Lazar diskuze

Lazar https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389235/bmid_lazar-NFk-389235.jpg 4 2546 683

Komisař Joona Linna si myslel, že už má to nejhorší za sebou, přitom všechno teprve začíná… Policisté objeví v bytě na předměstí Osla tělo mrtvého muže. Z toho, co najdou v mrazáku, jsou v šoku. Zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel trofejí a kanibal. Jednou z trofejí je i lebka Summy Linnové, Joonovy manželky. O několik dní později požádá švédskou policii o pomoc německá komisařka. V kempu nedaleko Rostocku byl zavražděn sexuální násilník. Joona záhy pochopí, že zdánlivě náhodnou souvislost mezi oběťmi nemůže ignorovat – stopy vedou k někomu, kdo má být již dávno mrtvý.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Host
Originální název:

Lazarus , 2018


více info...

Diskuze o knize (14)

Přidat komentář

Nell97
29.10.2023

Mám Joonovu serii velice ráda. Ale tenhle díl mě nějak irituje, přijde mi to jako plejáda nelogických rozhodnutí a reakcí, dost časté bláhovosti. Aneb když Vás někdo varuje před hrozbou a co uděláte vy? Přesně opak. Jakože, co prosím? Fakt mě ten díl štve, vědí, jak je vychytralý, kolik lidí zabil, že je nesmírně inteligentní a předpovídá všechny jejich kroky a pořád z něj mají pr*el a dělají, že nic. Ach jo. Jsem jediná, co to tak vnímá?

Lenka.Vílka
12.08.2022 4 z 5

ivzu77: Lazar? Zmrtvýchvstání? Jurek? Už víme?


ivzu77
12.08.2022 4 z 5

Jsem z dalšího příběhu Joona Linny nadšená, ale nějak mi unikl význam názvu knihy ve spojitosti s příběhem ... proč LAZAR?

Lenka.Vílka
08.08.2019 4 z 5

Corso: nechť je to trest pro ty, kdo nečtou série od prvního dílu. Jaksi série. Pokud to není kvůli vydavatelství, že prostě blbě vyšlo, tak mi není líto toho, kdo přijde o zvrat z toho důvodu, že nečte postupně. Jaksi série. A taky posvátné "Deset pravidel detevtikáře" ;)

Lu89
27.07.2019 5 z 5

Audiokniha

Jingle
28.06.2019 2 z 5

Vysvětlete mi, prosím, co je na té slátanině tak úžasného, že to má takové hodnocení? Je to čtivé, protože to má spád, ale to je tak všechno. Blábol přes blábol, mrtvoly vstávají z hrobu (dejme tomu, že jako ústřední zápletka vyšinutého vraha, ale i sám vrah a další???), střílečky jak v nějakém béčkovém akčňáku, mrtvol jak ve válce a přesto na to policie nemůže nasadit víc než 2 nebo 3 lidi, babka čutající si s useknutou hlavou, absolutně všechny profesionály přemůže jednoruký dědek... To jako vážně má mít taková kniha 83 %? To lidem vážně stačí tak málo?
Jestli ještě někdy otevřu něco od Keplera, tak asi jen proto, abych zakroutila hlavou nad tím, koho zase nechali autoři absurdně obživnout a jaký nevkus jsou lidi schopni vynášet do nebes :D
Je to na 2 hvězdy max, a to jen za tu čtivost. Ne, že bych neměla ráda komedie, ale tohle už je moc...

ivka67
30.03.2019 5 z 5

Kepler opět nezklamal,celá kniha napínavá,opět hodně brutální,ale na to si musí člověk zvyknout.Žádný román,kde všechno dobře dopadne,sice dceru zachrání, Jurka zabije(snad),ale zahynou jeho kolegové a hlavně přežije Jurkův pomocník,co bude dál.....

KaiShun
22.03.2019 5 z 5

Rozhovor prozradil prd, Lazar byl dobrý víceméně, překvapilo mě jak dostal Rinus naprdel, když učil Joonu a sam JL řekl na něho nikdo nemá, a pak přijde jednoruky Jurek a projde pastma jak růžovou zahradou a nakonec se nechá... no však to čtěte.

Evka27
10.03.2019 1 z 5

U mne velké zklamání. Zdá se mi, že knihy dvojice Lars Kepler mají klesající kvalitu. Mrtvol jako u Stalingradu, zmrtvýchvstání vraha Jurka, zdravotní sestra zvládající amputace a on zase i když s jednou rukou nepolapitelný, to jim fakt neberu. Ani nevím, jestli jsem zvědavá, jak bude Bobr nahánět Joonu a co Saga.

zazvorka
08.03.2019 2 z 5

Uff! Zdá se sice, že Jurka jsme se konečně zbavili (koneckonců - jeho návrat se dal vzhledem k určitým potížím s mrtvolou očekávat). Teď přebírá štafetu Bobr? Ta fotka v peněžence mne leká...A pak přijde Ondatra, Vydra a tak dále. Je potřeba opatřit ještě pár sudů, ne? Jednoznačně - zklamání jak hrom, šablonovité, nuda.

GabrielaSK
31.01.2019 5 z 5

Spoiler..

Nevím jestli jsem to dobře pochopila co si myslíte o konci knihy jak si Sága podrizla ty žíly? Já doufám že přežije nebo si myslíte že je to její konec???

felia
17.01.2019

O každé knize této autorské dvojice vím, že se mi líbit nebude a že mi bude připadat hloupá, přesto ji musím přečíst, abych byl "in", a proto, že se to čte rychle. Lazara hodnotím jako zatím nejkrvavější počin, ale co s tou krví?

EmilieJF
28.12.2018 5 z 5

Lazar - na knihu jsem se velmi těšila.
Jistě, také jsem nečekala, že se opět objeví Jurek Walter. Děj naprosto skvělý, za mě 5*****.
Ale co mě absolutně dostalo, že zrovna Saga Bauerová to nezvládne ????.
Saga mi byla velmi sympatická a ohromně se mi líbilo, že nehrála na svůj vzhled. Dohnalo mě až k slzám, když našli Pellerinu a pak, když Pellerina zemřela a Saga si pak podřezala žíly ????. Takový konec jsem fakt nečekala.
Je pravda, že 7 dílů detektivek o jednom policistovi a jednom vrahovi, by bylo fajn kratší, ale i tak se mi to ohromně vše líbilo.
No, jsem zvědavá, jaký bude další díl Joona vs Bobr....

ddkk
16.10.2018 4 z 5

Všem fanouškům Joony Linny doporučuji rozhovor s jeho autory na stránkách brněnského Hosta:
http://kavarna.hostbrno.cz/clanky/nazral-cas-joonuv-pribeh-posunout