Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 diskuze

Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262339/mid_cesi-jak-z-rock-n-rollu-vznikla-cha-jY4-262339.jpg 4 58 13

Češi série

< 7. díl >

Píše se rok 1976 a před pražským soudem probíhá proces se skupinou The Plastic People of the Universe, který poutá mimořádný zájem veřejnosti. V normalizačním bezčasí se cosi začíná měnit.

Diskuze o knize (13)

Přidat komentář

siena
19.05.2016

Máte pravdu, že zvrtlo. Mrzí mě to, proto se tak úmorně snažím, dokulata, vysvětlit.

Kapis
19.05.2016

no o nynějším směřování jsem taky nic nepsal, já jen tak zažertoval o pár věcech po roce 89, ale samosebou nikomu neupírám jeho pohled na svět, rád se o tom pobavím. Tak a myslím, že stačilo, mějte se, trochu se nám to zvrtlo;)


siena
19.05.2016

Kapis, nezlobte se, ale přeci jen ještě...když jsem psala na začátku, že jistou představu mám, netušila jsem, že mi ji zvěčníte způsobem, kterým jste to nakonec udělal.
Mýlíte se, nejsem "posraná vzteky", nejsem dokonce ani překvapená. Pouze mám na svět a společnost, na jejich fungování, na naše nynější směřování, jiný náhled než Vy, a než jistě řada dalších. Proto jsem si dovolila reagovat. Možná jsem Vám tím k smíchu, možná jsem k smíchu všem...to Vám samozřejmě neberu, poslužte si.

Kapis
18.05.2016

ježiš, vy ještě píšete?
No, nic - v prvním příspěvku jsem psal Češi 1990-2005 "Jak si nechali všechno rozkrást, nasrat na hlavu a jak se stali kolonií." Tady je mezi řádky skryt ten makroekonomický údaj - mrkl jsem na sekundu do googlu a za rok 2013 odteklo od nás 300 miliard.


Za 11 let bilion:



a vy mi tu budete vykládat něco o odlišném pohledu na věc. A ještě mi předhazovat něco o ráji na zemi, o kterém nepadlo ani slovo. A že se (hlavně) v Praze můžete posrat vzteky, když vám nevyšel za prezidenta ten rakušák nebo co to je, je taky holt pravda i když jinak plnou hubu "demokracie". Jste celé republice s tímto pro smích.

siena
12.05.2016

Ještě než se půjdu postavit do fronty...

Na rozdíl od Vás si nemyslím, že naše debata byla zbytečná. Naopak...
Jen mám ještě dvě malé technické poznámečky.
1) Váš první diskuzní příspěvek nic o makroekonomice neříkal. V každém případě má reakce směřovala na jiná "fakta" a o nich jsem si myslela, že se bavíme. Přesto. Mám ve svém oboru zkušenost se statistikou, vím o úskalích vyhodnocování, tudíž i o interpretaci. Troufám si tedy říct, že na "nezpochybnitelná" fakta jednoho ekonoma, druhý ekonom může mít názor jiný...A nemusí se vždy jednat jen o nějaké pocitologie.
2) Jestli nepíšete o Marťanech, tak se vyjadřujete k postojům části naší společnosti, tedy i k mým.

Kapis
11.05.2016

No vidíte a zase jsme u té vztahovačnosti. Já nic z toho nepsal o Vás nebo na Vás. Pokud si prostě myslíte, že na některá (aspoň ta makroekonomická) nezpochybnitelná fakta může mít někdo jiný náhled, tak jsme v oblasti pocitologie. Tudíž tato debata už ztrácí smysl, točíme se v kruhu.

Nashledanou a nezapomeňte nafasovat červenou kartu zase někdy (to byl nevinný vtípek;-))

K.

siena
10.05.2016

A odpusťte, dovolím si ještě osobní poznámku. Vytkl jste mi, v mém prvním příspěvku, útočnost, že Vám něco podsouvám, že dokonce urážím Váš úsudek. Možná mohl tak vyznít. Ale ať ho čtu jak čtu, nic o bandách pokrytců, o vzývání nějakých model, o hysterických obyvatelích, nic o tom, čemu byste měl věnovat pozornost, co byste měl sledovat a číst, o soudnosti, či nesoudnosti, když to tak neděláte...Nic takového v něm, ani v dalších, není.

siena
10.05.2016

Jak jsem napsala v předchozím. Vy jste podal svůj náhled, já svůj a někdo další by mohl mít i úplně jiný. Tak to, alespoň v tom mém "světě", existuje a funguje.

