Jackaby diskuze

Jackaby https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273009/bmid_jackaby-Cxo-273009.jpg 4 382 120

Jackaby série

1. díl >

Příběh detektiva, který se specializuje na paranormální jevy, překypující troufalým vtipem a notnou dávkou hrůzy ve stylu Doktora Who a Sherlocka Holmese. Abigail Rooková právě přicestovala do Nového Fiddlehamu v Nové Anglii. Píše se rok 1892 a ona nutně potřebuje najít práci. Potkává R. F. Jackabyho, detektiva objasňujícího neobjasnitelné, jehož bystré oko si všímá všeho neobvyklého — což zahrnuje i pozorování nadpřirozených bytostí. Abigail má zase jiný dar, dokáže si všímat obyčejných, ale podstatných detailů, takže se na místo Jackabyho asistentky výborně hodí. Hned během svého prvního dne v novém zaměstnání se Abigail ocitne uprostřed napínavého případu: ve městě řádí sériový vrah. Policie je přesvědčená, že se jedná o běžného kriminálníka, ale Jackaby si je jistý, že je to nelidská stvůra, jejíž existenci policie — s výjimkou mladého pohledného detektiva Charlieho Canea — vytrvale popírá.... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář
cori
cori
26.03.2016 4 z 5

Jackaby je úplný mimoň, ale roztomilý. Příběh je poněkud jednodušší, pachatel vydává podivný zvuk cink cink, náraz kovu o tvrdý povrch, v knize vystupuje jediný člověk, který při chůzi podobně cinká, trvá celou věčnost, než to Jackabymu a Abigail dojde.

Nejsem okultista. Jsem vědec a řídím se rozumem. Věřím jen tomu, co vidím nebo co mohu dokázat, i když to, co vidím, ostatní lidé často obtížně chápou. Mám nadání, které je, pokud je mi známo, naprosto jedinečné. Díky tomu vidím pravou tvář věcí tam, kde ostatní spatří jen iluze - a kolem nás je spousta iluzí, spousta masek a pozlátek. Celý svět je jeviště, jak se říká, a zdá se, že já mám jedině sedadlo, ze kterého je vidět za oponu.