Dvě zrcadla diskuze

Dvě zrcadla https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71152/dve-zrcadla-71152.jpg 3 305 82

Dvě zrcadla série

1. díl >

Kdyby si Joshua Merboth nekoupil starobylý dům nedaleko od Longville, zřejmě by nikdy Kate Simmonsovou nepoznal. A nikdy by nepřišel na to, že láska může být silnější než peklo smrti a krve. Joshua spatří Katinu tvář poprvé v prastarém zrcadle, které objeví na půdě chátrajícího sídla. Nemůže slyšet její srdce ani cítit její vůni. Nemůže jí ublížit. Jeho stříbrné oči se mohou jen dívat a v jeho duši se objeví záblesk čehosi, o čem si myslel, že už je navždy ztraceno. Ale co když přijde den, kdy zjistí, že mu to nestačí? Co když víc než po lidské krvi začne toužit po zvuku jejího hlasu? Má někdo jako on vůbec právo chtít něco víc než její úsměv? V romantickém příběhu s prvky fantasy se v rychlém sledu událostí střídají promluvy obou hlavních hrdinů a my sledujeme napínavý děj ze dvou úhlů pohledu. V knize najdeme všechny atributy spojené s tímto žánrem; především však rozehrává odvěké téma o síle lásky a boji dobra se zlem.... celý text

Žánr:
Pro ženy , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Host
více info...

Diskuze o knize (11)

Přidat komentář

Lenka.Vílka
15.10.2021 3 z 5

To tady často znamená, že se nic nestalo, že?

PanPredseda
15.10.2021

Koukám, že z onoho komentáře už to zmizelo.


Lenka.Vílka
15.10.2021 3 z 5

PanPredseda: podle mě je v pořádku, když někdo reaguje na někoho. Tak vzniká diskuze, když někdo v komentáři napíše nějakou vyloženou volovinu. Ale napsat něco až takhle drsného, není v pořádku. Já knize sice dala tři hvězdy. Ale číst dnes znovu, dát odpad taky...
I mě osobně bylo hodně nepříjemné, když na mě někdo reagoval "kozel zahradníkem". A to jsem se vážně dlouze rozepsala, proč jsem ten odpad dala...ale ta dívka dala pět hvězd, takže jí můj odpad asi nějak urazil. Protože když se to líbí jí, musí se to líbit všem.
Mám strach, že za chvíli se budou komentáře psát s tímhle úvodem: Předem bych chtěl/a upozornit, že mě se kniha ne/líbila, byť naprosto chápu, že druhým se ne/líbila. Chápu veškeré důvody, prosím tedy, aby všichni pochopili i mé důvody. Pokud se i tak můj komentář a hodnocení někoho dotkne, předem se omluvám.
Uložte si to jako šablonu, děcka, budete to potřebovat, ať někoho neurazíte...

PanPredseda
15.10.2021

Ad Lenka.Vílka
Ona nahrávka na smeč, kterou siena nevyužila, měla být ta, že zrovna já dost pindám v případech, kdy si autoři (či jejich nohsledi) uměle nadhodnocují knihy.
Pak se probírají i případy, kdy uživatel šmahem ohodnotí jako odpad celou tvorbu neoblíbeného autora. Jenže zrovna v tomhle případě mi uživatelka, která tuto knihu ohodnotila odpadem přijde sice trošku na hraně, ale naklání se na správnou stranu. Prostě uživatelka s vyhraněným vkusem a pohledem "líbí-nelíbí".

Lenka.Vílka
15.10.2021 3 z 5

PanPredseda: a vtipné na tom je nejvíc to, že kvůli tomu uživatel měl potřebu napsat druhý komentář poté, co někdo dal odpad (teď je kniha víc na očích, bylo snadné si toho všimnout) a onou citací si vylil srdce. Úplně stejně jako když si někdo založí nový profil hned poté, co někdo dá odpad, aby napsal svůj komentář a zároveň v něm zdrbal toho, komu se kniha nelíbila...
Dnes je to tady plné paradoxů :/ stejně poslední dobou vnímám hodně rozdílně od ostatních, co je správné a co špatné. Co by se mi mělo líbit a co nemělo. Co by měli dělat a říkat, co by neměli. Takže to beru jako součást balíčku, řekla bych.
Kafe už mám, ale nechám ten alkohol raději až na večer :D

PanPredseda
15.10.2021

Ad siena:
Jenže onen kritizovaný příspěvek je v komentářích, kde by měl být názor na přečtenou knihu, nikoliv názor na hodnocení dané knihy druhými.
(Ale předchozím příspěvkem jsem Vám nahrál na daleko lepší smeč. Promáchla jste.)
Ad Lenka.Vílka:
Lenko, dej si i za mne.

Lenka.Vílka
15.10.2021 3 z 5

Hmm, teď vznikla zajímavá otázka. Co je horší?
Když někdo někomu říká, že sem nesmí psát svůj názor?
Když někdo kritizuje někoho, kdo sem píše, že by sem někteří nesměli psát svůj názor, čímž vlastně dělá to samé, co ten první člověk, tj říká někomu, že sem nesmí napsat svůj názor?

Podle téhle logiky jsou vlastně lidé, kteří ukážou na ty, kteří píšou o ostatních, že by neměli vyjádřit svůj názor, pokud se jim kniha nelíbila, horší než ti, kteří sem píšou, že by ostatní neměli vyjádřit svůj názor, pokud se jim kniha nelíbila.

Na tohle se sice víc hodí panák než kafe, ale...ještě ani není jedenáct. To se nedělá!

siena
15.10.2021

PanPredseda, a o čem by se mělo v rubrice Diskuze psát? A nechci být až tak smělá, ale co jiného je ten váš příspěvek, než pindání, co někdo psát nemá?

PanPredseda
14.10.2021

Nechápu nikoho, jak může pindat do hodnocení druhých a snažit se určovat, co sem mohou psát a jaké mohou mít názory.
A je úplně jedno, jestli ten nikdo nic nedokázal, nebo dokázal už vše.

Lenka.Vílka
14.10.2021 3 z 5

"Nechápu nikoho, kdo ještě nic nedokázal, jak může dát jakékoli knize - ODPAD
Když se mi to nelíbí, jednoduše nehodnotím."

Co?!?!? Takže všechny knihy budou mít 100%, protože smí hodnotit jenom spokojení čtenáři? Protože smí hodnotit jenom ti, kteří napsali knihu? Tenhle názor se tady opakuje pravidelně a je mi smutno. Co když za knihu někdo zaplatí? A co potom, když to stálo za prd? Mlčet, ať se to nikoho nedotkne? Tahle teorie má strašně moc děr :(

welna
05.12.2011

Už zase upíři. I teď, když je světlo??? Ještě že jsou v Londýně. Ale jen tak mimochodem by mě zajímalo, jak by se chovali v Horní Dolní s padesáti baráky.