O mé rodině a jiné zvířeně diskuze

O mé rodině a jiné zvířeně https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38489/o-me-rodine-a-jine-zvirene-38489.jpg 4 791 136

Dětství na Korfu série

1. díl >

Vzpomínkové vyprávění na pětiletý pobyt na řeckém ostrově Korfu je laskavé a moudré a patří k tomu nejlepšímu, co autor napsal.

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry , Příroda, zvířata

Vydáno: , BB art
Originální název:

My Family and Other Animals , 1956


více info...

Diskuze o knize (5)

Naias
Naias
26.11.2020 5 z 5

Zelena_zabicka, veď je to životopis, aký nosný príbeh by tam mal byť? Gerald Durrell spomína na svoje detstvo, nemôže za to, že sa v jeho živote vtedy nič nosného neudialo, to sa ľuďom stáva. A v predhovore uvádza, že toto mala byť kniha o zvieratách, teda o tých breberkách, ktoré vás, milovníčku prírody, tak nezaujali. Príhody, ktoré zažíva jeho bláznivá rodina, sú prídavok navyše.

knihovniceS
knihovniceS
04.02.2019 3 z 5

Právě sleduji v TV seriál Durellovi - odehrává se na Korfu, kde vystupuje Gerald ještě než mu vyšla první kniha. Seriál je moc pěkný .


Chesterton
Chesterton
27.12.2017 5 z 5

Pro tester - na Korfu jsem nebyla, ale tato laskavá kniha mne tam přenesla. Třeba se mi ještě splní sen a vypravíme se tam:)) s knihou samozřejmě.
Tygříku 2 - závidím:))

qwill
qwill
28.12.2015 5 z 5

Nejvíc jsme se zasmáli, když jsme se dozvěděli, že právě toto Gerryho dílko bylo zahrnuto do seznamu knih požadovaných při zkouškách z literatury. Durrell se nikdy systematicky nevzdělával. Vyučovala ho nekonečná řada podivných individuí, která ho naučila všechno možné, jen ne pořádně číst, psát a počítat. Dostává mnoho vděčných dopisů od studentů, kteří píší, že aspoň zkouška z anglické literatury, když už z ničeho jiného, je teď příjemná. (Jacquie Durrellová - Zvířátka v mé posteli)

tester
tester
24.12.2015

A teď-jak se to čte těm kteří na Korfu byli a kteří tam nebyli? Jaké mají představy, jak četbu prožívají? Je mezi tím rozdíl? A Korfu kdysi a dnes.