Najdi mě diskuze

Najdi mě https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433773/mid_najdi-me-qhr-433773.jpeg 4 231 65

Dej mi své jméno série

< 2. díl

Autor světového bestselleru Dej mi své jméno znovu oživuje své postavy, aby si položil otázku: může opravdová láska uvadnout? V novém románu zachycuje Eliova otce Samuela na cestě z Florencie do Říma, kam jede navštívit svého syna, nadaného koncertního klavíristu. Náhodné setkání s krásnou mladou ženou však Samiho plány obrátí vzhůru nohama a navždy změní jeho život. Elio se brzy přestěhuje do Paříže, kde i on naváže milostný vztah, zatímco Oliver, nyní ženatý vysokoškolský profesor v Nové Anglii, začne znenadání uvažovat o návratu do Evropy. Nezapomenutelný román Andrého Acimana Dej mi své jméno svým líčením podstaty lásky dnešní čtenáře oslovil jako žádné dílo z nedávné doby. Jeho pokračování Najdi mě zve čtenáře, aby si nepřestal klást otázky o tom, co láska je.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , #booklab
Originální název:

Find Me , 2019


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

zpetkeknize
22.07.2020 4 z 5

Zajímalo by mě, jak jste vnímali zpracování časových linek. Mně tam velká spousta věcí neseděla.

Spoilery:
V druhé části, kterou vypráví Elio, říká, že jeho otec začal svou hudební kariéru v 32 letech a že má tedy ještě nějaký čas, tzn. že musí být mladší. Ta část se ale odehrává 15 let po létu 1987, což znamená, že by mu mělo být přesně 32 let, což nesedí.

Dále pak první díl končí tím, že Oliver navštěvuje Elia na jednu noc v Itálii. Ale na konci druhého dílu Oliver říká, že o něm pět let neslyšel, od té doby, co ho Elio navštívil v univerzitním kampusu. Poté za ním jede, aby s ním mohl žít, to je 20 let po létu v Itálii. Jenže 20 let po létu v Itálii je i konec prvního dílu, kdy za ním Oliver jede jen na jednu noc.

Co si o tom myslíte? Také vás to zarazilo? Nebo mi něco uniklo?