Kapis
10.05.2016

Co bude nikdo neví, já svým jistě vtipným komentářem (přesunutým do diskuze), pouze chtěl naznačit, že zdaleka ne všechno je tu v pořádku už teď, že některé "modly" jsou opěvovány až fanaticky, přitom některé jejich činy jsou minimálně diskutabilní. Že nám tady už skoro nic nepatří a ročně odpluje 500 miliard korun do zahraničí, je také smutnou pravdou (a tu pak na nic nejsou peníze). Ohledně hysterie a kampaně proti Zemanovi (o kterém nemám žádné valné mínění), která zaměstnává Prahu už třetím rokem, jak kdyby tahle země neměla kupu jiných problémů, je až skoro zbytečné psát. Takové "zpravodajství" na ČT, které si platíme, to je přímo výsměch uvažujícím lidem, cenzura funguje skvěle i v té naší tzv. demokracii.

No a já si zkrátka myslím, že o těchhle krutých pravdách se žádný komiks ani seriál dělat nebude - je to tak jaxi proti kurzu dnešnímu, i když na to právě by ty koncesionářské poplatky jít měly. A tak měl vyznít i ten můj koment, co bude a jak bude nevím, ale teď si hrajeme na demokracii a přitom je to dávno vyprázdněná slupka, kterou se banda pokrytců stále zaštiťuje, i když je to všechno kapku jinak.

Mějte se pěkně.
K.

siena
07.05.2016

Kapis, z Vašeho prvního příspěvku, nejen z něj, je patrné, že uspořádání naší země, její začlenění do světového společenství, byste si představoval jinak ("ráj na zemi" = místo, kde se cítím dobře ve všech ohledech). Že jej shledáváte nesvobodným, minimálně problematickým. Dále jste zmínil, stále dokola opakující se zkratku (=jednodušší, žádné posuzování úsudku, či intelektu), která se používá pro "vysvětlení" postojů části obyvatel. Sám svou reakcí potvrzujete, jak zjednodušující je. Protože zprávy sleduji a občas si přečtu i něco jiného než časopisy s recepty a módou, dovolila jsem si zateoretizovat, položit řečnickou otázku, jakého významu by se slovům jako je demokracie/svoboda, mohlo dostat v budoucnosti, možná už nedaleké. Že si tato slova vykládáme každý (=obecně v populaci) jinak, tudíž i na DK, že i v minulosti s nimi bylo nakládáno různě, je snad nepopiratelný fakt. Bohužel.
V žádném případě jsem na Vás neútočila, ani Vám nic nechtěla podsouvat. Jestli to na Vás tak působilo, je mi líto. Vy jste řekl, co si myslíte, já si dovolila přijít se svým postojem, svou pochybností. Pro příště se ale budu snažit lépe formulovat, abych i nadále mohla používat svou přezdívku:) Souhlasím s Vámi, je to nádherný kout Země. Přeji také hezký den M.

Kapis
06.05.2016

Víte Marie, já tady neobhajuju minulost a o nějakém ráji na zemi nepadlo ani slovo. A jestli tady předhazujete nějakou potenciální cenzuru, či perzekuci za názory, tak aspoň u toho prvního se zkuste podívat na zprávy a pak si zjistit, co se opravdu ve světě děje a snad získáte trochu jistější představu.

A nebuďte prosím tak vztahovačná, moje žena má podobné názory jako Vy a není z Prahy, u nás doma panuje pluralita názorů. Všimněte si, že na rozdíl od Vás, já se Vás nesnažím urážet nějakou jednoduchostí či nepochopením, Vašeho názoru si vážím. A i když jste tak útočná, ještě musím říct, že máte přezdívku podle opravdu krásného města.

Mějte se pěkně
Kapis

siena
06.05.2016

Kapis, víte, na co jsem zvědavá? Až tu nastane opět ten pravý "ráj na zemi", jak se potom bude nakládat se slovy jako demokratické/nedemokratické...Mám jistou představu, ale bude zajímavé, jak se změní třeba zdejší komentáře.
A mám ještě poznámku. Ti, co se dle vás mohou p....., nejsou jen z Prahy. Ono to tak samozřejmě není, ale chápu, že je, nejen pro vás, jednodušší to stále opakovat. A jsme zase u těch pojmů, u jejich nepochopení...

Kapis
06.05.2016

Tak by mě zajímalo, jestli budou pokračovat i po roce 89. Třeba: Česi 1993 "Jak Havel ztratil morální a etickou integritu." Češi 1990-2005 "Jak si nechali všechno rozkrást, nasrat na hlavu a jak se stali kolonií." Češi 2013 "Jak v Praze neunesli demokraticky zvoleného prezidenta a můžou se vzteky posrat." A určitě by se dalo pokračovat, ale cosi mi říká, že to by bylo minimálně nedemokratické :)

Štítky knihy

rok 1977

Autoři knihy

Pavel Kosatík
česká, 1962
Jiří Husák
česká, 1982

Kniha Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 77 je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce12x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x