Časogram diskuze

Časogram https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385060/bmid_casogram-bhR-385060.jpg 5 190 32

V pátém díle ságy o kouzelnících, kteří umí čarovat s časem, čekají na klíčníky nebezpečná dobrodružství, první ztráty, nelítostná bitva a střet s absolutním zlem. Časodějný svět je v ohrožení: Astragor, nepřítel eflarských hodinářů se vrátil a touží po pomstě. Severin Ohnivý se mu otevřeně postavil a Vasilisa chce otci pomoct. Spolu s přáteli se pokouší rozluštit tajemství zrezlého úlomku, který objevila v Rozeklaném zámku. Učí se nová časodějnická moudra a objevuje dosud nepoznaná tajemství řízení času. Dokáže si poradit s obrovskou zodpovědností, která se tak náhle svalila na její mladičká bedra?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Часограмма , 2013


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Elizza
10.01.2019 3 z 5

Dobrá kniha, ale bylo tam pár nejasností. Tenhle díl mi udělal trochu zmatek v postavách.
Jeden z klíčníků se očividně objevil jen proto, aby mohl někdo umřít. Jiný důvod v tom nevidím, protože za celou dobu neudělal nic důležitého, kromě napadení kolegy klíčníka. Zachara neví, co chce. Mark je idiot, jako dřív. Feš se chová jako absolutní blb. Proč se sakra pořád chová, jako povýšený blbeček a následně ocucává mladší kamarádky?
A Vasillisa? Řekněme si to upřímně, ta holka v tý hlavě nic nemá. Její důvěru v otce jsem nikdy nechápala, ale to ještě beru. Ale ten konec... Tak hlavně, že strašně nechápala, jak to její kamarád mohl udělat a pak šla a udělala to samý. Protože proč být v bezpečí, když člověk může napochodovat rovnou do lví jámy, že?
A bychom si to ujasnili: Je teda Lissa víla nebo ne? V jednu chvíli tvrdí, že má jen rozdvojená křídla a o pár kapitol dál je to zase jinak. Jednou je její dar získaný, další vrozený. A v první knize bylo, že víly nemůžou mít s člověkem dítě s darem. Tak jak to teda je? A kdyby Lissa byla víla, tak co je teda Vasillisa? Poloduchovíla? polovíloduch?
Dále nechápu, jak je možné, že se Astragor jen tak promenuje po Eflaře, když by přechod neměl být pro duchy možný.
Začíná se tam rozvíjet jakýsi trojúhelník, jehož účastníci tak nějak zapomínají na to, že jim osmnáct ještě rozhodně není a že se svět řítí do záhuby a existují i důležitější věci pod sluncem. Mimoto se mi začíná zdát, že se klíčníci buď spárují, nebo vychcípou. Během jedné knihy poumírali dva klíčníci a další byl odliftrován kdoví kam.