Harry Potter a Dary smrti diskuze

Harry Potter a Dary smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29813/bmid_harry-potter-a-dary-smrti-Tez-29813.jpg 5 12313 833

Harry Potter série

< 7. díl >

Fantasy sága sa uzatvára, siedmym dielom neľútostný zápas dobra so zlom vrcholí. Trojice věrných kamarádů – Harry, Hermiona a Ron – tentokrát do posledného ročníka rokfortskej školy nenastúpi. Plní úlohu, ktorý po zásahu smrtiacou kliatbou nemohol splnit moudrý Albus Dumbledore vypátranie a zničenie horcruxov, do ktorých Pán zla rozdeleniu svoju dušu, je jedinou zárukou vítězství nad ním. Na trojlístok hrdinov číhajú nebezpečné nástrahy na každom kroku, však ani v nútených úkrytoch neztrácejí podporu oddaných přátel a tajné spojení s nimi. Záverečná bitka s Voldemortom a jeho prívrženci sa odohrá v Rokforte...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Harry Potter and the Deathly Hallows , 2007


více info...

Diskuze o knize (28)

Přidat komentář

Sauron
16.12.2023 5 z 5

(spoiler)Já nevím jestli to už Rowlingová někde řekla, ale mě osobně se zdá celkem očividné, jak to bylo s Arianou Brumbálovou. Bavil jsem s jednou kamarádkou a ta mi řekla, že si myslí to samé. Myslím si, že Ariana byla obscurial. Vyjádřila se už k tomu Rowlingová někdy v tomhle smyslu?

Sauron
28.11.2022 5 z 5

Gambit12: Díky. Teď už mi to dává smysl.


Gambit12
28.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Sauron: Co vím, tak Rowlingová k tomu řekla jen to, že Narcisse v tu chvíli už nezáleželo na tom, jestli Voldemort vyhraje, pouze se chtěla vrátit do Bradavic a najít Draca, a v tomto je její čin podobný jako Lily na začátku celé série.
Harry sám se naučil skrýt své myšlenky před Voldemortem, když truchlil nad Dobbyho ztrátou. Dokonce je v té části knihy přímo uvedené, že "žal je to, co dokáže udržet Voldemorta mimo, i když Brumbál by jistě řekl, že je to je láska". Takže Narcissa nemusela ani nutně být schopnou nitrozpytkou, ale její láska k Dracovi byla v tu chvíli důvodem, proč ji Voldemort neodhalil, i když určitě k tomu taky přispělo, že byl rozrušený, což dokazuje i to, že se sám k Harrymu bál přiblížit a poslal někoho jiného ověřit, jestli je naživu.

Sauron
27.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Jednou si tak promýšlím, co se to vlastně v relikviích smrti stalo, když narazím na jednu věc, která mi nedává smysl:
Když se Narcissa Malfoyová na konci dozví, že je Harry ve skutečnosti žije, jak to, že ji lord Voldemort neodhalil nitrozpytem ?
Tady jsou teorie, které by to mohli vysvětlit:
1. Narcissa Blacková je velice schopná nitrozpytka
2. Lord Voldemort byl tak rozrušený, že to nekontroloval
3. Někdo cizí bránil Voldemortovi ji zkontrolovat.
Mohla by jich být ještě spousta. Ale všichni víme, že všechny tady obsažené jsou teorie jsou vysoce nepravděpodobné, a další možné jakbysmet.
Chtěl bych vědět, jestli to Rowlingová už vysvětlila, a když ne, jestli je to prostě chyba a nebo ne.

Naias
11.12.2020

DominaCZ, nejde o súhlas či nesúhlas, len ma zaujímalo, prečo šikanovanie Snapa je hrôza a šikanovanie Snapom je v poriadku. A prečo by mala popularita svedčiť o kvalite charakteru. Ale to som sa nedozvedela.
A propos, "urobil svinstvo, ale tamten urobil ešte väčšie, tak čo" je ozaj drvivý argument.

Naias
09.12.2020

DominaCZ, aké hrôzy si prežil Snape? Myslíte šikanovanie, o ktorom sama píšete, že "se z něj děcka neskácej"? A mimochodom, hordy fanúšikov má kdekto, dokonca aj sérioví či masoví vrahovia, takže na tom by som moc nestavala.

woodward
20.07.2020 5 z 5

Tadyhle jsem objevil rozhovor s paní Rowlingovou, kde se najde spousta zajímavých vysvětlení i odpovědí na otázky které v knize zůstaly nezodpovězené.

https://harrypotter.fandom.com/wiki/Bloomsbury_Live_Chat

Listopad
01.06.2020 3 z 5

K tomuhle mám jen jedno. Fred.

MarMarMar007
15.01.2020

Stále čekám na dopis z Bradavic.

HPmagor
23.10.2017 5 z 5

Není to sice, můj nejoblíbenější díl série, ale všechno se tam vysvětluje... i když nevím jestli J.K Rowlingové někdy odpustím smrt Severuse Snapea :-( :-D

Arya26
16.12.2016 5 z 5

SPOILERY
Při dočtení knížky mě pohltil smutek, protože už není další díl :( !!!! Naštvalo mě že Rowlingová zabila většinu mých oblíbených postav - Siriuse, Remuse, Freda, Dobbyho, Hedviku :( ! Musím ale říct, že se mi zakončení celé série líbilo. Začátek byl sice trochu pomalý, ale pak se vše rozjelo.

