O čem sním, když náhodou spím diskuze

O čem sním, když náhodou spím https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348858/bmid_o-cem-snim-kdyz-nahodou-spim-npT-348858.jpg 1 299 124

Vize 2035 pro Českou republiku, pro naše děti. Vize politika Andreje Babiše o možném trendu politického a společenského vývoje České republiky.

Diskuze o knize (22)

Petr13103
Petr13103
20.12.2022

Sorry jako

siena
siena
11.01.2022

nervy, kdyby jen četli a zabývali...


nervy
nervy
11.01.2022

Sleduju komenty u této knihy - a říkám si, co jsme to za masochisty, že se touhle knihou vůbec zabýváme? A dál sleduju ty komenty :) :)

MetalJacket
MetalJacket
04.11.2021 5 z 5

Toto dílo mohl napsat pouze nepochopený velikán. Andreji bez tebe a tvých snů, jsem neviděl to vše kolem, tu krásu a rozmanitost. Doufám, že v roce 2035 bude pokračování s názvem" O čem už ani nesním, když náhodou nespím".

siena
siena
31.12.2020

"... Ministr Budaj (ministr životního prostředí SR) připomíná, že chemičku Babiš před osmnácti lety výhodně koupil za 600 milionů tehdejších slovenských korun. Istrochem měl přitom účetní hodnotu 7,2 miliardy slovenských korun. Mnohonásobně nižší cena však byla podmíněna právě tím, že se Babiš zavázal k tomu, že pozemek zbaví znečištění.
„Máme zákon, podle kterého každý vlastník pozemku, na němž je environmentální zátěž, za ni zodpovídá. Vlastníkem zátěže je Agrofert, za kterým stojí český premiér Andrej Babiš,“ uvedl Budaj. „Privatizátoři se zde dostali lacino k majetku. V tomto případě to bylo čtrnáctkrát levněji než byla jeho bilanční hodnota. Tehdy slibovali, že odstraní ekologické zátěže. Dnes to ale díky různým právním trikům vypadá, že bychom to znovu měli zaplatit my. Nejdřív získali majetek a potom ten nepořádek, obrovské náklady na envirozátěže má zaplatit slovenský občan. Udělám všecko proto, aby to ani v případě Istrochemu takto neskončilo,” vyjádřil se ministr. ..."
(Slováci chtějí po Agrofertu 14 miliard za porušení podmínek privatizace. Babiš využil právních triků, tvrdí. Echo24, 30.12.2020)

siena
siena
19.12.2020

Když jsem psala, že jsem zvědavá, jak se odrazí slovenské vyšetřování kauzy Gorila, na působení "české" Penty, ani ve snu by mne nenapadlo... A nejde nevzpomenout na jinou fotku, fotku z balkonu Paláce Kinských...

Zmizel. Z oficiální fotografie partnerů Penty vyretušovali Haščáka.
(Echo.24, 18.12.2020)

siena
siena
05.12.2020

Corso, děkuji za milé přání, ale obávám se, že ještě bude trvat, než se naplní. A opravdu Vás nemusí nijak trápit místo narození našeho premiéra. Jak trefně poznamenal pan profesor Přibáň, prezidentskou volbou 2018 (parlamentní proběhly na podzim 2017) definitivně skončilo "české národní obrození". Sice jste nám ho "hodili přes plot", ale my jsme si ho sami a svobodně zvolili, nejednou, a dle průzkumů, stále volíme. A to jsme věděli, mohli si dohledat, kdo je Andrej Babiš, co stojí za jeho majetkem! Řekla bych, že je to celkem spravedlivý trest, za naše ukazování prstem - "podívejte se, na "Vašeho" Mečiara, ještě, že jsme se rozdělili, to by se u nás samozřejmě stát nemohlo". My jsme v tom ukazování vůbec mistry, aby se posléze ukázalo, že jsme "papežtější než papež", bohužel. On to není jen pan Babiš. Další povedený exemplář, pan Pavol Krúpa, ten dokonce dostal vyznamenání Medaili za zásluhy (2018)! O těch exemplářích domácích ani nemluvě. Jsem celkem zvědavá, ve světle posledních událostí, jak se zatčení pana Haščáka a vyšetřování finanční skupiny Penta, odrazí na působení její české odnože (M. Dospiva). Ale dokud nejvyšší státní zástupce neshledává střet zájmů premiéra ČR závažným veřejným zájmem, tudíž se jím nebude NSZ zabývat, abych použila jeden ukázkový příklad fungování českých institucí, dost těžko můžeme nějakou změnu čekat.

