Hlas nože diskuze

Hlas nože https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113449/bmid_hlas-noze-5D5-113449.png 4 387 92

Planetu Nový svět kolonizuje malá skupina osadníků z nepřátelského Starého světa. Po mnoha letech dochází k nečekanému zvratu. Domorodí obyvatelé se vzbouří, zaútočí na osadníky a usmrtí všechny ženy. Muže a zvířata náhle napadne podivný vir, který umožňuje slyšet myšlenky ostatních. Uniknout se podaří jen nevzdělanému mladíkovi Toddovi, který si stihl vzít na cestu pouze ruksak, lovecký nůž, deník, ale hlavně to vůbec nejdůležitější – svého věrného psího přítele. Ostatní obyvatelé v čele s šíleným knězem ho však pronásledují a kvůli nebezpečnému viru nebezpečí stále narůstá. Tento nelibozvučný myšlenkový mrak se nazývá Hluk a projevuje se nejen zvukem, ale i obrazem. Nikdy vás nenechá na pokoji a žádná vaše představa a ani jeden váš plán tak nejsou soukromé. Todd objeví v Hluku jakousi „díru" a záhy zjistí, že žije v úplně jiném světě, než si dosud myslel. Postupně vychází najevo několik prazvláštních situací z minulosti a Toddova strastiplná cesta s armádou v patách se zdá jako nikdy nekončící příběh.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Knife of Never Letting Go , 2008


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

Sisis1999
10.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak jsem konečně viděla film a myslím, že potřebuju vysvětlit pár věcí. Třeba jak je možné, že z útlého Hobita mohli natočit hned tři celovečerní filmy, ale trilogii chaosu bez výčitek svědomí nacpou do JEDINÉHO snímku, který nemá ani dvě hodiny!
Ne, vážně --- Chcete mi říct, že TOHLE je výsledek několika roční práce, tří veleúspěšných knih a několika milionů dolarů? Tahle zpatlanina, do které sám Patrick Ness "mírniks týrniks" vecpal naprosto vymyšlené scény, díky kterým se KOMPLETNĚ mění celá dinamika postav i děje? Mimochodem, největší vzrůžo v tomhle filmu představují holé půlky Toma Hollanda, které ukazuje bez jakéhokoliv zjevného důvodu, (a které jsou bez legrace nejlepším vizuálním momentem celého filmu).
Jak vůbec TOHLE mohlo vzejít z pera toho samého člověka? Celý příběh jakoby si Ness vymyslel znovu --- bez komplexních postav, chytlavých zápletek či dobrého dialogu.
Pokud to postavy vůbec do filmu zvládly --- sádrovec je tam všehovšudy jeden, o kolonistech či Odpovědi si můžete nechat leda zdát --- jejich osobnost a osud se vydává naprosto jinudy. Ben je tu zbabělec, kolem Violi se točí celej podělanej svět a Todd je malej rozmazlenej debílek, kterého jsem potřebovala praštit. To je ale přece jedno --- hlavně, že si Viola pobíhá po lese v neonově oranžovejch gatích a Davyho Prentisse necháme žít, protože Nick Jonas se ve filmech ze zásady nezabíjí. To fakt?
Ohledně filmů jsem normálně tolerantní, ale tohle je moc už i na mě. Moje doporučení zní --- Pokud jste příběh četli, čtete nebo číst budete, filmu se v rámci zachování duševního zdraví dalece VYHNĚTE. Pokud jste fanouškem jakéhokoliv z herců (Holland, Ridley, Jonas...), na kolenou Vás prosím, vyberte si JAKÝKOLIV jiný film! Nebudete tak sami sebe zbytečně mučit a ten krásný papírový chaos, který známe, tak zůstane zachován..

TheB
21.10.2014 4 z 5

Kniha se četla skvěle, líbí se mi způsob jakým je napsaná. Čte se dobře, nechce se vám přestat. Hned se vrhnu na další díl.

*SPOILER*
Jediný co mi vadilo, bylo, jak se Aaron pořád vracel. Když se u nich objevil asi po čtvrtý, tak jsem si říkala "jako vážně?!" To už mi přišlo spíš vtipný.. Haha, nezničitelnej Aaron.
A Mancheeho mu nikdy neodpustim!


Štítky knihy

zfilmováno americká literatura sci-fi

Autorovy další knížky

Patrick Ness
americká, 1971
2012  90%Volání netvora
2011  81%Hlas nože
2017  75%Něco víc
2012  84%Válka hluku
2011  85%Temný ráj

Kniha Hlas nože je v

Právě čtených15x
Přečtených509x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených51x
Knihotéce382x
Chystám se číst357x
Chci si koupit68x
dalších seznamech12x