Byly jsme tam taky diskuze

Byly jsme tam taky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45978/bmid_byly-jsme-tam-taky-pwC-45978.jpg 4 448 124

Vzpomínky ženy, která byla v 50. letech vězněná z politických důvodů společně s Růženou Vackovou, Dagmar Skálovou, či Ninou Svobodovou. Strhující próza, při jejíž četbě běhá mráz po zádech.

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

siena
23.07.2020

DuchDoby, prosím, nesnižujte utrpení paní Šimkové, a mnoha dalších, tímto trapným vulgárním projevem.

Nočnípták
29.03.2020 5 z 5

Vydavatelka řekla, že knihu bude vydávat dokud to bude třeba. Třeba to bude pořád, protože pořád tady budou "nevěřící Tomášové", nebo ti, kteří vědět nechtějí, strkají hlavu do písku a minulý režim stále chválí.


siena
08.03.2020

Yorika, co já považuji za horší, že dnes jsou tyto příběhy, jako je osud paní Šimkové, relativizovány, že jsou zlehčovány, a ne soudruhy. Že tu někteří mladší čtenáři píší, že pro ně vyprávění není dost akční, takže je vlastně nezajímá, jaký život byli mnozí nuceni prožít...A to je na velmi smutné.

siena
05.05.2017

Anie94, mně mráz po zádech tedy přeběhl, při čtení vašeho komentáře...Ano, takové věci se dějí ve světě i nyní, bohužel budou určitě i v budoucnu, to ale nijak nezmenšuje bolest a utrpení, kterému byla vystavena paní Šimková a s ní tisíce dalších. Tato kniha, a jí podobné, vznikla proto, aby podala svědectví o té době, aby především vaší generaci připomínala, že svoboda není nic samozřejmého, že zlo, v jakékoliv podobě, se může vrátit a vrací se. Je pak velmi smutné číst, jako kdyby to bylo to podstatné, že vám tam chybí dějový spád. Ani na okamžik vás nenapadlo, že ona tu "nudu" zažívala po celých dlouhých 14 let a pak i léta následující, na vlastní kůži?!? Že kdyby byl její život ještě "více strhující", že by to vlastně neměl kdo napsat...