Takže já bych Vám chtěla popřát, aby se Vám podařilo dotáhnout všechno to, k čemu jste již nakročili. Je v tom jistá naděje, že snad i nám se někdy také zdaří...

siena
siena
04.12.2020

... a ještě dovětek. Čekat nemusíte. O tom, co stojí za Andrejem Babišem, se již psalo před volbami v roce 2013. O způsobu "vládnutí", o destrukci demokratických institucí, ke které dochází v posledních 10-11 letech, taktéž. Jsou to ti, zde tak často vysmívaní a urážení, "antibabiš, obskurní postavy, eurohujeři, vítači, liberálové=neomarxisti"! Ti všichni píší a mluví o tom, co se děje, a čeho je pandémie jen, bohužel, velmi tragickým zpodoběním.

siena
siena
04.12.2020

prospero, opravdu srdnatý výlev! Problém dnešního vládnutí, resp. nevládnutí, není pandémie, i když ta ve své nahotě ukázala, právě to nevládnutí a rozklad státu, ani senioři. Problém je, že právní stát, jeho instituce tu nebere vážně ani vláda, ale ani ti, kteří je volili, a nejen A. Babiše.
A promiňte, kolik procent, z nakažených seniorů, jsou ti, kteří jsou doma? Tedy ti, kteří dle vás schválně chodí do front a bez roušek? (?!?) Mám doma staré rodiče, bydlím v paneláku, kde bydlíme stále ve většině starousedlíci, takže lidé starší... Neviděla jsem nikoho ani bez roušky, ani nikoho "tak si půjdu do fronty pro vir, abych potom mohl spílat mladým do parchantů". Jsou to lidé, kteří si jdou normálně nakoupit, jako my všichni ostatní. V rouškách, používají desinfekci. Naši, doma vše přendavají do domácích sáčků, přesypávají do dóz a případně přemývají, to, co přemývat jde... Co z toho děláte vy sám? Nebo jsem je měla někde zavřít, někam odstěhovat pryč, protože kazí vaše zářné zítřky? Pokud já vím, problémem, kde se šíří nákaza mezi seniory, jsou právě domovy důchodců, sociální ústavy. A to je problém vlády a jejího nekonání. Co předvedla vláda teď s testováním obyvatel těchto domovů/ústavů, pro to už ani slovo nenalézám. A to jsou lidé, kteří jsou v těch ústavech zavření již od jara, jak jsem slyšela, dokonce zavření ve svých pokojích. To vám přijde normální a adekvátní? Proto to spílání na jejich adresu?
Přesto, když se dívám do tabulek, nejvyšší procento pozitivně testovaných opravdu nečiní lidé nad 65 let, ale lidé mladí, středního věku. A nejsou to všechno lidé, kteří by byli bezpříznakoví. Takže, opravdu nebýt starších lidí, všechno by jelo vesele dál, žádné vypínání ekonomiky by se nekonalo? Žádný podnikatel by nezkrachoval, všechny školy by jely bez jakéhokoliv omezení? Pozitivní, nemocní zdravotníci, ti všichni se nakazili od seniorů? Ti by se o nás, potencionální pacienty, a nemyslím jen pacienty s covidem, starali dál?

dedek82
dedek82
03.12.2020 5 z 5

no horším knihám dáváte mnohem víc,vím ,že to nemá srovnání třeba s Mayem ,ale 20 je málo.

hogo
hogo
27.04.2020 odpad!

Když jsem se dozvěděl, že tuto knihu ani nepsal andrej babiš, nýbrž jeho tvořitel sociálních sítí, docela jsem se divil, že i někdo jiný píše ten odpad.

Eliška084
Eliška084
23.11.2018

Dobrý den,
Neměl byste prosím někdo knihu na prodej? Známy je obdivovatel Babiše a ta kniha se nedá nikde koupit. Vážně bych mu ji chtěla dat k Vánocům :-D děkuji

RM66
RM66
10.10.2018 odpad!

Dočetl jsem to po pasáž, kde se AB zasnil, jak bude všechno fungovat v novém, digitálním Česku, které nám zařídí hned, jak začne makat. A první co mě napadlo bylo "Co sakra dělal ty čtyři roky, kdy byl ve vládě?" Snil, když náhodou spal? Nebo se staral, kde a jak nafasovat co největší dotace. Reklamní brak !

siena
siena
22.08.2018

...tak o tom se nejspíše mnohým ani nesnilo...
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pisecke-ano-chce-vyznamenani-pro-babise-bojuje-proti-rozkrad/r~9cf42b60a5fd11e899900cc47ab5f122/

Isew
Isew
21.08.2018 odpad!

