Ztracené světlo diskuze

Ztracené světlo https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358145/bmid_ztracene-svetlo-75v-358145.jpg 4 315 117

Neodolatelný romantický příběh o přetrvávající síle opravdové lásky se šokujícím, nezapomenutelným koncem. – Lucy stojí před životním rozhodnutím. Než k němu dospěje, bude si muset přehrát svůj příběh, vlastně jejich příběh, od začátku. S Gabem se seznámí na univerzitě v jeden zvláštní den, který promění osudy všech zúčastněných. Je možné, aby našli smysl život jeden ve druhém? Anebo se mají podvolit proudům, které je od sebe odvádějí? Jejich třináctiletá cesta plná snů, touhy, žárlivosti, zrad a nakonec lásky je hlubokým a zároveň čtivým vykreslením jednoho (ne)obyčejného vztahu, ve kterém se může najít každý, kdo miloval...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The light we lost , 2017


více info...

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

essidaven
24.01.2018

Knížku jsem si zamýšlela koupit a přečíst, ale nejprve jsme si chtěla zde přečíst názory na knížku, zda stojí za to. Ovšem hned v prvním komentáři jsme si přečetla, jak kniha dopadne a že jedna z hlavních postav umře. Už nemám chuť si knihu koupit.
Ne vážně lidi, pokud toto napíšete do komentáře, označte to alespoň jako SPOILER! Děkuji:-)

kacenka_m
20.01.2018 4 z 5

Dokonalá kniha. Úplně mě pohltila a nedokázala jsem se odtrhnout od příběhu. Líbilo se mi, že celá kniha je psaná pro Gabe. Příběh byl hodně poutavý. Ale absolutně jsem nečekala konec. Vůbec mi nedocházelo, že vlastně Lucy celou knihu vypávěla až po Gabeově smrti. Ale proč to neskončilo happyendem? Protože život taky nekončí happyendem. To je moje odpověď proč Gabe umřel. Na konci jsem se nemohla ubránit slzám. Zmáčela jsem si skoro celou stránku. Opravdu mě mrzelo, že to tak skončilo. Ale chápu autorku, proč to tak zakončila.


Vikos
13.01.2018 5 z 5

Knížka vypadala ze začátku dobře - to nepopírám. Klasická romanťárna to podle mě není. Způsob vyprávění se mi líbil, dokonce jsem ho i několikrát používala. Děj byl depresivní - což je taky ještě dobrý. Kdybyste mě zastavili před koncem knížky, napsala bych: TO BYLO EPICKÝ! FAKT HUSTÝ! Jenže já knížku dočetla do konce - na konci jsem si pobrečela jak jinak - a děj na mě tak nějak zvláštně působil. Někdy jsem si musela dávat přestávky, protože jsem ním byla až šokovaná a otřesená. Dávám pět hvězdiček knížce, která opravdu umí překvapit, vytřít zrak, rozesmutnit, šokovat, naštvat a znovu šokovat.
Poslední dobou brečím u všeho, nevím co se mnou je (A TĚHOTNÁ NEJSEM!). Vžila jsem se do ní naplno, což je podle mě super. Určitě by mě zajímalo, jak bude Lucyin příběh pokračovat..
SPOILER!!!
.. jestli bude dál žít s Darrenem (píšu to jméno správně?), nebo bude vychovávat Gabrielova syna v Jeruzalemě? Nebo na všechno z toho zapomene, porodí Gs - Gabrielova syna, a zabije se, páč na konci říkala: ... no prostě něco o tom, že když tu není Gabriel, tak tu taky nechce být?
A nebo to všechno nabere spád. Lucy se rozejde s Darrenem (stále nevím jestli to píšu dobře) děti dá k adopci a bude cestovat všude, kde byl Gabriel? Bude pracovat jako fotografka?

Eve_linnka
11.01.2018 5 z 5

Je to příběh o lásce. O lásce tak silné, že ničí milujícího i milovaného. Lucy a Gabriel (nebo jak mu Lucy říkala Gabe) se seznámili na univerzitě v den, který změnil život nejen jim, ale milionům dalších. Bylo 11. září roku 2001 a celý svět poznal, co je to teroristický útok. V tento den se nejen seznámili, ale poprvé se i políbili a zamilovali se. I když se později Gabe vrátil ke své bývalé přítelkyni, která při útocích přišla o člena rodiny, vrátil se k ní spíše ze soucitu než z lásky. Čas plynul, až se jednoho dne Gabe a Lucy potkali znovu. Teď už jim ve společné lásce nic nebránilo. Jejich vztah byl plný vášně, ale asi už tehdy oba tušili, že to takto nebude navždy, a proto si užívali každou společnou chvíli.

Štítky knihy

láska sobectví osudové okamžiky

Autorovy knížky

2017  80%Ztracené světlo

Kniha Ztracené světlo je v

Právě čtených5x
Přečtených407x
Čtenářské výzvě41x
Doporučených33x
Knihotéce292x
Chystám se číst285x
Chci si koupit46x
dalších seznamech8x