Detektiv Kalle má podezření diskuze

Detektiv Kalle má podezření https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11905/detektiv-kalle-ma-podezreni-11905.jpg 4 231 33

Velký detektiv Blomkvist série

1. díl >

Kdo je detektiv Kalle? Přece ten nejlepší pátrač, a to je mu teprve třináct let! Jeho první případ se odehrává během prázdnin v švédském městečku Lillköpingu, kde se po několika letech zničehonic objeví strýček Kallovy kamarádky Evy-Lotty. Strýček se ovšem chová víc než podivně, neustále se zajímá o zříceninu na návrší, v noci leze oknem z pokoje, kupuje si zcela nevhodné věci, horlivě pročítá noviny, a to není zdaleka všechno. Kallovi je hned jasné, že tohle není jen tak. Něco podezřelého se chystá a on musí vypátrat co, než bude pozdě!... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Mästerdetektiven Blomkvist , 1946


více info...

Diskuze o knize (5)

Přidat komentář

Koka
11.04.2021

InaPražáková - děkuji, zkusíme to tam vyhledat (pro mne totiž internet není a nikdy se už asi nestane tím prvním rádcem, na kterého bych se obracela s jakýmkoliv dotazem, proto mi ani nenapadlo "brouzdat po síti" :=)

InaPražáková
10.04.2021

Koka: Švédsky neumím, ale dá se to najít. Třeba https://www.pronouncenames.com/Kalle s popsanou i nahranou výslovností ve švédštině.


Koka
10.04.2021

Prosím, je tady nějaký švédštinář? Hledám švédštináře, ne pamětníka starých českých filmů!

SputnikV
10.04.2021

pokud si pamatuju, tak ve filmových zpracováních mu říkali Kale, tedy v těch českých .

Koka
08.04.2021

Prosím, je tady nějaký švédštinář, který poradí malé čtenářce, připravující se na referát o této knize, jak vyslovovat Kalle? Je to "kale" nebo "kejl" nebo "kal-le", nebo ... ? Děkuji.