Pro ty, kteří si stále myslí, že ten pamflet psal skutečně trestně stíhaný premiér ČR, tak tady je přepis jeho skutečných rétorských schopností:
Babiš: "Vzpomínáme si potom, když nás okupovali, když jsme hráli hokej, a samozřejmě Palach a všechno. V 68 byla naděje, že bude ten devětaosmdesátý, trvalo to pak ještě 21 let, než to nastalo. Tehdy ale byli všichni nadšení, přišly tanky a bylo po tom." 15. 8. 2018

onRock
onRock
26.04.2018 odpad!

Najväčším nebezpečenstvom vlády kohokoľvek, ktorý rád všetko riadi sám, je jeho postupná snaha o ovládnutie polície, inšpekcií, tajnej polície, armády, súdov, prokuratúry, senátu, v parlamente samostatne hlasujúcich jedincov, za účasti poplatných masmédií, internetových trolov, demagogických filmov, dokumentov, rozhovorov, kníh. Obzvlášť nebezpečné to môže byť u kohokoľvek so skúsenosťami prameniacich z akýchkoľvek tajných služieb akéhokoľvek štátu.

Chesterton
Chesterton
16.01.2018 odpad!

Není:)) Je to geniální stbák, manipulátor a mocichtivec:)) Nicméně pevně doufám, že vše se začíná obracet k lepšímu!!!

braunerova
braunerova
05.01.2018

Zkuste najít na DK knihu, která má hodnocení 27% a přitom je 100x v Přečtených. Co naplat, že 50 recenzentů dalo knihu do odpadu, A.B. přitahuje další čtenáře jako můry světlo petrolejky. Úplně je vidím, jak v knihkupectví krouží okolo téhle brožury, aby si jí nakonec s masochistickou radostí odnesli domů a přečetli si jí. Není ten Babiš vlastně geniální spisovatel?

Martial
Martial
01.11.2017 5 z 5

Sny nejsou špatná věc.

Koškin
Koškin
01.10.2017

Tech 30 % je odhad volebnich preferenci nebo hodnoceni knihy? Oboji je velmi hezky vysledek. Ne vse, co vypada jako kniha, je kniha. Ucetni, sekova, jizd... Na DB tento zanr opravdu nepatri.

KejmlP
KejmlP
15.09.2017 3 z 5

Já bych nesklouzával hned k varováním před Hitlerem. Hitler je extrémní příklad který se jinak nevyskytl, ale evropské moderní dějiny jsou přitom plné různých diktátorů a mužů pevné ruky, kteří jsou dnes ve svých státech bráni jako kontroverzní politici, ale jejichž odkaz je často hodnocen jako spíše pozitivní, odpovídající atmosféře doby. Žádní ideologičtí vůdcové, ale vládci co dbali na efektivitu řízení a fungující stát, a odmítali se zdržovat parlamentarismem. Nezaváděli žádný teror, nepopravovali masově opozici, ani se nesnažili expandovat. Nechte ležet Hitlera, a když už chcete srovnávat s diktátory, srovnávejte s Pilsudkim, Horthym, Salazarem, nebo Pobaltskými autoritáři Smetonou, Pätsem a Ulmanisem.

Ben Nevis
Ben Nevis
07.08.2017 3 z 5

Některé novoty jde prosadit jenom z pozice diktátora. Hitler taky zavedl povinně latinku, jízdu vpravo, dálnice, prostě aby Německo spojil kulturně s Evropou. I sociální dávky jsou realizovaný nápad nacistů. Jenže všichni víme, jak ve snaze realizovat hitlerovské sny dopadlo Německo. Důsledky ještě nesou doteď. Raději tedy budu žít v nedokonalém státě, kde se polovina zdrojů vyplýtvá a rozkrade, než v "osvícené monarchii", která zkorumpuje každého vladaře a ze snílka se stane zapšklý mamonář perzekující nesouhlasné názory.

Štítky knihy

politika propaganda Státní bezpečnost (StB) podnikání privatizace populismus

Autorovy další knížky

Andrej Babiš
slovenská, 1954
2017  18%O čem sním, když náhodou spím
2021  9%Sdílejte, než to zakážou!

Kniha O čem sním, když náhodou spím je v

Právě čtených3x
Přečtených285x
Čtenářské výzvě24x
Knihotéce83x
Chystám se číst17x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x