08.2015

Knihu jsem nečetla, ale téma je víc než aktuální, protože se týká každého z nás. Neznáme dne ani hodiny ...

Štítky knihy

sebevražda pro dospívající mládež (young adult) ztráta blízkých

Autorovy další knížky

Cynthia Hand
americká, 1978
2012  85%Nadpozemská
2017  82%Má lady Jane
2015  81%Kdybychom se neviděli
2013  86%Zasvěcená
2013  87%Nespoutaná

Kniha Kdybychom se neviděli je v

Právě čtených3x
Přečtených459x
Čtenářské výzvě66x
Doporučených48x
Knihotéce177x
Chystám se číst423x
Chci si koupit90x
dalších seznamech4x