alcahanca
13.03.2015 5 z 5

Svět, který vytvořila Rowlingová, je naprosto úžasný. Takovou fantazii závidím. Nástupiště 9 a 3/4, famfrpál, testrálové, apod. - vše dokonale vymyšlené. Na jednu stranu klasická pohádka (dobro zvítězí nad zlem), na druhou se spisovatelka nebojí nechat zemřít oblíbenou postavu (Brumbál, Sirius). Celou sérii jsem četla několikrát a pokaždé v ní najdu něco nového. Škoda, že mi nemůže být znovu 11 let a já nemohu netrpělivě očekávat dopis z Bradavic. Pět hvězdiček také za překlad. České názvy jsou úžasné - Bradavice, Nebelvír, Kvikálkov, atd. Knihy patří mezi mé nejoblíbenější a to už zdaleka nepatřím mezi náctileté.

smilly
18.08.2014 4 z 5

Přiznejte se, kdo z vás v jedenácti letech nečekal expresní poštu z Bradavic, že má po prázdninách štandopéde nastoupiti?! Hmm, tak pro ty z vás, co jsou evidentně mudlové a čas zabíjejí čtením knížek tu máme lekci kouzel. Ňoňo, poproste rodiče, ať vám koupí hůlky, učebnici magie první vydání od čarodějky a věštkyně Jolandy, pár těch bezva kotlíků z teleshopingu, co je prodává Horst za rozumné ceny (když zavoláte do tří nanosekund) a jdeme na to.Takže vemte si do ruky své hůlky, rozmáchněte se, nepíchněte se do oka a vyřkněte kouzelnickou formuli čáry máry chci dvě káry, bezva vilku a v ní telku, k tomu super partnera, nějakého frajera. Nic? Asi jste udělali u Ollivandera něco špatně, no né?!

NeznámáL
13.08.2014 5 z 5

SPOILER. Celých 6 knih jsem nesnášela Snapea....ale pak, jak umřel, mi tekly slzy jak u knihy tak i u filmu. Nejvíc mi ale bylo líto Remuse Lupina. Pro mě navždy nejlepší postava z celého příběhu.
K Harrymu se neustále vracím, protože je to pro mě jedinečné dílo, které už nic nepřekoná. :) Příběh dokonale propracovaný, (už od začátku jsem fandila Ronovi a Hermioně :D ) spletitá škála příběhů všech postav, ale hlavně se u toho člověk nenudí. :)
Pro mě prostě jedna z nejlepších sérií, co jsem kdy měla tu čest číst.

Netty17
18.04.2014

Achjo,nezapomenutelná série ....je mi líto že jsem ji už dočetla :D
Neznáte někdo něco podobného?

Azizi
29.03.2014 5 z 5

salsator: Pýtala som sa na stránke venovanej HP a vraj plánovala zabiť niekoho z hlavného tria, ale mal to byť vraj Ron...

salsator
26.03.2014 5 z 5

Je pravda že J.K.R. chtěla původně Harryho Pottera nechat zabít?

Pollyanne71
03.01.2014

Harry byl mezi prvními knihami, které jsem četla a byla jsem...unesená :)

moonell
14.08.2012 4 z 5

Co je tohle za překlad !?

VeronikaPf
09.02.2012

Pamatuju si, když sem dostala knihu o Harrym Potterovi poprvé do ruky. Od té uběhlo skoro 12 let a já stále hledám knížky, které by mne zaujaly tak, jako tomu je u Harryho Pottera. Četla jsem spousto věcí, přes klasiky až po modernu..Ale stále mám co objevovat.:)

katule
24.09.2011 odpad!

To je ta nejskvělejší knížka na světě!!!

zdenka.o
18.09.2011

No když to celé začalo, měla jsem Pottera plné zuby - sešity s Potterem, batohy s Potterem, žvejkačky, tužky, povlečení ... zařekla jsem se, že nikdy, jenže pak se mi dostal první díl do ruky a byl konec... od té doby se "mi" na Harryho nesmí sáhnout

Janet
21.07.2011

jak si pročítám komentáře, chce si mi přečíst všechny díly znovu:) když mě děj chytne a že v tomto případě mě opravdu velice chytl a to u všech dílů tak čtu taky rychle, až přeskakuji detaily, takže musím znova:)

Woro
12.04.2011 3 z 5

Paulhunter: Pobavilo mě to dost:) Žel jsem nějak letos odchytil 1. duben, takže jsem už dálky očekával podobný žertík. (Apríl jako takový, by měl být v náhodný den v roce, a lidi by se podobnými žertíky dozvídali až navzájem mezi sebou, že nastal Aprílový den. Na světě by bylo hned o něco veseleji:) )

paulhunter
12.04.2011 3 z 5

Lusa: Smetyl(+ koncovka) trápí, že je úplně stejný komentář od stejné uživatelky u dalších 82 knih, což se mu nevidím, ovšem nevidím důvod, proč to mazat, protože nedošlo k žádnému porušení pravidel. Navíc - bavili jsme se o tom v diskuzi a také zastávám názor, že to Georgianna schválně neudělala.

Navíc, myslím, že tohle trápilo hlavně hodně lidí včera, kdy se v nejnovějších komentářích zobrazil 80x stejný komentář a dneska už se to ztrácí a ztratí se to i mezi komentáři, takže bych to nějak nehrotil.. pokud nebude pokračovat dál.

No a abych to trochu sehrál zpět ke knize HP, tak doufám, že všichni nakonec přišli na to, že ta Novinka o osmém dílu HP byla jen mým malým aprílovým žertem ;-)

Lusa
12.04.2011 5 z 5

Nějak nechápu důvod smazání komentáře "Kniha se mi líbila"

pavel.lauko
26.02.2011 4 z 5

Přečetl jsem si poslední díl a když už vím, jak to všechno dopadlo, přečtu si i čtyřku, pětku a šestku, které mi zbývají :) Nedějete to jako já.

denise.spring
30.11.-0001 3 z 5

paulhunter - naprosto souhlasím...

je mi líto že takhle dopadla ta nejdůležitější knížka :(