Před Incalem diskuze

Před Incalem https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425209/bmid_pred-incalem-a2L-425209.jpg 4 49 8

Kruh se uzavírá! Už vyšel Incal a Poslední Incal – teď vychází poslední (nebo také první, jak chcete) díl trilogie! Vracíme se na začátek, do života našeho oblíbeného antihrdiny, detektiva třídy R, Johna Difoola. Ne, tentokrát nepůjde o osud celého vesmíru, tentokrát je to jen práce… jenže práce, která hrdinu zavádí mezi zvrácené aristokraty i nebezpečné mutanty či roboty. Ještě, že má po ruce svého betonového racka! Opět vychází celá série v jedné knize! obrázek... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Before the Incal , 1988


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Kapis
11.05.2022 5 z 5

...můj koment byl přesunut do diskuze, kdyby někoho zajímal...

Kapis
10.05.2022 5 z 5

OK, tak se to stalo už po páté nebo po šesté a komentář k této knize byl smazán bez udání důvodu, pouze s arogantní zprávou jednoho admina, že se se mnou takto otravuje poprvé a naposled, nehodlá mi nic vysvětlovat a ať si přečtu pravidla, jinak mi zdejších virtuálních skoro 10 let a spoustu hodin komentování jednoduše smaže a nebude se se mnou párat, že lidi si prej na mě stěžujou. Takže jsme zpátky tak 40-50 let, kdy aktivní udavači hlásili stážcům tisku a morálky pochybení a špatný úkrok z jediné povolené stranické linie. Nejsme ani moc daleko od toho, že za nepohodlný názor nebude jen likvidace virtuální a třeba profesní, ale zcela jistě i fyzická, vítejte děti v nové totalitě, kterou tak tupě si necháte na sebe uvalit a ještě tomu nadšeně tleskáte. O hladu, potmě, zchudlí, ale naprosto "svobodní a nezávislí" budeme šít spacáky pro ukrajinské cygoše a držet hubu a krok!

No, hlavně teda mě mrzí, kam se tato databáze posunula, býval to zcela svobodný prostor, před cca rokem a půl tu začali mizet komentáře, uživatelé, celé diskuze, je to strašná škoda a více lidí mi píše, že je to tu přestává bavit. Sám úplně nemám kdoví jak chuť tady pokračovat, ale pár lidí mě povzbudilo, ať vytrvám, tak já tedy zkusím vytrvat, přece jen mě baví ty komenty semtam ještě psát! Jestli to je ale tady cílený stav, tak se to daří velice dobře - to jsme to za těch 30 let svobody a demokracie dopracovali, jen co je pravdaaláska!! A přitom by stačilo napsat jasně, kde je problém, co přesně vadí a ne hned mazat.

Takže ok, nejdu hlavou úplně proti zdi, jsem chápavý mladý muž a dávám zde svůj koment znova, upraven tak, aby nebyl obscénní a vulgární a tudíž neurazil žádnou přecitlivělou strážkyni obecného blaha či zoufale osamělou domovní tajemnici s vypaseným kocurem. Je třeba si ale uvědomit, že tato kniha a knihy Jodowersa obecně jsou obscénní a vulgární. Hodně obscénní a vulgární!! Takže mi přišlo vtipné a trefné koncipovat svůj koment v duchu této obscénní a vulgární knihy. Více se v tom hrabat nebudu, tak jdem na to (původně 6.4.2021):


Pecka, bomba, úžasná jízda Jodowersem ke kořenům Honíka (ve významu knihy "Jak se bude jmenovat?" jako hovorové označení křestního jména Jan) Difoola. Drsné, brutální, zvrhlé, nesmlouvavé, krvavé, úchylné, úžasné, vulgární, až by určitě někteří mohli být i pohoršeni! Já tedy pohoršen nebyl a užil jsem si to od prvního panelu po poslední. Kresba Zorana je podobná Moebiovi, evidentně to byl i záměr, navázat na Incal, ale přijde mi víc okulahodící.

Alechandro se s Honíkem vůbec nemazlí, chudák už od děcka žije v bordelu, kdy i jeho matka je nebohá - pracovnice v sexuálním byznyse/významově i žena zahýbající svému muži - z Červeného prstence, nacházejícího se v nižších úrovních šachtoměsta, kde jsou - sexuální pracovnice/významově však i ženy nectící manželský slib - živé, žádné robotické homeo - prostitutky/ženy zahýbající svému muži, tentokrát ve významu čistícího nástroje na toalety!! To je snad jasné. Autorovi se geniálně povedlo popsat západní konzumní společnost, i oddělení superelity od normálních lidí, které můžeme sledovat v dnešní v době poměrně drasticky. Aureoly (ne nepodobné adrenochromu) sice ještě nemají, ale jinak to tam všechno je. A o těch - pracovnicích v sexuálním byznyse ve významu čistícího nástroje na toalety - a jejich dětech to celé je - více prozrazovat nebudu, bo bych už brojleroval. Gadžopádně méně té mystiky a více brutal HC mi velice sedlo.

Jsem nadšený - doporučuje 9,48 z 10 mutovaných homeo - homosexuálů - s bio - zadními částmi těl - z Pluta 8. Mám pochopitelně v pevné vazbě, ale kupujte to i v broži. Tato trilogie je z celého Jodowersa to nejlepší (dle mého), stojí to fakt za to, a je ve finále i jedno, v jakém se to čte pořadí, určitě není problém začít tímto dílem.

99/100

Tak snad je ten komentář teď mnohem lepší a splňuje i trockistické nároky na čistotu kultůůůry.


t_gon
05.03.2020 5 z 5

Nope, pokud muzes, cti to idealne dle poradi vydani u nas: Incal - Posledni Incale - Pred Incalem. Chronologicky je toto sice prvni kniha, ale pripravis se o "prekvapeni" a vysvetleni toho, co se deje pozdeji v knihach. Me toto poradi cteni zazitek umocnilo a o to vice mi mozna prave v teto knize prisel Johny vice prokreslenejsi a sympatictejsi...

SkillJam
23.01.2020

Pro ty co četli, doporučujete číst před Incalem? Nebo až nakonec jak to vycházelo?

Autorovy další knížky

Alejandro Jodorowsky
chilská, 1929
2014  91%Kasta metabaronů
2011  83%Incal
2013  85%Borgia
2015  88%Psychomagie
2018  75%Šílená ze Sacré-Coeur

Kniha Před Incalem je v

Právě čtených3x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce57x
Chystám se číst14x
Chci si koupit8x