Harry Potter a Fénixov rád diskuze

Harry Potter a Fénixov rád https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29812/bmid_harry-potter-a-fenixov-rad-wtU-29812.jpg 5 12504 702

Harry Potter série

< 5. díl >

Ďalší strhujúci príbeh mladého čarodejníckeho učňov a jeho verných kamarátov Rona a Hermiony. Napätím a nervozitou boli poznačené už prázdniny a hneď od začiatku piateho ročníka prichádza jeden otřes za druhým: na rokfortskej škole totiž z vůle Ministerstva kouzel došlo k závažným zmenám a atmosféra strachu hustne každým dňom viac a viac. Nerozlučná trojica priateľov však napriek tomu dokáže okolo seba sústrediť dosť študentov, ktorí nebudú chcieť so založenými rukami čakať, až je zlo zahubí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Harry Potter and the Order of the Phoenix , 2003


více info...

Diskuze o knize (23)

fristo
fristo
04.03.2024

Prečo to o pokrvnom vzťahu medzi Vldemortom a HP nie je nikde napísané. Čítal som knihu stiahnutú z internetu a po prečítaní a zistení že Voldemort je starým otcom Harryho Pottera som tomu nemohol uveriť. Začal som to hladať na nete ale nikde som to nenašiel. Myslím, že som čítal niečo čo musel niekto napísať aby ma zmiatol.

Marylaa
Marylaa
30.10.2022

Tak Hermiona tím jednáním skřítky dost štvala. A nejspíš pokud by to oblečení vzali, stejně by jim to nic platné nebylo, to oblečení jim přece musel dát majitel. Proto Harry podstrčil Luciusovi Malfoyovi ponožku tak aby to od něj ji Dobby dostal. Myslím, že to ale spíš nedomyslela Hermiona a ne autorka (autorka akorát zapomněla to vysvětlit, že by to nefungovalo).


Naias
Naias
29.10.2022

Tittanie, tá súčasť oblečenia musela byť darovaná. Hermiona svoje výrobky mienila ako dar škriatkom, ktorí ich nájdu, ponožky pohodené pod posteľou darom nie sú. Čo sa týka prefektov, možno mohli byť zvolení znovu tí ístí, Rowlingová si prefektov nevymyslela, opisovala ich podľa skutočnosti, ako je to s ich volením a znovuzvolením, to neviem. K ostatnému by som povedala, že Rowlingová nasekala v tejto sérii množstvo rozporov a nelogickostí, ktoré vysvetliť nejdú, aj keby si človek dal nohu za krk.

tittanie
tittanie
28.10.2022

Letos čtu tuto sérii šťouravě. Tak první co mě napadlo. Hermiona pletla čepičky a ponožky skřítkům, když ji našli, tak byli svobodní, ale skřítci se přece starali i o prádlo studentů, takže pokud byl někdo šmudla a nechal ponožky pod postelí a skřítek je chtěl uklidit, tak dostal svobodu?
Další věc se týká NKÚ. Jak je možné, že Percy dostal 12 a Skrk jich měl tuším dokonce 13. To znamená, že museli mít 12 a 13 předmětů. Hermiona dostala 9 NKÚ a to měla zapsané všechny předměty, kromě Studia mudlů a Jasnovidectví. Jak je teda možné, že Percy a Skrk stíhali všechny předměty normálně a Hermiona potřebovala obraceč času?
A jak je možné, že i když měla Hermiona více předmětů než Harry a Ron měla jenom 9 zkoušek? (To je lépe vidět až v 6. díle)
A když Brumbál věděl, že existuje záznam věštby, po kterém jde Voldemort, proč nevzal Harryho na ministerstvo a neřekl mu ať ji vezme z regálu a nezničili ji?
A ještě jedna věc k prefektům. Byli voleni dva z každé koleje, ale v 6. a předpokládám že i v 7. ročníku byli prefekty dál, takže to znamená, že každá kolej měla 6 prefektů, krát 4 koleje to je celkem 24 prefektů a z toho 2 primusové. Protože jinak by to nedávalo smysl a prefekti by nebyli voleni každý rok.

Atuin
Atuin
12.08.2021 5 z 5

Tak se bohužel ani letos nedočkáme ( a to ani v originále samozřejmě) ilustrovaného vydání. Ach jo. Zdá se že i ilustrátoři mohou trpět syndromem G.R.R. Martina :-).
Jinak všem přeji krásnou a nezapomenutelnou cestu Bradavicemi..

PrezidentRickS
PrezidentRickS
13.08.2020 5 z 5

Musím říct, že vydání z roku 2018 je něco příšerného. Na kapitolu tam má albatros tři-čtyři hrubky či překlepy, z toho nejčastější je záměna písmenka nebo vynechání mezerníku (spojení slov).
Navíc člověk co je schopen rozdělit slovo každého na Ka-ždého by vůbec v tomto odvětví pracovat neměl.

Sisssi
Sisssi
10.02.2019

Proč je v tomto vydání tolik vynechaných mezer a tolik předložek spojených se slovem? Opravdu škoda.

Barča1
Barča1
24.08.2017 5 z 5

(SPOILER) Tento díl mě jako zfilmovaný nadchnul nejméně, nevím jak jsem mohla předpokládat, že s to s knihou bude stejné. Úžasné dílo. Velmi mě tento díl bavil. Po smrti Tichošlápka už víme, že temné chvíle začínají. :-)

kamzíček
kamzíček
15.07.2017 5 z 5

(SPOILER) Moje neoblíbenější z celé série. Brečela jsem, když zemřel Sirius. Byla jsem stejně nadně jako Harry. :(

DracoMalfoy
DracoMalfoy
10.06.2017 5 z 5

SPOILERY! Mně se Siriusova smrt líbila. Odkazuje na to že i ty postavy, co u nich čekáte happy end nebo epický konec jsou pouzí smrtelníci a umírají normálně. Btw. MILUJU Umbridgeovou, nebo jako nesnášim, ale miluju jak moc je záporácká. A Minerva McGonagallová je láska. Stejně jako Drarry.

