Hedvábník diskuze

Hedvábník https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240037/bmid_hedvabnik-240037.jpg 4 3404 640

Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou je strhující a čtivý příběh. Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal –, a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet. A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

The Silkworm , 2014


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

Drgajda
18.02.2017 4 z 5

Pro Levandulev - usvedcilo ho to v tom, ze knihu cetl mnohem drive, nez tvrdil, tedy v dobe, kdy se predtacel rozhovor v televizi.

Jessie_K
18.02.2017 3 z 5

Pro 219katka - Myslíš v tom rozhovoru pro televizi? Jak chtěl říct jméno své manželky? O tom se pak bavili, že on ji chtěl omylem říct jménem, který jí dal Quine v té knize. Už si ale tak docela nevzpomínám, z čeho ho to vlastně usvědčovalo :-)


219katka
17.02.2017 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, ale jednu věc jsem nepochopila... Je to sice drobnost, ale mohl by mi někdo prosím vysvětlit, proč se Fancourt při tom rozhovoru přeřekl?

Jessie_K
08.02.2017 3 z 5

Pro moony - Byl to potápěč a pro Strike našel psací stroj na dně moře, pod útesem, kde bydlela spisovatelka Dorcus Pengellyová. Hodila ho tam spolu s ostatními věcmi Tasselová. (str. 490)

moony
18.09.2016

Buď jsem četla nepozorně, nebo to tam prostě není. Co měl pro Strika najít Polworth?? Je tam úryvek, kdy ho o to žádá, pak úryvek, kdy mu P. volá, že to našel... Ale pak už nikde nic, co by se k tomu mohlo vztahovat. Co mi uniklo?

Kraken84
09.04.2016

Asi to bude hloupá otázka. Proč používá ten pseudonym, když je všude - i na knize napsáno od J.K.Roling - autora Herryho Pottra. Nepiště - aby to přitáhlo lidi a prodalo víc kopií = proč pseudonym?