Volání Kukačky diskuze

Volání Kukačky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195807/bmid_volani-kukacky-W9r-195807.jpg 4 4664 1003

Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzavřen. Lulin bratr má však stále jisté pochybnosti. A najatý soukromý detektiv má za něj odhalit pravdu. Cormoran Strike je válečný veterán, který si z Afghánistánu odnesl těžké zranění, i jizvy na duši. Během řešení případu proniká do světa distingovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, odhaluje skryté souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Tento napínavý kriminální román působivě líčí atmosféru velkoměstského Londýna – od ospalého poklidu ulic ve čtvrti Mayfair po zapomenuté hospůdky v East Endu a čilý ruch v Soho. Volání kukačky je vysoce ceněný debut Roberta Galbraitha, v němž se poprvé setkáváme s detektivem Cormoranem Strikem a jeho sympatickou pomocnicí Robin, na jejichž další případy se můžeme těšit už nyní.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: ekniha , Plus
Originální název:

The Cuckoo's Calling , 2013


více info...

Diskuze o knize (11)

Přidat komentář

jitkafypi
dnes 5 z 5

Líbilo se mi to.

Zuz131
18.07.2023

Je Cormoran Strike alkoholik? (Rada bych knihu zařadila do čtenářské výzvy)


Lenka.Vílka
17.01.2020

Knihu jsem zkoušela několikrát, ale prostě to nešlo. Nejsem čtenář HP, ale autorky Prázdné místo mě zaujalo stylem, jakým je napsané. Tohle mě taky bavilo číst, ale nechytla mě linka vyšetřování. Což je zvláštní, první díl adaptace mám za sebou a špatné to nebylo. Asi odpadlo to plácání a šlo se rovnou na věc? Možná. A přestože osobní linky a rozpis charakterů byl zvládnutý na jedničku, nějak to za mě nefungovalo. Což je způsobeno i tím, že tenhle styl detektivek (v knize) nemusím (pohyblivé obrázky 50/50). Ale všechno se má zkusit. Ne?
Knize bych dala nespíš dvě hvězdy, ale nedočetla jsem :(

Petruse21
13.05.2016 4 z 5

Ubírám jednu 1* za to, že Lula byla nesympatická a moc mě její skon nezasáhl a za to, že některé věci si prostě Cormoran nemohl tak přesně domyslet. V každém případě ale lepší knížka jak Prázdné místo, které jsem zatím ani nedočetla.

Mixxa
23.02.2016

Nechápu, proč Rowlingová píše pod pseudonymem, když snad každý ví, o koho jde! -_-

padajicidvere
27.02.2015 3 z 5

simlenka: Diskuze je od toho abychom diskutovali o knize, tak si ji první přečti a pak diskutuj ;)

simlenka
27.02.2015 4 z 5

Cecik - pevně doufám, že to, co jsi tu napsala, není spoiler - pokud ano, moc díky za vyzrazení vraha hned na začátku knihy - to je přesně to, co každý chce :-P

Patw
31.07.2014 3 z 5

J.K. prozradila, že by ráda vydala víc knih v sérii Cormorana než v sérii Harry Potter. Prostě "dokud detektiv žije bude mít i případy." To jsem zvědav jak dlouho jí detektivní žánr bude bavit. Jinak už je za polovinou psaní třetího dílu.

padajicidvere
19.07.2014 3 z 5

Proč si teda najal Cormorana, po tom všem?

Master127
08.07.2014 5 z 5

Před otevřením knihy jsem byl nesmírně zvědavý, jak se autorce povedl detektivní žánr. Musím říct, že mi trvalo asi 50-80 stran, než jsem se do toho dostal a než mě příběh vtáhl. Poté jsem to však hltal jedním dechem, byl jsem napjatý, jak se to celé odehrálo a kdo je vrahem. Rowlingové se detektivka povedla, postav v knize bylo akorát a neztrácel jsem. Dobře a promyšleně napsané, možným mínusem mohou být detailní popisy, ale je to skutečnost, která k Rowlingové patří, takže celkem nic nového a nepřekvapivého. Jediné, nad čím od včera, kdy jsem Volání kukačky dočetl, přemýšlím, je vrah. Mohl by skutečně chtít být někdo odhalen, když byla původně vražda uzavřena jako sebevražda? Kdo ví. Škoda, že pokračování bude až na jaře, klidně bych si dal další dávku v podobě druhého dílu. A snad se dá Cormoran a Robin dohromady.

Patw
17.02.2014 3 z 5

Tak opravdu jde nejméně o trilogii jak se psalo už po vydání této knihy. Druhý díl vyjde v angličtině na konci června a ponese název The Silkworm. Cormoran a Robin tentokrát budou řešit zmizení ( & vraždu) mstivého spisovatele.