Heisenberg
Heisenberg
02.04.2017 5 z 5

(SPOILER) Bohužel nejslabší díl série. Sice se zde objeví ta strašná Dolores Umbridgeová, a konec knihy je neskutečně strhující a smutný, ale zbytek je takový trochu pomalý. R.I.P. Sirius Black

ivetdvorak
ivetdvorak
14.01.2017 5 z 5

(SPOILER) Akorát mě štve že umřel Sirius

stepa7
stepa7
20.12.2016 5 z 5

(SPOILER) Moje druhá nejlepší Potterovka. Zklamala mě tam ale Siriusova smrt a paní blbá(Umbridgeová) a taky její miláček Kornelius Popletal (který mě dočista zklamal).

Arya26
Arya26
11.11.2016 5 z 5

(SPOILER) Kdyby dala Rowlingová Tichošlápkovi aspoň nějakou epickou a hrdinskou smrt, která by zachránila několik životů, a nebo by si aspoň dala čtenáři nějaký ten pocit, který nedokážu přesně vysvětlit, ale takové to - Každý jednou musí nějak skončit, a tak by podle mě měla nejlepší postava dostat tu nejpromyšlenější a nejúžasnější smrt ze všech. Ne nějaké pitomé propadnutí obloukem. Ta Rowlingowá mě tím fakt naštvala, když už chce své postavy zabíjet, tak už pořádně. Šlo poznat že se jí do toho moc nechtělo a prostě to přenechala Belle... Jediné co musím přiznat je fakt, že Sirius by asi nechtěl zemřít stářím, ale spíš při nějakém souboji. Nevím dneska vážně nedokážu popsat své emoce a rozhořčení.

brčko-A
brčko-A
03.02.2016 5 z 5

(SPOILER) Moc pěkný.Lepší je kniha než film.Akorát je mi hrozně líto Harryho,ztratil posledního člena rodiny,kterého měl rád.
Jinak skvělý,DOPORUČUJI!!!

Viky007
Viky007
26.01.2016 5 z 5

(SPOILER) Hodně lidí si stěžuje na to, že je Harry v tomto díle neskutečně náladový, sobecký a kdesi cosi. Proboha, vždyť je mu teprve patnáct. Je to puberťák, co byste chtěli. A pak je tu ještě to spojení s Voldemortem. Já jsem si jeho "výbuchy vzteku" a "magoření" naopak velmi užívala.
Tento díl je docela popisný, ale líbí se mi ta vyváženost zábavy a napětí. Jen za ten konec jsem měla chuť Rowlingovou zabít. Proč musel Čmuchal skončit zrovna takhle? :(

Liliana2006
Liliana2006
22.01.2016 5 z 5

přesně

Ričí
Ričí
08.01.2016 3 z 5

S odstupem času musím říct jenom meh.

Njzy
Njzy
27.10.2015 5 z 5

Kniha byla skvělá, stejně jako všechny ostatní, protože jsem velkým fanouškem HP (o čemž svědčí hůlka, náhrdelník s logem Hogwarts a Gryffindorský svetr a kravata). Strašně jsem brečela když Sirius zemřel, je to prostě strašné, jeho a Snapa mám nejradši a oba umřou! Bude navždy v našich srdcích... A ne jako uprchlík z Azkabanu ale jako velký kouzelník který ctil morální
zásady!

clairtoma
clairtoma
27.03.2015 3 z 5

Harryho mám moc ráda, ale tento díl mi přišel doposud nejslabší z celé série. Děj byl někdy až zbytečně zdlouhavý, i když je pravda, že byl komplikovanější a už to nebyla taková pohádka jako předtím, bylo to čtení už pro větší. Další, co se mi nelíbilo, byl způsob Siriusovi smrti, připadal mi uspěchaný a nenápaditý. Ale aby tato minirecenze nebyla jen negativní,líbilo se mi v tomto dílu to, že nám Joanne přiblížila více postavy.

Rosie1
Rosie1
10.03.2015 5 z 5

Zdrvila ma Siriusova smrť :-( Ale inak veľmi dobrá kniha, ostatne, ako všetky ostatné :-)

Always a reader
Always a reader
23.02.2015 5 z 5

Skvělá knížka, jak jinak. Od filmu se poměrně liší.
----------------------SPOILER!!!-------------------------------------------
Když zemřel Sirius nebrečela jsem, protože jsem očima lítala po stránkách a četla události plné adrenalinu a vzrušení. Když už potom ale bylo po boji, a Harry si připouštěl, že mu Sirius zemřel, pár slziček mi ukáplo. Potom při každé zmínce o Siriusovi mi ukápla vždy jedna slza. Siriuse jsem měla moc ráda a i když jsem věděla jak to skončí, prostě mě to ranilo. Vždyť s Harry nestačili strávit ani moc času! Sotva se poznali tak umřel!

jakub4254
jakub4254
16.12.2014

NEZNÁTE NĚKDO NEJAKOU PODOBNOU KNIHU HARRY POTTEROVI? JESTLY NĚKDO VÍ TAK PÍSNĚTE JO?