Banksy diskuze

Banksy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477616/bmid_banksy-HTM-477616.png 5 16 3

Banksy je legenda. Banksy je ikona. Banksy je názor. Banksy je životní styl, člověk, umělec a vizionář, který se dostal mimo škatulky konvenčního myšlení i společnosti. Jeho umění bylo možné vidět v ulicích mnohem dříve, než se o nějakém street art vůbec začalo mluvit a stalo se trendy. Jeho obrazy visely v nejprestižnějších muzeích umění světa. Vyzbrojen pouze šablonou způsobil revoluci v samotných základech uměleckého světa. Je jedinou osobou na světě, jejíž umění zná celá planeta, ale nikdo neví, o koho se ve skutečnosti jedná. Jeho obraz se vydražil za neuvěřitelných 29 milionů korun, aby se následně sám skartoval. Kniha o Banksym nikdy nemůže být obyčejnou knihou, stejně jako umělec, o kterém pojednává – je stejně výjimečná jako Banksy sám. Seznamte se s Banksym a s jeho uměním v detailech, které nám tento umělec dovolil poznat.... celý text

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Eicherik
05.11.2021

helena8303: Podstatné je, že se vám jeho tvorba líbí. To ostatní důležité není. :-)

helena8303
05.11.2021 5 z 5

Eicherik, nejsem znalec, výtvarnou hodnotu neposuzuji. Prostě mne mnohá jeho díla dojímají k slzám. Umí svoje emoce předat ostatním, navíc takovou formou, že se jeho poselství dostane i k očím obyčejných lidí. I těch, kteří jinak o umění nemají zájem. Možná se poprvé v životě kochají obrázkem.
Navíc maluje na místech, kam často chodí lidé močit, výrazně vylepší ponuré místo.
Já jsem už starší ročník, ale vždycky se ráda podívám, co asi chtěli ti sprejeři sdělit kolemjdoucím. Jakým způsobem mladí dneska uvažují. ( Staříkové a stařenky téhle činnosti patrně neholdují. ) ;-)


Eicherik
05.11.2021

Průměrný výtvarník s dobře promyšleným PR. :-)

helena8303
04.11.2021 5 z 5

Moc jsem litovala, ze jsem se nedostala na jeho výstavu. Hůře chodím, a měl to někde na Staromáku, daleko od refýže.
Zato vnučka byla dvakrát, jednou s lektorkou výtvarné výchovy, šel celý kroužek. A podruhé dostala dva lupeny jako dárek od druhé babičky , šly s kamarádkou.
Ráda kreslí už od školky, na výtvarku chodí od 1. třídy, teď je v kvartě, už chodí “ s grafiťákama”. :-) Jsou to děti z toho kroužku , takže dobrý... ;-) Uvidíme, jak řekl slepý tomu bez hýždí. Kdyžtak se na to posadíme. :-D